Новите облакодери во Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата Nikolaben2 @ YT
  • Време на започнување Време на започнување
Galeb,незнам зашто е нормално висококатници во центар на големите градови.. па во скоро сите западно европски големи градови тие објекти се надвор од центарот.. Париз,Берлин,Лондон..Мадрид..а во центарот се воглавном згради од 5-6 ката, во старото градско јадро..
Paris
1300700638-k3k14053.jpg

View_of_Paris_aug_2008.jpeg
6757977-aerial-view-of-paris-france-with-the-eiffel-tower-in-the-center.jpg
p318022-Paris-Grand_Axis.jpg

Berlin
%C3%9Cber_den_D%C3%A4chern_von_Berlin.jpg
stock-photo-aerial-image-of-berlin-skyline-with-potsdamer-platz-and-berliner-dom-at-dawn-75427366.jpg

Madrid
madrid2192cp.jpg
M-30_(Madrid,_Spain)_04.jpg

ViewMadrid.jpg

Wien
scaled.php

Еве и нешто поблиску, во слични услови и од бившата држава - Загреб
2029970.jpg

Белград, со нормални сплавови
B%C4%9Blehrad%2C_S%C3%A1va_z_Nov%C3%A9ho_B%C4%9Blehradu.jpg

Ме интересира само како ќе се качуваат горе, кога ќе снема струја, или кога ќе има рестрикции (кои веќе ни се „голема“ реалност). Да не ги споменувам лифтовите и нивното оддржување!

Далеку се овие облакодери од центарот на Париз како Скопје од Куманово..само така се гледа на сликата :) Во центарот на Париз е дозволено максимум по 5 ката да се градат згради,т.е. сите да бидат иста висина,да не штрчат една покрај друга.

Далеку се овие облакодери од центарот на Париз како Скопје од Куманово..само така се гледа на сликата :) Во центарот на Париз е дозволено максимум по 5 ката да се градат згради,т.е. сите да бидат иста висина,да не штрчат една покрај друга.

Високите згради во една нормална метропола се во или околу центарот и истите се претежно деловни. Тоа што во Македонија и Скопје постои урбан хаос не треба да ти дава за слобода да тресиш зелени.

Високите згради во една нормална метропола се во или околу центарот и истите се претежно деловни. Тоа што во Македонија и Скопје постои урбан хаос не треба да ти дава за слобода да тресиш зелени.

Зборев за Париз и тоа дека во центарот на Париз нема облакодери..туку се по периферно,истото важи и за некои други европски градови,не сите.А во Скопје е хаос,кој кажа дека не.
Ја зелени тресам а ти тикви..упадаш у муабет а врска немаш што сакаш да кажеш..иди легни,одмори.

Зборев за Париз и тоа дека во центарот на Париз нема облакодери..туку се по периферно,истото важи и за некои други европски градови,не сите.А во Скопје е хаос,кој кажа дека не.
Ја зелени тресам а ти тикви..упадаш у муабет а врска немаш што сакаш да кажеш..иди легни,одмори.

Цитро ти врска немаш за што зборуваш. Темава не е наменета само за тебе и твоите оргазми па да не смеам да дискутирам на неа, поготово не кога гледам дека тресиш зелени.
Ќе ти повторам оти не си прочитал - Високите згради, облакодерите во нормална метропола се во или околу центарот и истите претежно се деловни. На периферија се повеќе се градат елитни населби каде во куќи или помали згради живеат богатите.
Во случајов тој што не знае што сака да каже си ти, затоа што јас знам што пишувам, а богами и предмет имав по истово.

Цитро ти врска немаш за што зборуваш. Темава не е наменета само за тебе и твоите оргазми па да не смеам да дискутирам на неа, поготово не кога гледам дека тресиш зелени.
Ќе ти повторам оти не си прочитал - Високите згради, облакодерите во нормална метропола се во или околу центарот и истите претежно се деловни. На периферија се повеќе се градат елитни населби каде во куќи или помали згради живеат богатите.
Во случајов тој што не знае што сака да каже си ти, затоа што јас знам што пишувам, а богами и предмет имав по истово.

Абе човек,ја зборев за Париз,како пример дека облакодерите се надвор од централното подрачје! Париз а не Њујорк или некој друг амерички град. Погледни дека околу плас Конкорд,Ајфеловата кула , Триумфалната порта нема модерни облакодери,туку се се тоа стамбени блокови од неколку катници..незнам стварно што безврска се убацуваш што ти е целта..

