Haziran gecesi - Јунска ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата bi-44
  • Време на започнување Време на започнување
Барем на американскине серии не се тресе камерата од раката на камерманот, туку се снима со кран камера. Ко за почеток.
Да си ебеш векот ме насмеа хахахаха
Сакаш да ми кажеш дека ти ја имаш гледано цела неамериканска кинематографија и примети дека сегде се тресе камерата ?
Ахххх зошто не се родив како американец, сеа ќе морам да чекам американците да пуштат срце и да не научат нас обичните смртници како се снима филм/серија или што и да е...

Сакаш да ми кажеш дека ти ја имаш гледано цела неамериканска кинематографија и примети дека сегде се тресе камерата ?
Ахххх зошто не се родив како американец, сеа ќе морам да чекам американците да пуштат срце и да не научат нас обичните смртници како се снима филм/серија или што и да е...

Мило ми е што те насмеав, следен пат 50 денари за циркусот.

Не реков за неамериканска кинематографија, туку за ова мршава што се прикажува кај нас, азербајџанско - индиска.

И пред да ме сфатиш погрешно и да ми изреплицираш пак нешто погрешно, во најдобри филмови што сум изгледала во последно време 8/10 се европска кинематографија. Најмалце ми е важно нешто од која земја доаѓа ако ми се свиѓа за гледање, ако сака и таџикистанска серија нека е. Ама ова на нашиве телевизии е мрша.

Барем на американскине серии не се тресе камерата од раката на камерманот, туку се снима со кран камера. Ко за почеток.
И глумците не се најдени од улица, туку преку кастинг. --- надополнето: 16 март 2012 во 01:10 ---
Не велам дека американските серии се секогаш најдобри, ама си се запрашал зошто цел свет гледа такви серии, а не турски и индиски?

Не велам дека американските серии се секогаш најдобри, ама си се запрашал зошто цел свет гледа такви серии, а не турски и индиски?
Мене не ми беше целта да кажам дека сите американски серии се лоши, ниту пак да кажам дека сите турски серии се совршени, туку сакав да кажам дека денес некако ми се чини како да преовладува ставот дека се што доаѓа од америка по дифолт е совршено и му нема конкуренција.

Мене не ми беше целта да кажам дека сите американски серии се лоши, ниту пак да кажам дека сите турски серии се совршени, туку сакав да кажам дека денес некако ми се чини како да преовладува ставот дека се што доаѓа од америка по дифолт е совршено и му нема конкуренција.
Не знам, ама пак на мене по дифолт, кога ќе промрчам нешто за турските серии, ми велат: а што американските подобри да не се.

Кога турците ќе направат серија од типот на Lost обавезно контактирајте ме и ветувам ќе ја гледам серијата. Ова инаку ви се патетични тралалајки, кои личат една на друга најмногу по основната доза патетика.

Затоа пишав колку толку. Дечко ти гледал шехерезада ? :гик: Имав еден колега од факс тој келавиот главен лик, му беше идол пушташе брада како него, носеше капут, вртеше мобилен низ прсти. И еднаш го прашав. Ти дечко овде некој лик од шехерезада глумиш, он ми вика еј не зезај бе брат сеа мода е тоа сите така се понашаат. Ете турска серија што прави.

Со дечко ми војна имавме ради Шехерезада :) Не дека тој беше опседнат со серијата, одмараше мозок, ама мене ми беше ептен досадно :) А да не зборам дека после првата епизода од серијата станав алергична.
Јас многу Полатовци видов, кај и да е, и Езели ќе бидат.
А жениве одамна глумат Шехерезади, ни недостига Малечката Невеста, и компљет ќе бидеме ;)
--- надополнето: Mar 16, 2012 3:12 AM ---
Не знам, ама пак на мене по дифолт, кога ќе промрчам нешто за турските серии, ми велат: а што американските подобри да не се.

Па поголемиот дел - се! Не затоа што се американски, туку зошто веројатно Американците се поинвентивни од Турци/Аргентинци/Хрвати.
--- надополнето: Mar 16, 2012 3:17 AM ---
До коа ќе ве лажат тоа капиталистите бе хахахаха
Ме нервира тоа што секогаш она што е направено на запад по дифолт е мастерпис, а се останато е гола вода. Ако немаш гледано у конкретниов случај турска серија неможеш да направиш некоја споредба. Не треба американското секогаш да е врв, а се друго да се омаловажува.

Па ете, седнувам, почнувам да ја гледам серијата, пред да дадат ,,ја гледавте најгледана серија во Турција од времето на Кемал Ататурк,, веќе знам како ќе заврши, и знам дека додека заврши, таа ќе остане 6 пати трудна, 4 пати ќе има спонтан, случајно ќе го фати типот со друга 2 пати, ама он крив нема да биде, има една лоша стара, аристократка, има еден добар мудар дедо, еден слеп/глув/сакат и барем едно дете сираче. Детето ќе го киднапираат за да му се одмаздат на типот, и после тој како Чак Норис ќе го спаси, во меѓувреме ќе се пука малце и така.
И на крајот тие ќе се венчаат и наеднаш сите нивни проблеми ќе исчезнат.

,,Веч виџено,, , и тоа во аргентинско/бразилско/мексиканските серии. Разликата е во тоа што во овие латиново, сите се лигават во катедрала, овие се клањаат.

Кај нас многу повеќе ги уништуваат сериите со синхронизацијата, колку и да сакаш да гледаш, едноставно те одбиваат тие ужасни гласови и ужасна синхронизација која не знам дали е смешна или трагична. Ако со нешто се допира дното тоа е со синхронизираните серии.

До коа ќе ве лажат тоа капиталистите бе хахахаха
Ме нервира тоа што секогаш она што е направено на запад по дифолт е мастерпис, а се останато е гола вода. Ако немаш гледано у конкретниов случај турска серија неможеш да направиш некоја споредба. Не треба американското секогаш да е врв, а се друго да се омаловажува.

:facepalm:
Не мора да ги гледам, доволно ми е да ги слушам од другана соба што дијалози прават за да сватам "демек има што да се свати" што е целата "приказна".
Само не знам како ви е интересно да го гледате истиот филм 15+ години, само со различни актери. Уште од Касандра наваму се до "Јунска нок":cautious: приказната е иста, сиромашната работничка се вљубува во богатиот газда, али неговата мајка не ја прифака бидејки не е од нивниот сталеж, а истиот тој богат газда има богата свршеница со која уште од мали се знаат... Која длабочина на приказната еј, врвно уметничко дело! :cautious::cautious::cautious: Главната приказна во овие сра*а се ниските страсти и кој со кој се плеснал, еба*е уметноста.
15+ години same fucking story...

Не мора да ги гледам, доволно ми е да ги слушам од другана соба што дијалози прават за да сватам "демек има што да се свати" што е целата "приказна".
Само не знам како ви е интересно да го гледате истиот филм 15+ години, само со различни актери. Уште од Касандра наваму се до "Јунска нок":cautious: приказната е иста, сиромашната работничка се вљубува во богатиот газда, али неговата мајка не ја прифака бидејки не е од нивниот сталеж, а истиот тој богат газда има богата свршеница со која уште од мали се знаат... Која длабочина на приказната еј, врвно уметничко дело! :cautious::cautious::cautious: Главната приказна во овие сра*а се ниските страсти и кој со кој се плеснал, еба*е уметноста.

И таа свршеницата е арогантна и нафурана, а овие се богати оти имаат фабрика, а главниот женски лик или по дома чистачка ќе им биде, или во фабриката ќе работи.
Типот ќе биде најдоброто машко суштество што одело по земјата, а таа ќе биде невина, ако има 30 години.
(y)

Ве молам, кога се говори за Касандра да се има почит. Тоа што го опиша воопшто не беше Касандра. Касандра беше, психолошки, хорор, трилер, романса, акциона комедија со доза циганска мистичност. Додека Американските па и Турските серии се уште следат некој клише шаблон, каде што за да има интерес од публиката обично се поставува љубовен триаголник каде што младата мома мора да избере помеѓу двајца торковци и за на крај да заврши со најдосадниот од двајцата, Касандра беше и остана серија пред свое време и визионер. Наместо триаголник имаше љубовен петоаголник меѓу Касандра, двајцата браќа близнаци(едниот лош другиот срцка, т.е. маестрална идеја) Ранду и старата циганка. Јесте да на крај погрешија што Касандра заврши со близнакот што имаше џигерици наместо Ранду или пак циганката ама па не може се да биде сјајно нели. И приказната беше за циганка што дознава дека е потомок на богато семејство и набрзо почнуваат да се прават сплетки налик на тие од Британската серија Јас, Клаудиус.

Ве молам, кога се говори за Касандра да се има почит. Тоа што го опиша воопшто не беше Касандра. Касандра беше, психолошки, хорор, трилер, романса, акциона комедија со доза циганска мистичност. Додека Американските па и Турските серии се уште следат некој клише шаблон, каде што за да има интерес од публиката обично се поставува љубовен триаголник каде што младата мома мора да избере помеѓу двајца торковци и за на крај да заврши со најдосадниот од двајцата, Касандра беше и остана серија пред свое време и визионер. Наместо триаголник имаше љубовен петоаголник меѓу Касандра, двајцата браќа близнаци(едниот лош другиот срцка, т.е. маестрална идеја) Ранду и старата циганка. Јесте да на крај погрешија што Касандра заврши со близнакот што имаше џигерици наместо Ранду или пак циганката ама па не може се да биде сјајно нели. И приказната беше за циганка што дознава дека е потомок на богато семејство и набрзо почнуваат да се прават сплетки налик на тие од Британската серија Јас, Клаудиус.

Не заебавај, онаа Јасмин, сите ја сакаат. Баба ми навиваше некој Јануз. Сега нешто не и е по ќеиф и тој.

Не заебавај, онаа Јасмин, сите ја сакаат. Баба ми навиваше некој Јануз. Сега нешто не и е по ќеиф и тој.

Ранду фан клаб фо'ева сум јас! Не признавам ништо друго. Можеби ке седнам Јасмин да гледам кога ке сакам да допрам до феминизираиот дел од мене.

Очигледно е дека некои работи се наметнати и дека сте под силно влијание на некого, немате свое Јас и не знаете да извлечете поетна од нештото. Жално е ова, а сите експерти се..:facepalm:

Ранду фан клаб фо'ева сум јас! Не признавам ништо друго. Можеби ке седнам Јасмин да гледам кога ке сакам да допрам до феминизираиот дел од мене.

Ранду беше оној со ножевите? :) Другата баба, RIP, опасно беше возбудена кога почнуваше епизода од Касандра. Јас ја памтам само првата епизода, веројано, знам дека истураше дожд и имаше една телефонска говорница. После памтам некаков свадбен месец. И кога Ранду и залепи шамар на една, мислам дека врз некаков гроб седеа. И толку :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom