karlovic
имам срце ама имам и фрижидер
Многу подмолно од твоја страна...ама и онака само то ти останаЈас мислам дека ти со ,,Корацио,, треба да се фатиш под рака![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу подмолно од твоја страна...ама и онака само то ти останаЈас мислам дека ти со ,,Корацио,, треба да се фатиш под рака![]()
Па и не мора да пратиш за да знаеш што е поквалитетно. Се е поквалитетно од турсике, шпанскиве, индискиве сра*а.да ти кажам право и јас сметам дека Музафер е педобер..ама пак и Корцио е забеган во универзумот....
Ти не пратиш CSI а како тоа ќе потврдиш што е поквалитетно??
Јас мислам дека ти со ,,Корацио,, треба да се фатиш под рака
--- надополнето: 15 март 2012 во 14:20 ---
Што ти научи и од која турска серија?
јутјуб бе златна,гугл...не се прај и ти ко од Марс да си
Него оти толку омраза за сериивеи меме слики од ретарди..јас мислам дека се квалитетни,има све што треба..костимографија,сценарио,солидна глума,и битно што не се копија.
Јас сепак гласам за Grey's Anatomy, или Bones, па дури и CSI е подобро.
Лол Грејс Анатоми. Американска сапуница ама со докторчиња.
Ама американса е, неможи да биди лоша.
Не е важно дали е американска, турска или албанска.
Нека биде добра. Нека има поента. Нека има поинаква приказна.
Како што гледам, Езел моментално се двои од другиве турски серии.
Но сепак, од неколкуте епизоди што ги гледав, ликовите не ми се доволно добро смислени. Не може некој да е цело време ,,невин, наивен,, а некој цело време да е ,,итар, лош,,. Не постои такво нешто.
Ако добро читаш ке забележиш дека нагласив и дека ако не нешто друго барем културолошки работи може да се научат. Ама ете конкретно ете не знаев за животот на султанот Сулејман па со гледање на серијата научив (барем нешто).
Како што напомена неколку епизоди си изгледала.. не си гледала before moments, и нема лош и добри секој на некој начин е лош и добар![]()
Подобро отвори Википедија, тешко дека преку серија (која не е документарец) ќе научиш нешто за некого, освен колку жени имал.
Жими мајка дека некој знае што тие сами со себе размислувале.
Сепак, СС се дели од другите.
Што ќе научиш од Лисјата, Врбите, Солзите, Плачот???
--- надополнето: 16 март 2012 во 00:05 ---
Ги гледав првите епизоди, после ми стана патетично со делот на мајката (оваа на Омер) и брат му, цел филм лелекаат.
Далеку е од реалноста, што прави да ми биде - досадно
Единствено впечаток ми остави тој Клештата, другиве се премногу недефинирани.
Ај женскиве до некаде ќе ги разберам колку толку. Ама вие бе мажишта не ви е глупо да седнете пред ТВ и да губите време на Саваш, Езел, Султанот ? Живеете во време на интернет, имате топ форум за серии, каде неколку членови оставаат топ рецензии, ваше е само да изберете серија и ја симнете од нет. Баталете тоа племенските обичаи на турците и походот на султанот.
До коа ќе ве лажат тоа капиталистите бе хахахахаПа и не мора да пратиш за да знаеш што е поквалитетно. Се е поквалитетно од турсике, шпанскиве, индискиве сра*а.
Цццц, не ми се верува дека дискутираме за турска серија (конкретно) и квалитет...![]()
Затоа пишав колку толку. Дечко ти гледал шехерезада ?Јас никого не разбирам, ни мажи, ни жени. Со дечко ми бев смртно скарана ради Шехерезад.
И не, не гледам само ,,американски,, серии. Последно нешто што го изгледав беше ,,Цват липе на Балкану,, продолжението на ,,Мирис кише на Балкану,, серија направена според книгите на Гордана Куиќ, нејзина лична приказна за нејзиното семејство, а воедно и за многу наши блиски случувања на Балканот, реални случувања.
И не, не беше ни блиску до Султанот, што серијата се врти околу неговите љубовнички, а не околу неговиот живот и што навистина него го интересирало.