Оџа или камбана - кое е погласно?

1

1292

Гостин
Погласно е она што ти е поблиско.
--- надополнето: 7 март 2012 во 20:42 ---
Зависи од грлото на оџата и од кој материјал е произведена камбаната. Исто така дали оџата пиел јајца пред да вика и какви јајца.
Ако му дале со се јајца, јадел.

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Јас во Прилеп секогаш ја слушам камбаната, а во Скопје кога сум многу поретко ја слушам, единствено кога е некој поголем празник или има свадба/погреб слушав редовно и тоа лани кога бев од другата страна во студентскиов. А џамиите секогаш се слушаат, иако се доста доста подалеку.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Како нема да се слушаат џамиите коа имаат озвучување небаре дискотека е.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
Ја ко што живеам у Ѓорче исто ко на лајв концерт да се наоѓам, 5 саат дојде и започињаат гарант имаат јако озвучување порано толку не се слушаа, (лентата или ЦД-то да им се расипе А).

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Оџа дефинитивно... штом сабајлево во 5 во Аеродром можев да чујам завивање! -.-'

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
камбаната е стара технологија,не мојт да се токми со најнова технологија - Сони,Филипс,Кенвуд и тако даље

Член од
4 декември 2011
Мислења
44
Поени од реакции
19
камбаната е стара технологија,не мојт да се токми со најнова технологија - Сони,Филипс,Кенвуд и тако даље
Нема врска дали е стара технологиа или не. Ако камбаната е тешка,нормално дека ќе се слушне како оџа,можеби и посилно. Но мааната во камбаните е тоа што кога ке удри,звукот оди директно надуло,и неможе да се пренесе на подалеку,додека звучнициве на џамиите се свртени нагоре,па затоа звукот се пренесува на подалеку.

Kajgana Shop

На врв Bottom