Кампања за купување на Македонски производи

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
самата европа е крива.......не се агресивни на пазарот сеа секој оде од продавница до продавница и нуди.......меречнедајзери еве види ја нелт фирмата шо напраи со милка бамби......памперс, бонукс......една таква фрима фали за македонските производи
И ја тоа го имам приметено кај нашиве..европа е пример на место..како да сакаат производот од фабрика да им го земат маркетите,а они ич да мрднат..наместо да ангажираат дистрибутери низ цела земја,да фрчат комбиња и камиони .. ако треба и ќе плати за да производот му стои на видно место на рафтот,наместо сега збутани и на крај..ја стварно не ја разборам логиката на некои наши бизнисмени (n)

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Да не ја заборавам неготинската алва, одлична е, мх мх :D
и тој погон е во залез, слабо работи.......катастрофа сме.....имам пријатели у нелт дистрибуција.....а бе агресивно на пазар, јес да милка е милка ама дават дисконти попусти....лажат дават сталаѓиња за да стое на видно место производот.....а од витаминка стоат под нив за потпирач..............е сеа јас ли су крив,,,,,,немат сенс за бизнис.........србите алал да им е..........

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
И ја тоа го имам приметено кај нашиве..европа е пример на место..како да сакаат производот од фабрика да им го земат маркетите,а они ич да мрднат..наместо да ангажираат дистрибутери низ цела земја,да фрчат комбиња и камиони .. ако треба и ќе плати за да производот му стои на видно место на рафтот,наместо сега збутани и на крај..ја стварно не ја разборам логиката на некои наши бизнисмени (n)
А види колкав избор само од чоколади на веб страната, во продавници немам сретнато.А имале дистрибутер во Струга за регионов :tapp:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Какви македонски производи, какви пи*ки материни, го земам она што е најдобро за моите пари.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Зарем е можно европа до толку катастрофа да се..па добро бе ,тие менаџерите со основно ли се? Толку ли не им сече.. Толкав избор имаат само на чоколада,па кај го продаваат? За извоз ли иде,каде иде,стварно не ми е јасно :tapp:

едит..сега на страната видов дека главни луѓе на фабриката се жени..може до тоа е :гик:
--- надополнето: 14 март 2012 во 16:32 ---
Какви македонски производи, какви пи*ки материни, го земам она што е најдобро за моите пари.
Македонските се ѓубре,а странските се злато? Или ти само на реклами веруеш?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Глеј и јас не сум за купување на Македонски производи. Купувам странски за да ми останат пари за инвестиции и експлатација за ниски плати на отпуштените Македонски работници.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
самата европа е крива.......не се агресивни на пазарот сеа секој оде од продавница до продавница и нуди.......меречнедајзери еве види ја нелт фирмата шо напраи со милка бамби......памперс, бонукс......една таква фрима фали за македонските производи

Јас сум го прашал газдата од локален колонијал, и рече дека Европа се "укурчени" несакале да доставуваат по продавници и магацини. Колку е точно незнам ама навистина маркетингот и застапеноста на производите им е шит, а квалитетни производи имаат. Во кој и да е голем маркет да влезеш, прво у очи ти паѓаат најлепше жеље, милка, нестле. Никаде ги нема европа!

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Македонските се ѓубре,а странските се злато? Или ти само на реклами веруеш?
:facepalm::facepalm::facepalm:
А каде виде дека напишав дека македонските се ѓубре,а странските се злато?
Јас кажав дека го купувам најдоброто за моите пари, без разлика дали е македонско или странско.
П.С рекламите ги прерипнувам кога глдам ТВ.

Примарен фактор при купувањето ми се цената и квалитетот, а не "македонштината" и "патриотизмот" на производот, бидејки знам дека "повеке македонски производи = повеке работни места" се чисти лажги со опашки и тешко сра*е за перење на мозокот на масата и дека вистинската слика е "повеке македонски производи = полуксузни џипови за главаторите", обичниот народ ни денар нема да виде од истите.
Глеј и јас не сум за купување на Македонски производи. Купувам странски за да ми останат пари за инвестиции и експлатација за ниски плати на отпуштените Македонски работници.
Знаеме за тебе, пишуваше во шпиц.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Не викам дека не треба да се купуваат, но сепак треба да се гледа и квалитетот. Сепак има производи, особено што не се од прехрамбената индустрија што немаат спореба со некои странски.

Мислам дека од македонски производи најмногу купувам млечни- сирење, јогурт, кисело млеко. Од благите работи ептен слабо купувам наши производи.

Иначе за македонскиот текстил секогаш имам само пофалби, освен големата замерка дека македонска облека многу тешко се наоѓа во нашите бутици.

Значи наши производи, не по секоја цена и само оти биле „наши“.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
:facepalm::facepalm::facepalm:
А каде виде дека напишав дека македонските се ѓубре,а странските се злато?
Јас кажав дека го купувам најдоброто за моите пари, без разлика дали е македонско или странско.
П.С рекламите ги прерипнувам кога глдам ТВ.

Примарен фактор при купувањето ми се цената и квалитетот, а не "македонштината" и "патриотизмот" на производот, бидејки знам дека "повеке македонски производи = повеке работни места" се чисти лажги со опашки и тешко сра*е за перење на мозокот на масата и дека вистинската слика е "повеке македонски производи = полуксузни џипови за главаторите", обичниот народ ни денар нема да виде од истите.

Знаеме за тебе, пишуваше во шпиц.

:facepalm:
A во светот како е? Богатите газди на големите компании што возат...тротинети..муабетов ти вришти.. Не ми беше муабетот по секоја цена мора македонски да купиш,туку ако бираш нешто произведено тука или пр. во Турција,а е со сличен квалитет и скоро идентична цена,предност треба да има домашното..
Ако уште не си вработен,ко ќе појдеш еден ден да бараш работа,ќе ти станат јасни многу работи..а до тогаш биди накурчен..

Уствари К-15 сликовито се опишале...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
:facepalm:
A во светот како е? Богатите газди на големите компании што возат...тротинети..муабетов ти вришти.. Не ми беше муабетот по секоја цена мора македонски да купиш,туку ако бираш нешто произведено тука или пр. во Турција,а е со сличен квалитет и скоро идентична цена,предност треба да има домашното..
Ако уште не си вработен,ко ќе појдеш еден ден да бараш работа,ќе ти станат јасни многу работи..а до тогаш биди накурчен..

Уствари К-15 сликовито се опишале...

Он бачка би јадел само леб, корења и нејодирана сол само за газдата да не вози џип. ;)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.215
Во кој и да е голем маркет да влезеш, прво у очи ти паѓаат најлепше жеље, милка, нестле. Никаде ги нема европа!
Почнав за ова да пишам па го избришав, прееска ме мрзеше да пишувам :) ...кога зборевме со еден поранешен шеф на ланец од големите маркети, вели фирмите плаќаат за подобро место во продавницата. Немам причина да не му верувам пошто сокови од некои фирми никогаш не можам да ги најдам во фрижидер или на видно место...исто и друга роба.
Ако некој работи во маркет можда може да каже нешто повеќе за ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom