- Член од
- 31 мај 2011
- Мислења
- 1.424
- Поени од реакции
- 789
Не дека не треба да не се прават деца, тоа не е тоа што авторот го пренесува, нити пак јас, нити пак било кој на форумов. Но со партнерот уживаш во благодетот кој е наречен дете, а не со детето во детето... Со партнерот го гледаш каде што расте, се образова, те сака, го сакаш... Детето расте, продолжува понатаму (не велам дека ги заборава родителите нити пак тие него) - партнерите доживуваат екстаза од задоволството што одгледале дете кое ќе ги сака и почитува цел живот, кое ќе биде сакано исто така и ЗАЕДНО, ПАРТНЕРИТЕ продолжуваат да живеат.
--- надополнето: 13 март 2012 во 22:10 ---
Луѓе бре - родителот прво ќе помисли да се спаси самиот - па дури потоа детето !!! Не дека така тој сака - така налага природата ! Јас немам дете, но имам девојка. Ако сме во авион кој паѓа со само еден падобран, прво инстинктот ќе ме натера да помислам на тоа сам да се спасам, но потоа, пошто премногу ја сакам и ми е нешто најважно (исто како што ќе ми биде детето и детето кое здравје боже ќе го имам) - падобранот ќе и го дадам нејзе ! Значи велам дека ова размислување е оправдано. А сега навалете со коментарите (Ај овај будалава книга че напиши, ај будала еден - оди убијај се...)
Out of Order - благодарам на конструктивноста, што со аргументи и мирни мислења ја следиш темава, а другите оладете, и пишете мислење, не напаѓајте.
Секој си има различни мислења и треба да се почитуваат