Потечени јајници

• Креатор на темата Креатор на темата eli3
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 март 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
ве молам за помош и за мислење потечен ми е дсниот јајник дали некој имал искуство со ваква ситуација ве молам пишете ми да ги слушнам и вашите милења или било што и да знаете во врска со оваа :(

ве молам за помош и за мислење потечен ми е дсниот јајник дали некој имал искуство со ваква ситуација ве молам пишете ми да ги слушнам и вашите милења или било што и да знаете во врска со оваа :(
Како мислиш потечен, какви симптоми имаш? Ако чуствуваш болка на десната страна можно да е и слепо црево, затоа како што кажа членот погоре, утре сабајле на лекар. А ако можеш и денес оди на дежурен.

Како мислиш потечен, какви симптоми имаш? Ако чуствуваш болка на десната страна можно да е и слепо црево, затоа како што кажа членот погоре, утре сабајле на лекар. А ако можеш и денес оди на дежурен.

симтоми имав некако подуена ми беше десната страна за разлика од левата доколку добро го загледаш забележува бев на гинеколог уште минатиот вторник ми кажа дека ми е потечен ама не ми даде никакво објаснување од што се случува пиев антибиотик и еве сеуште не ми е растечен ве молам за милење дали е нешто опасно и дали остава некакви последици

Прочитав „почетни јајници“...

Немам искуство со таква ситуација но мислам дека може да биде сериозно или пак нешто друго да е во прашање, како и да е - одма на лекар.

симтоми имав некако подуена ми беше десната страна за разлика од левата доколку добро го загледаш забележува бев на гинеколог уште минатиот вторник ми кажа дека ми е потечен ама не ми даде никакво објаснување од што се случува пиев антибиотик и еве сеуште не ми е растечен ве молам за милење дали е нешто опасно и дали остава некакви последици
иди кај друг,некој подобар,не може лекар само така да каже

Ако не си од скопје, ти препорачувам да отидеш на гинеколог во скопје бидеејки другите се бадијала, ПРИЈАТЕЛСКИ СОВЕТ ДРУГАРЧЕ !

Јас прв пат слушам за Потечен јајник, но сепак подобро некој стручен да ти одговори. И како мислиш не ти даде објаснување од што е, ти направи ли ехо? Една недела на антибиотици е долг период а сепак резултат нема. Оди повторно на гинеколог, ама сега оди кај некој друг, или најдобро ако можеш оди во Скопје на гинеколог.

Абре децо, за вакви работи не се прашува на форум, како прво мораш да одиш на друг гинеколог очигледно на тој кај што си била, само те откачил службено, на сите денес им е најлесно дај антибиотик и решен проблем, оток на гениталии е заебана работа, може да е циста што е поверојатно, затоа мора да те видат со вагинално ехо, да ти направат една општа анамнеза, ако мене ме прашуваш идај во Скопје горе на клиника, ем сите можни испитување се интерклинички и барем ќе си на чисто што е и како е, и за да не чекаш ред мој совет иди како итен случај, матичниот нека ти го напише упатот со нагласок ИТНО!

И дај боже да е се ок, чекаме да не информираш, за друг пат немој вакви временски интервали да фрлаш во вода кога се работи за гениталии.

За да не прогнозираме на форум, најдобро е да се исконсултираш и со друг гинеколог.
Од она што прочитав по интернет можно е да е од настинка, да се цисти или па да ти е термин за циклус. Како и да е да не типуваме 1 X 2 оди на лекар да ти кажат што е. Не паничи пред време, за се има решение и лек ;)

На една моја колешка му се имаше случено истото, беше во Плодност на гинеколог и се испостави дека не е ништо страшно, и презадоволна беше од резултатот и односот на тамошниот персонал. Па сега знам редовно оди таму на прегледи. ;)

И јас познавам слична приказна, која во Плодност беше решена, и сега жената е сосема во ред :)

Back
На врв Bottom