Абе човек,ја зборев за Париз,како пример дека облакодерите се надвор од централното подрачје! Париз а не Њујорк или некој друг амерички град. Погледни дека околу плас Конкорд,Ајфеловата кула , Триумфалната порта нема модерни облакодери,туку се се тоа стамбени блокови од неколку катници..незнам стварно што безврска се убацуваш што ти е целта..

Цитро ти прво го збореше ова

Galeb,незнам зашто е нормално висококатници во центар на големите градови.. па во скоро сите западно европски големи градови тие објекти се надвор од центарот.. Париз,Берлин,Лондон..Мадрид..а во центарот се воглавном згради од 5-6 ката, во старото градско јадро..

Па после ни сам не знаеш за што збореше, освен тоа дека треба да се контраш.

А јас ти кажувам како е нормално во нормална метропола.

Цитро ти прво го збореше ова

Па после ни сам не знаеш за што збореше, освен тоа дека треба да се контраш.

А јас ти кажувам како е нормално во нормална метропола.

Ти изгледа не правиш или незнаеш да направиш разлика од централно со урбано подрачје..на еден град.

Ова е централното подрачје на Скопје.. Од Стара чаршија на север до Јужен булевар на југ..од Влада на запад,до Парламентот на исток (грубо),тоа е центарот на Скопје
DUP_Mal_Ring_800i_usvoen_0110.jpg

се што е вон оваа подрачје не е центар,но незначи и дека не е урбано јадро или дека не е дел од градот.
Муабетот ми беше дека мислам дека во оваа централно подрачје не треба да има облакодери,од повеќе причини,прво инфраструктурни,потоа пренатрупаноста, ружата на ветрови и слично.. Аеродром е идеално место,Карпош исто,Автокоманда итн..
Ајт поз ваљда ме свати што сакам да кажам.

Ти изгледа не правиш или незнаеш да направиш разлика од централно со урбано подрачје..на еден град.

Ова е централното подрачје на Скопје.. Од Стара чаршија на север до Јужен булевар на југ..од Влада на запад,до Парламентот на исток (грубо),тоа е центарот на Скопје

се што е вон оваа подрачје не е центар,но незначи и дека не е урбано јадро или дека не е дел од градот.
Муабетот ми беше дека мислам дека во оваа централно подрачје не треба да има облакодери,од повеќе причини,прво инфраструктурни,потоа пренатрупаноста, ружата на ветрови и слично.. Аеродром е идеално место,Карпош исто,Автокоманда итн..
Ајт поз ваљда ме свати што сакам да кажам.

Цитро ти кој дел од „во и околу центарот“ не го разбираш?

И пак ќе ти повторам, тоа што во Македонија и Скопје владее урбан хаос не треба да ти дава за право да тресиш зелени мислејќи дека нешто паметно си кажал.

Што се деси со проектов? Дозвола за градба, темели, раздвиженост на терен? Кој и што ги кочи?

Се некако ми мириса дека ќе скратат неколку ката или дека само трговскиот ќе го изградат.

Дајте пролетни сликички од терен да видиме до кај се :)

Јас колку што сум информиран, сеуште се во фаза копање на темели, бидејќи ќе идат длааабоко доле.

Почнува изградбата на облакодерите во Скопје

Груевски денеска најави старт на изградбата на четирите облакодери во скопски Аеродром од понеделник. Се работи за еден од најкрупните градежни проекти во земјата кој ќе даде силен поттикн на градежништвото, а ќе овозможи и пад на цената на становите.
- Ова е инвестиција на која што подолг период работевме, подолг период имавме контакти, но по завршената презентација од наша страна на условите за водење бизнис, ниските даноци, можностите за купување градежно земјиште по многу ниска цена, намалените бирократски процедури од страна на Владата за добивање градежни дозволи, како и севкупниот наш ангажман и посветеност, сопственикот на компанијата донесе конечна одлука да инвестира, рече премиерот Груевски.
Зградите на Џеваир Холдинг кои вредат над 100 милиони евра ќе бидат највисоките во земјата и се очекува значително да влијаат на цените на стабениот квадрат.
Ќе имаат по 42 ката, трговско деловен центар и станбен комплекс за 5000 луѓе.
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/pochnuva-izgradbata-na-oblakoderite-vo-skopje

На Интернет пребарувајќи видов дека скоро 2 од висококатнициве се готови...... јас сум многу против нив, опасни се............. еден ден ако падне една од нив, цело Скопје ќе страда....

Нездрава работа е тоа колку повисоко толку поскап м2.

И пари да ми даваат не би живеел во зграда па и толку високо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom