Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.517
Поени од реакции
9.369
Државата помага една насилничка група да го преземе подземјето , апсејќи ги насилниците од другата група.

Примерок :

Ти си дилер на дрога , и јас сум дилер на дрога.

Се бориме меѓусебе кој да го преземе пазарот ... и еден ден , полицијата презема акција против дилерите ... Не фаќаат и двајцата со дрога , кај тебе 5кг , кај мене 10кг.

Мене ме апсат , тебе те ослободуваат.

Полицијата не го реши проблемот со дилерите на дрога , туку ти помогна тебе да го преземеш пазарот , сега само ти продаваш дрога.

Затоа јас не се сложувам , се додека само едната страна завршува во притвор , проблемот нема да се реши.
dobro be prijatele,zarem do tolku ke ja tegnime, mnogu pati kaj vasi banditi mu progledale niz prsti pa ne bilo kraj na svetot, eve sega zarem za eden slucaj kade na nasive banditi mu progledale niz prsti nie da go zaebame sozivotot i muabetot da si go rasipame, ne vredi veruvaj.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Државата помага една насилничка група да го преземе подземјето , апсејќи ги насилниците од другата група.

Примерок :

Ти си дилер на дрога , и јас сум дилер на дрога.

Се бориме меѓусебе кој да го преземе пазарот ... и еден ден , полицијата презема акција против дилерите ... Не фаќаат и двајцата со дрога , кај тебе 5кг , кај мене 10кг.

Мене ме апсат , тебе те ослободуваат.

Полицијата не го реши проблемот со дилерите на дрога , туку ти помогна тебе да го преземеш пазарот , сега само ти продаваш дрога.

Затоа јас не се сложувам , се додека само едната страна завршува во притвор , проблемот нема да се реши.
Ти ни збориш тука за селективна правда, како што приметувам во твоиве постови !
Селективната правда ја има наголемо во Македонија, отсекогаш ја имало, на пр. јас правам криминал земам мито/рушфет 100-200 евра, а ти на пр. правиш криминал од 1 милион евра, но пред законот и двајцата сме криминалци, па дури и можам јас повеќе да нагребам казна од тебе, доколку имаш поголеми врски, познанства и појак грб !
Тоа сите многу добро го знаеме, но овој случај што ти го кажуваш нема врска со селективна правда, бидејќи во тепачката во Кисела Вода двете страни(и мкд и алб)биле деца(средношколци) меѓу кои имало и претходни расправии, додека во случајов во Ѓорче нападнатиот 66 год. маж немал никаква врска со напаѓачите, немало никакви претходни расправии, проблеми, човекот бил тотално недолжен и си се шетал, плус замисли деца од 22-3 год. да напаѓаат 66 год. старец, не е ли греота и срамота како прво !
Или полесно е да нападнеш и истепаш старец, старица, дете, девојче, жена, А !
П.С. Дарданија, навистина ме чудиш, имаш многу добри познавања од Македонскиот јазик за еден рандом Албанец !

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Прекинете да му реплицирате бе нели глеате дека ве е*е у здрав разум цело време. Нека си праи сам муабет.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
За да биде мирно, треба и двете страни исто да се третираат.

Еве албанците ги носат со лисици , со маскирани полицајци кои ги влечат , 30 дена притвор ...

Но насилниците македонци одеа како у журка , нигде маскирани полицајци , излегуваат насмеани , демек ТЕПАВМЕ 15 души (5 у болница), и никому ништо , слободни момци.

Проблемот ќе се решеше ако со двете страни се пристапуваше на ист начин , но не вака.
уште плачеш и се обидуваш да докажеш дека си во право?
ај според тебе како требаше да искочат на телевизија и во кои бројки ситуации опиши све до детал. пошто не ти одговара моментално како што е.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.117
Поени од реакции
6.109
Toj sto ke napravi kriminal od 200 evra 100% ke lezi zatvor spored zakonot a toj sto ke napravi od 1 milion nema da lezi ni den!Znaes zosto?Imase eden vic kade fakaat nekoj selanec sto kradel slama i nekoj sto kradel zlato i pari no selanecot go osudile zatvorska kazna a ovoj drugiot bil vednas osloboden.I selanecov prasuva kakva e taa pravda nego da go zatvorat za slama a ovoj drugiov da bide vednas pusten.Odgovorot e SUDIJATA NE JADE SLAMA!:)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Пукна и тоа 6 души пукнал.

Пукање во Рашче - 31 годишен маж се бори за живот во Воена болница

Крими | 13. март 2012 - 19:35
Напаѓачте била вооружени со автоматски пушки и од две возила пукале воавтомобилот на 31 годишен жител на Рашче

Share12
Пукање на патот за Рашче и Радуша. На местото викано Чатал, во 18:40 часот, 6 лица маскирани со фантомки и вооружени со автоматски пушки, од две возила пукале врз А.Т.31 годишен од Рашче кој исто така бил во автомобил. Напаѓачите распоредени во две возила Опел пукале во возилото на А.Т, марка Опел Исиниа. По пукањето повредениот е префрлен во Воената болница. Според последните информации тој се здобил со повеќе прострелни рани и во моментов доктоите се борат за неговиот живот.
Возилата од кои пукале се пронајдени кај рибникот во Рашче, од каде повредените најверојатно се дале во бегство. Полицијата извршила увид и трага по напаѓачите. Сеуште нема информации за мотивите за пукањето.

http://www.press24.mk/story/makedonija/krimi/pukanje-vo-rashche-31-godishen-mazh-se-bori-za-zhivot-vo-voena-bolnica
Македонците пукале бе па и вие, како Албанците така да пукаат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Од кај им на Maqedon, калашникови, сигурно се од Христијанската екстремистичка организација:facepalm:
Па најверојатно и јас така мислам ! :D
Али ај да не си збориме вака јавно, бидејќи адвокатот Дарданија ни е зад пети и секој момент може да не разоткрие ! :ROFLMAO:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Тој ми вели дека пишувам глупости...
sosem e vo pravo covekot ;)
--- надополнето: 13 март 2012 во 22:26 ---
То је то , голема желба да се биде како албанецот , дури полош.
Желба за одмазда , да одиш во Сарај и да тепаш ... и на крај да речеш : Македонците се цивилизирани , не напаѓаат туку се жртви , не се диво племе , почитуваат закони , не палат мостови и комбиња што ги пренесуваат до Мавровка , не напаѓаат деца , старци и жени итн.
Глумење 100%
problemot kaj makedoncite e sto se premnogu civilizirani, a podobro bi bilo da ne se

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
[quote="ZOTE, post: 4839405, member: 1140"

[/quote]

Aма е убаво искочен на сликава,да ти е мерак да го најдеш и цревата да му ги извадиш :icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.631

Отсекогаш ќе си останат тоа што биле ПИЧКИ НАЈГОЛЕМИ!

Само едно се молам во животов, да се начекаме некаде со педерчињава 100 на 100 или 200 на 200.
Ама не да бидат тепачки, каде што си начекал некој заедно со уште 20 души со тебе, или тен начекале со уште 20 души со нив, туку онакан непланирано да се најдеме.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
[quote="ZOTE, post: 4839405, member: 1140"
Aма е убаво искочен на сликава,да ти е мерак да го најдеш и цревата да му ги извадиш :icon_lol:[/quote]

Ако оди взатвор некое време ке добие Poke :D и после ке го тагнат :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom