- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 310
- Поени од реакции
- 101
Според мене средната класа во македонија се изгуби во оној момент кога се затворија фабриките.Факт е дека без сопствено производство нема средна класа.Дали можеше да се смени нешто,за да средната класа опстои???Па најверојатно можеше,ако народот излезеше и кренеше побуна против затворање на фабриките во почетокот на 90тите.Но наместо да излезе и да крене побуна,поголем број од луѓето земаа опремнина по 5000-10000 марки и избегаа од работните места.Како да не им беше јасно дека парите брзо ќе ги потрошат, и после ќе бидат ниска класа,а владата и луѓето од власта ќе го земат 95% од капиталот во фабриките.А за тоа колку беа вредни фабриките изградени во бившата држава СФРЈ,говори и тоа што,власта и луѓето во неа се уште ги јадат нив.
И така ќе биде додека не се изеде се!После ќе отидеме под нечија робија и ќе не снема Но се е можно.Можеби македонецот ќе се просвести и ќе излезе пред влада да се побуни.Но јас повеќе верувавм во онаа друга теорија,а тоа е дека народов ќе си ги исчува овие две партии уште едно добри 20 години.Ама тоа е!АКо ништо друго овие 20 години си дознавме многу работи за нас како:Дека лесно потпаѓаме на пропаганда,дка немаме храброст да испаднеме и да кренеме бунт против коруптивните власти во овие години,дека не почитуваме туѓи нации и вери и така натаму,
И така ќе биде додека не се изеде се!После ќе отидеме под нечија робија и ќе не снема Но се е можно.Можеби македонецот ќе се просвести и ќе излезе пред влада да се побуни.Но јас повеќе верувавм во онаа друга теорија,а тоа е дека народов ќе си ги исчува овие две партии уште едно добри 20 години.Ама тоа е!АКо ништо друго овие 20 години си дознавме многу работи за нас како:Дека лесно потпаѓаме на пропаганда,дка немаме храброст да испаднеме и да кренеме бунт против коруптивните власти во овие години,дека не почитуваме туѓи нации и вери и така натаму,