Затоа пишав колку толку. Дечко ти гледал шехерезада ?

Имав еден колега од факс тој келавиот главен лик, му беше идол пушташе брада како него, носеше капут, вртеше мобилен низ прсти. И еднаш го прашав. Ти дечко овде некој лик од шехерезада глумиш, он ми вика еј не зезај бе брат сеа мода е тоа сите така се понашаат. Ете турска серија што прави.
Со дечко ми војна имавме ради Шехерезада

Не дека тој беше опседнат со серијата, одмараше мозок, ама мене ми беше ептен досадно

А да не зборам дека после првата епизода од серијата станав алергична.
Јас многу Полатовци видов, кај и да е, и Езели ќе бидат.
А жениве одамна глумат Шехерезади, ни недостига Малечката Невеста, и компљет ќе бидеме
--- надополнето: Mar 16, 2012 3:12 AM ---
Не знам, ама пак на мене по дифолт, кога ќе промрчам нешто за турските серии, ми велат: а што американските подобри да не се.
Па поголемиот дел - се! Не затоа што се американски, туку зошто веројатно Американците се поинвентивни од Турци/Аргентинци/Хрвати.
--- надополнето: Mar 16, 2012 3:17 AM ---
До коа ќе ве лажат тоа капиталистите бе хахахаха
Ме нервира тоа што секогаш она што е направено на запад по дифолт е мастерпис, а се останато е гола вода. Ако немаш гледано у конкретниов случај турска серија неможеш да направиш некоја споредба. Не треба американското секогаш да е врв, а се друго да се омаловажува.
Па ете, седнувам, почнувам да ја гледам серијата, пред да дадат ,,ја гледавте најгледана серија во Турција од времето на Кемал Ататурк,, веќе знам како ќе заврши, и знам дека додека заврши, таа ќе остане 6 пати трудна, 4 пати ќе има спонтан, случајно ќе го фати типот со друга 2 пати, ама он крив нема да биде, има една лоша стара, аристократка, има еден добар мудар дедо, еден слеп/глув/сакат и барем едно дете сираче. Детето ќе го киднапираат за да му се одмаздат на типот, и после тој како Чак Норис ќе го спаси, во меѓувреме ќе се пука малце и така.
И на крајот тие ќе се венчаат и наеднаш сите нивни проблеми ќе исчезнат.
,,Веч виџено,, , и тоа во аргентинско/бразилско/мексиканските серии. Разликата е во тоа што во овие латиново, сите се лигават во катедрала, овие се клањаат.