Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Како другите екипи се оштетени со тоа што кај нас влезе општината како спонзор и фрла доволно пари?

Што подразбирате под тоа ВЕ МЕСТАТ да земете титула?
Под тоа да не местат јас подразбирам да ни пуштаат утакмици и да ни помагаат судиите.
позади баш герб не седи само општината туку цела дрзаба/власта затоа се другите екипи оштетени од вас што ке реча шефојте од горе(спонзорот ваш) така ке биде

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Не сум ти ја крив што појма си немаш што се дешава у твојот клуб, а уште помалку не сум тој кој треба да ти ги разјасни овја работе. Прашај слободно ако имаш некој познат у клубот, ќе ти кажа дали е точно дека ФК и ОК шкендија земаа паре од општина.
И сумата не ме интересира, важно и вие земате паре од општина. За Вардар тоа значи дека е клуб од власта, а за вас не а? Па нормално, увек си го вртите муабетот како ви одговара.
Ајде поздрав.
Pateticen !!!! mnogu dobro se znae deka klubot nema nikakva vrska so opstinata(ke ima mozebi koga ke bide AD) ...ti kazav eden izvor i eden link od bilo kade i na bilo koj jazik najdi prikaci,vaka ispagas aj bolje da ne recam..
p.s za Odbojka drug forum imas :)

П

Паспарту

Гостин
Pateticen !!!! mnogu dobro se znae deka klubot nema nikakva vrska so opstinata(ke ima mozebi koga ke bide AD) ...ti kazav eden izvor i eden link od bilo kade i na bilo koj jazik najdi prikaci,vaka ispagas aj bolje da ne recam..
p.s za Odbojka drug forum imas :)
Тоа што еден клуб е АД нема ама баш никаква врска со општината... Сите клубови од прва лига до јуни/јули мора да се трансформираат во АД, во спротивно нема да смеат да се натпреваруваат. Точно е дека општина Тетово даде пари на Шкендија, побарај по темиве имаше и линкови за тоа.
--- надополнето: 16 март 2012 во 00:26 ---
позади баш герб не седи само општината туку цела дрзаба/власта затоа се другите екипи оштетени од вас што ке реча шефојте од горе(спонзорот ваш) така ке биде
Доказ имаш или со сила ќе ја сереш темава до немајкаде? Или кажи нешто сомнително поврзано со Вардар... Само поштеди не од истите 2 реченици кои ги пишуваше во претходните постови.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Џабе, на некој људи дефинитивно треба да им се црта.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
ti kazav deka mozebi togas ke ni dade pari,a ne kazav deka mora da e vrzano nesto so AD(se spomnova deka MOZEBI od juni moze da vleze so akcii)...jas,ne znam,imam blizok izvor vo klubot,10000% nema 1 denar dobieno od opstinata,zboram poslednite 3 god so ovaa rakovodstvo...i slobodno demantirajte,ama so DOKAZ :) vaka djabe,samo od zavist ili pak trosenje na bukvii

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
ФК шкендија и ОК шкендија .
Барем името пишувај го со голема буква, те гледам на сите постови го пишуваш со мала, не дека ми пречи ама тоа прави постовите да ти изгледаат несериозни.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
i ovaa izvor , dokaz e !!!! kompetetno licee?? aj te molam
Па ако не е претседателот на Тетекс компетентно лице, може ти си компетентно??

Со кого смо нашле и мие да праемо муабет....не ми реплицирај више молимте.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Доказ имаш или со сила ќе ја сереш темава до немајкаде? Или кажи нешто сомнително поврзано со Вардар... Само поштеди не од истите 2 реченици кои ги пишуваше во претходните постови.
Нема што да доказем тоа е вистината
Сомнителен ми е таканаречениот спонзорот на бардар кој мозе да направи сфешто,такада ке оставиме со волку поз

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Па ако не е претседателот на Тетекс компетентно лице, може ти си компетентно??

Со кого смо нашле и мие да праемо муабет....не ми реплицирај више молимте.
a tebe koj ti replicirase ???????? hahahhaha..bog da cuva i da brani...i da, ALAMPIEVSKI e legitimen samo za teteks da zbori, a da se prifati...IZVOR opstinata sama se oglasuva deka pomaga/dava pari na nekoj klub(pr. so Vardar pa i so OK Skendija)..i ne mi repliciraj :pos:

П

Паспарту

Гостин
i ovaa izvor , dokaz e !!!! kompetetno licee?? aj te molam
Мое е да покажам, а за докази и извори верувај дека и ти освен написи од весници, нема да најдеш ништо друго за парите кои влегуваат во Вардар, па според таа логика и јас може да одам контра на секое прашање. Мене не ме интересира како се финансира Шкендија, само одговорив бидејќи знам дека некаде прочитав таква информација. Сега треба да се трансформирате во АД, па ќе се има подобар увид за финансирањето на клубовите, не од нас туку од одговорните луѓе во државава... Нема човек во државава (освен газдите) кои со сигурност знае какви се парите кои влегуваат во клубовите, така да во време на "никаков" македонски фудбал нивното потекло е најмалку битно.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Мое е да покажам, а за докази и извори верувај дека и ти освен написи од весници, нема да најдеш ништо друго за парите кои влегуваат во Вардар, па според таа логика и јас може да одам контра на секое прашање. Мене не ме интересира како се финансира Шкендија, само одговорив бидејќи знам дека некаде прочитав таква информација. Сега треба да се трансформирате во АД, па ќе се има подобар увид за финансирањето на клубовите, не од нас туку од одговорните луѓе во државава... Нема човек во државава (освен газдите) кои со сигурност знае какви се парите кои влегуваат во клубовите, така да во време на "никаков" македонски фудбал нивното потекло е најмалку битно.
se gleda deka se razbiras po ovie raboti,pa zatoa i so tebe praam muabet,neli kako izvor ili dokaz e toa koga opstinata (Javna Institucija) sama dava soopstenie za takvo nesto !!! a vaka,na sekogo moze da mu tekne od bilo koja pricina da kaze deka pr.Stanko na Borce mu dava 10000 E mesecno ...

П

Паспарту

Гостин
Нема што да доказем тоа е вистината
Сомнителен ми е таканаречениот спонзорот на бардар кој мозе да направи сфешто,такада ке оставиме со волку поз
Другар, те молам поштеди не сите од твоите глупости. Те прашав човечки да ми наведеш нешто сомнително во Вардар, а ти ми даваш одговор "тоа е вистината". Не е тоа вистината, туку тоа е последната сламка за која што можеш во разговоров да се фатиш. Фактите се тие, пари во Вардар дава градот Скопје и ЈПССДП, тоа никој не го крие... Си се фатил за 200 000 евра што биле дадени, а подобро да се запрашаш каде се парите од трансферите на твојот клуб, бидејќи јас не видов никакви засилувања, а парите се земени. Тоа не ти е малку контрадикторно!? Ако Вардар успеал да направи ваков тим со 200 000 евра, тогаш каков можеше да направи Шкендија со парите од продажбата на играчите? Хасани ако не се лажам е продаден за дупло поголема сума од оваа што ти ја спомнуваш за Вардар.
--- надополнето: 16 март 2012 во 00:50 ---
se gleda deka se razbiras po ovie raboti,pa zatoa i so tebe praam muabet,neli kako izvor ili dokaz e toa koga opstinata (Javna Institucija) sama dava soopstenie za takvo nesto !!! a vaka,na sekogo moze da mu tekne od bilo koja pricina da kaze deka pr.Stanko na Borce mu dava 10000 E mesecno ...
Точно. Но и таквото соопштение не мора да значи дека ќе бидат дадени пари, или подобро да кажам дека ќе биде дадена точната сума на пари. Секогаш може на белиот лист да биде напишана помала или поголема сума... Затоа ти викам, потеклото на парите во овој момент е најмал проблем. Општина Штип дава пари во Брегалница, а според мене тоа треба да го направат сите општини со спортски клубови. Кога веќе не ги трошат парите за паметни и корисни работи, тогаш подобро е тие да се насочат кон унапредување на спортот. Сеуште го имам мислењето дека спортот е најголемата реклама за една општина. Инаку сомнителни пари има во секој клуб, ќе видиме како ќе биде откако сите клубови ќе станат АД.

Да не чита некој од странство ќе се згази од смеење кога ќе види за какви суми правиме муабет. Најдобрите клубови од екс ЈУ трошат повеќе пари на топки и маркери, отколку што најдобрите три македонски клуба имаат буџет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom