Haziran gecesi - Јунска ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата bi-44
  • Време на започнување Време на започнување
Во турските серии нема ниту убави актери ниту голотии како што некој пишал горе, така да очигледно е дека старите ги сакаат. И по Касандра, шпанските серии не се даваа од сабајле до вечер со по сто репризи, по една две даваа телевизиите. Ова не знам што еај една да се види добро, ама па од Шехерезад навака милион дојдоа. И згора на најобичната и проста содржина на турските, уште и синхронизација на истите и не се знае што од што е попросто.

Ранду беше оној со ножевите? :) Другата баба, RIP, опасно беше возбудена кога почнуваше епизода од Касандра. Јас ја памтам само првата епизода, веројано, знам дека истураше дожд и имаше една телефонска говорница. После памтам некаков свадбен месец. И кога Ранду и залепи шамар на една, мислам дека врз некаков гроб седеа. И толку :)

Ранду ја дефинираше мојата машка генерација додека жените воздивнуваа по него. Тоа што тој slapped a ho and made her learn her place го правеше само да биде помистичен и привлечен. Заради тоа и сите се поистоветувавме со него, Балканскиот шарм што он го поседуваше.

:facepalm:
Не мора да ги гледам, доволно ми е да ги слушам од другана соба што дијалози прават за да сватам "демек има што да се свати" што е целата "приказна".
Само не знам како ви е интересно да го гледате истиот филм 15+ години, само со различни актери. Уште од Касандра наваму се до "Јунска нок":cautious: приказната е иста, сиромашната работничка се вљубува во богатиот газда, али неговата мајка не ја прифака бидејки не е од нивниот сталеж, а истиот тој богат газда има богата свршеница со која уште од мали се знаат... Која длабочина на приказната еј, врвно уметничко дело! :cautious::cautious::cautious: Главната приказна во овие сра*а се ниските страсти и кој со кој се плеснал, еба*е уметноста.
15+ години same fucking story...
Како што кажав, целта на моите постови не беше сеа ја тебе да те убедам дека оваа серија е добра, ниту да ги бранам едните и да ги напаѓам другите серии. Целта ми е дека не треба секогаш по дифолт да се смета американското за мастерпис, а се останато за ѓубре.

Како што кажав, целта на моите постови не беше сеа ја тебе да те убедам дека оваа серија е добра, ниту да ги бранам едните и да ги напаѓам другите серии. Целта ми е дека не треба секогаш по дифолт да се смета американското за мастерпис, а се останато за ѓубре.
Па не ги ни сметам јас американското за мастерпис, а се останато за ѓубре. Ако е добро е добро, без разлика од каде е. И американците имаат крајно дебилоидни филмови и "шоуа", посебно шоуа.
И таа свршеницата е арогантна и нафурана, а овие се богати оти имаат фабрика, а главниот женски лик или по дома чистачка ќе им биде, или во фабриката ќе работи.
Типот ќе биде најдоброто машко суштество што одело по земјата, а таа ќе биде невина, ако има 30 години.
(y)
Фабриките сега не се во мода, на мода дојдоа холдинзите, па така сега главниот типац има холдинг. И уште да не го заборавиме и главниот негативец кој исто така има свој холдинг или е партнер во векепостоечкиот и сака да му ја украде момата на главниот типац бидејки овој кога биле мали му удрил шамар и оној другион цел живот имал трауми поради тоа. :facepalm:

Сте изгледале една епизода од некоја турска серија, па мислите сите се исти такви.
Марш изгледај 3-4 епизоди од ЕЗЕЛ , марш изгледај од Љубов и казна па види дали е иста приказната :tapp:
Навикнати сте да :drk: и тријате на американски......
Ама ајде и вие нејчите внатре ве тера така :icon_lol:

Сте изгледале една епизода од некоја турска серија, па мислите сите се исти такви.
Марш изгледај 3-4 епизоди од ЕЗЕЛ , марш изгледај од Љубов и казна па види дали е иста приказната :tapp:
Не се сите такви, али 99.9% се.
во последниве 15 години можам да кажам дека единствено Долина на волците каде што главната приказна е функционирањето на државите се разликува од останатите клише дебилоидни серии каде главната приказна се врти околу неморалот, ниските страсти, малограганштината, сиромашната принцеза и богатиот принц на бел коњ.
Исто така и овој Езел може да се каже дека се двои од клишето, базиран е на "Грофот од Монте Кристо".
Останатите 99.9% љубови, казни, лисја, врби, ноки... се тешко сра*е и дебилитет виден милијарда пати.

Епа јас сметам дека турските серии, барем оние кај нас што ги покажуваат, се ѓубре. Знаеш зошто? Доволна ми е најавата на за нив, дека НАСКОРО!!! ќе се прикажува таа серија. Сите до една, ги опишуваат со следниве реченици ,,Љубовна приказна која никого нема да остави рамнодушен,, ,,Богатиот сопственик ќе го отфрли лукзузниот живот за сиромашката Стојне,, , ,,Најгледната хит серија, што ја потресе цела Турција,,. Не заебавај. Се што ќе се опише со овие 3 реченици е :гомце:.

И ако е американско, не мора да значи и дека е добро. На пример, има многу :гомце: американски серии. Посебно ако уклучиш Fox Life, имаш глупости тешки, на пример, имаше една со адвокатка, поглупава серија немам гледано, не памтам како се викаше адвокатката. Имаш милион американски серии, на кои ниту името не им го памтиш, а не па да ги гледаш. Од друга страна, од американската продукција излегоа House, Grey's Anatomy, Bones, Low and Order, According to Jim, Friends, Sex and the City, Gossip Girl и еден куп други.... за секој вид на публика, од тинејџери, до возрасни.

ИОд друга страна, од американската продукција излегоа House, Grey's Anatomy, Bones, Law and Order, According to Jim, Friends, Sex and the City, Gossip Girl и еден куп други.... за секој вид на публика, од тинејџери, до возрасни.
:P

Од Езел и од В`ците имам изгледано повеќе епизоди, В`ците освен што трујат со политика, нема некоја посебна приказна филмот. Има милион сезони, и Полат стана Чак Норис втор дел. Башка, испаѓа дека во Турција живее цел свет, па овој ги ликвидира сите, и као, по ред, сите ќе ги снема. Повеќе има пукање, отколку реалност.
Во Езел, приказната е (конечно) поинаква, и како за ,,прв чекор,, е за пофалба. Сепак, и таму имаат потфрлено со некои ликови, кои не се добро осмислени, кои немаат впечатлив карактер, како што сестрата на Ејшан (која има средно важна улога во филмот), братот на Езел, односно Омер, кој го претставиле како дете кое единствено во животот го интересира брат му (а во реалноста, после 12 години, сигурно ќе се занимава и со други работи, посебно ако е тинејџер, во најмала рака, ќе има другари и девојка), мајката, која е досадна до смрт, таа партнерката на Езел, која нема никаква функција, само како статист се матка низ епизодите... Требало малце повеќе работа околу ликовите, дури и протагонистот, не им е до крај сработен. Премногу е вештачки, нереален.
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:31 ---

Де, де.

Од Езел и од В`ците имам изгледано повеќе епизоди, В`ците освен што трујат со политика, нема некоја посебна приказна филмот. Има милион сезони, и Полат стана Чак Норис втор дел. Башка, испаѓа дека во Турција живее цел свет, па овој ги ликвидира сите, и као, по ред, сите ќе ги снема. Повеќе има пукање, отколку реалност.
Во Езел, приказната е (конечно) поинаква, и како за ,,прв чекор,, е за пофалба. Сепак, и таму имаат потфрлено со некои ликови, кои не се добро осмислени, кои немаат впечатлив карактер, како што сестрата на Ејшан (која има средно важна улога во филмот), братот на Езел, односно Омер, кој го претставиле како дете кое единствено во животот го интересира брат му (а во реалноста, после 12 години, сигурно ќе се занимава и со други работи, посебно ако е тинејџер, во најмала рака, ќе има другари и девојка), мајката, која е досадна до смрт, таа партнерката на Езел, која нема никаква функција, само како статист се матка низ епизодите... Требало малце повеќе работа околу ликовите, дури и протагонистот, не им е до крај сработен. Премногу е вештачки, нереален.
--- надополнето: 16 март 2012 во 15:31 ---

Де, де.

Ништо не е совршено како што сакаш, ако фатам јас за американскине серии да зборувам...
Како најсвеж пример ти е CSI, секоја епизода исто завршува со разоткривање на крајот,само различни случки ,тоа ти е ИСТИ КУРАЦ ВО ДВА ПРИМЕРОЦИ!
Поздрав!

Ништо не е совршено како што сакаш, ако фатам јас за американскине серии да зборувам...
Како најсвеж пример ти е CSI, секоја епизода исто завршува со разоткривање на крајот,само различни случки ,тоа ти е ИСТИ КУРАЦ ВО ДВА ПРИМЕРОЦИ!
Поздрав!

Јас никаде не ја спомнав CSI, таа спаѓа во научна фантастика ;) Затоа реков, не е проблем што се турски, проблем е што се срање.

Јас никаде не ја спомнав CSI, таа спаѓа во научна фантастика ;) Затоа реков, не е проблем што се турски, проблем е што се срање.
Па ако гледаш така и јас нигде не ја спомнав Долина на волците бе,ти за неа ми кажуваш.

Па ако гледаш така и јас нигде не ја спомнав Долина на волците бе,ти за неа ми кажуваш.

Ај добро. Препрочитај пак. Немам намера да подучувам луѓе на читање.

Ај добро. Препрочитај пак. Немам намера да подучувам луѓе на читање.

Да ти кажам додуша и јас неам намера да се замарам со тебе, видов и во друга тема ги обвинуваш филмовиве демек за децава што биле насилни... така да веќе сфаќам,дека било залудно изгубеното време :icon_mrgr:

Да ти кажам додуша и јас неам намера да се замарам со тебе, видов и во друга тема ги обвинуваш филмовиве демек за децава што биле насилни... така да веќе сфаќам,дека било залудно изгубеното време :icon_mrgr:

Не ни треба со мене да се замараш.
Туку со тоа што е презентирано, а што треба да биде презентирано на ТВ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom