Ретардите англиски да сфатат дека Челзи не е клуб за еден семоќен бос во улога на менаџер и да прекинат да го тегнат таквото како Челзи не му дозволувал на ниеден менаџер да стане нивни Фергусон. Единствен кој имаше таков тежок карактер беше Мурињо, и не бидна. НИЕДЕН по него не беше таков карактерен тешкаш за да биди долготраен тренер на Челзи. Анчелоти можеше уште сезонава да истера, но не појќе. И то е то.
Челзи и натаму има одредени залутани играчи во составот, ама ова се вика тимски дух. И јас сум целосно задоволен да Тери изиграва асистент како шо тоа го правеше откако излезе од игра ако истото се одразува позитивно на екипата.
Челзи претставува(ше) моќ на теренот, сила и агресивност - тоа беше Челзи ! Не некои ванаби копии на други принципи. И најголемата молба е до Абрамович - да се задржиме на тој пат, оти тој е НАШИОТ пат.
Како шо реков, екипата и натаму е крајно неизбалансирана, ама тоа се средува. Битен е патот по кој ќе се оди. А не гледам зошто би го менувале. Тоа и досега го трубев, ама после ваква вечер, треба да е очигледно за сите нас, фанови на Челзи, другите се гомнојадачи и баталете ги (шо можи да го потврдат и двајца фаној на Барселона и еден на Арсенал со кој го гледавме дуелот, кога погодив каде Лампард ќе го шутира пеналот (средина, горе, силно), првите две измени и третата половично (мислев дека Луиз - Босингва ќе биди); додека тие ми лупаа глупости, секако, оти сезонава максимум 5 дуели гледале на Челзи).