Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.052
Поени од реакции
5.962
Do Maj mesec potocno do samitot na Nato mora da bideme smireni i so ladni glavi i da gi izdrzime idnite incidenti koi doprva pretstojat i koi treba da zemaat pogolemi razmeri a zad koi stojat stranski tajni sluzbi koi potkupile nepismena masa od DPA za da pravi problemi.Koga vidoa deka policijata funkcionira besprekorno sega ke pravat uste pogolemi mestenki kako bi ja prikazale Makedonija kako nesposobna drzava za da izleze na kraj so ovie problemi i da povika pomos od nadvor.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
сабота, 18 март 2006http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=1964&stID=8146:pos::tapp: Иди лечи се дечко...
Ако тие што напаѓаат старци треба да се обесат ... тогаш треба да се обесат и групата македонците кои нападнале старци во 2006та.
Тоа ми беше намерата.
Исто така целта ми беше побивам тие разговори дека македонците никад не напаѓаат.
Следи внимателно што пишувам , не вели хоп пред да скокнеш.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.215
Сител ) - Насилници од навивачката група "Комити" од Скопје без причина нападнале шеесетгодишен Албанец на булеварот Крсте Мисирков, а потоа во автобус што сообраќал кон селото Стајковци, нападнале друг педесетгодишен скопјанец, во неделата попладне,информираше вчера скопската полиција.

Канал5) - Повредено 11-годишно дете (албанец) на плоштадот “Македонија“
па дечите се осудени за тоа бе пријателе, нема лутиш тука, исто и сега браќава ке го јадат, битно тебе никој не те чепка на форумов, слободно можеш да тролаш.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
Сител ) - Насилници од навивачката група "Комити" од Скопје без причина нападнале шеесетгодишен Албанец на булеварот Крсте Мисирков, а потоа во автобус што сообраќал кон селото Стајковци, нападнале друг педесетгодишен скопјанец, во неделата попладне,информираше вчера скопската полиција.

Канал5) - Повредено 11-годишно дете (албанец) на плоштадот “Македонија“
И они расисти како тебе, како не им е срам вакви лажни вести да објават.

Детето немаше 11 години, туку 3. Беше најпрвин мавнато со шипка (најверојатно од држачинен во автобусиве), потоа погодено со камен. Откако мозсокот почна да м,у тече, пиевме со шарени цевчиња. После правевм гаргара со неговиот мозок, па му го плукнавме во фаца.

И за старецов лажат. Тој воопшто и не преживеа. Го расековме со моторна пила, и моштите му ги закачивме на јарболот пред совбрание...

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
kako i da e nie go jademe ko uvek sekad.....
Iskreno i da ima vojna i pak da se zarati ama ic ne me boli so ke bide .....
kako so ja boli vlasta za mene taka i jas ne planiram da vojuvam i da ginam radi nekoj sto ni mi nasol rabota nitu mi pomognal neso nitu nekako mi go olesnil zivotot ...taka da ....
a za ova so tepackive nezz so go napumpaa tolku li nema niso pointeresno pa ajde ova.....

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ако тие што напаѓаат старци треба да се обесат ... тогаш треба да се обесат и групата македонците кои нападнале старци во 2006та.
Тоа ми беше намерата.
Исто така целта ми беше побивам тие разговори дека македонците никад не напаѓаат.
И што ти е поентата сите да се обесат ај ќе најдеш оправдување и релативизација и за секој злостор.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Тоа ми беше намерата.
А дали овие од албанскиве политичкиве партии што во 2001ва пукаја на македонциве во војната,а сеа се политички лица во државава треба да ги обесиме?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.215
kako i da e nie go jademe ko uvek sekad.....
Iskreno i da ima vojna i pak da se zarati ama ic ne me boli so ke bide .....
kako so ja boli vlasta za mene taka i jas ne planiram da vojuvam i da ginam radi nekoj sto ni mi nasol rabota nitu mi pomognal neso nitu nekako mi go olesnil zivotot ...taka da ....
a za ova so tepackive nezz so go napumpaa tolku li nema niso pointeresno pa ajde ova.....
кога ке ти дојде некој дома наврата од Грчец ке те боли и да нејкеш, не за владата, не за државата туку за тебе, затоа не лажи.

M

.:makedonec:.

Гостин
Секако дека албанците ќе го јадат најмногу , така реков од почеток , и се потврдува , десетина албанци ќе завршат во притвор , а ниеден македонец.

Да тепаш 15 лица наеднаш , 5мина во болница со тешки повреди , да идентификуваш само 7 лица , ниеден во притвор ... ова за мене е пристрасна одлука.
Сето ова што се случи е поради овие напаѓачи , кои први почнаа ... но најлесно поминаа.

Во градот Бурел во Албанија денеска младите протестираа , беше запалено и македонското знаме. Протести требаше да се одржуваат и во Тирана.

Насилството над учениците албанци токму на денот кога се славеше првото албанско училиште , беше осудено и од Министерството за Надворешни работи на Албанија.

--- надополнето: 13 март 2012 во 14:22 ---

Или не

Aбе ...се гордееш со тоа што го запалиле македонското знаме,... а никој никогаш од тие што го палиле каде и да се нема да има казна ... за жал казната важи само за македонците !!!:tapp::facepalm:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.189
Поени од реакции
84.067
Од 2006 бе...:pos:

Овие пеесет случаи се од оваа година само.
Ако почнеме да ги вадиме од лани, преклани или било која година од 2001 па наваму, ќе треба енциклопедијска димензија да има документот.

Но, како што реков - што очекувате? Да земе да измисли случаи?
Се служи со тоа што го има, колку и да делува комично.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Aбе психопат ...се гордееш со тоа што го запалиле македонското знаме,... а никој никогаш од тие што го палиле каде и да се нема да има казна ... за жал тоа важи само за македнците !!!:tapp::facepalm:

Да пробаш да разговараш со шип тар, ти е исто ко да се обраќаш на дрво.

Што им кажуе оџата, тоа прават. Ко стадо овци се.

Еден од нивните кажуеше дека увелико оџата им кажуел на пример да прават секаква граѓанска непослушност, а особено неплаќање на струја и вода. Демек штом Македонците сакале Македонија да биде нивна, нека си плаќаат само они. И тоа го спроведуваат доста успешно во пракса.

Не знам до кај ќе оди ова со нив. Нит се тераат, нит се водат.

M

.:makedonec:.

Гостин
Секако дека албанците ќе го јадат најмногу , така реков од почеток , и се потврдува , десетина албанци ќе завршат во притвор , а ниеден македонец.

Да тепаш 15 лица наеднаш , 5мина во болница со тешки повреди , да идентификуваш само 7 лица , ниеден во притвор ... ова за мене е пристрасна одлука.
Сето ова што се случи е поради овие напаѓачи , кои први почнаа ... но најлесно поминаа.

Во градот Бурел во Албанија денеска младите протестираа , беше запалено и македонското знаме. Протести требаше да се одржуваат и во Тирана.

Насилството над учениците албанци токму на денот кога се славеше првото албанско училиште , беше осудено и од Министерството за Надворешни работи на Албанија.

--- надополнето: 13 март 2012 во 14:22 ---

Или не

Абе остај кај бас балистите се е супериорно, само што имате еден проблем кој што ние македонците го немаме а тоа е дека незнаете да се силите и тепате сами... кога сте во групи сте јаки, амакедонците ако веќе решат да се тепаат, караат или незнам што тоа ќе го направат без разлкка дали се сами со еден дваили 5 другари,... без оружје не ве бива нема некој таков што без нож или пиштол (од вашите) не напаѓа никако оти му е страв да не изеде ќотек и после ќе се вади со ладно или друг вид на оружје ! :tapp:
--- надополнето: 13 март 2012 во 15:41 ---
Да пробаш да разговараш со шип тар, ти е исто ко да се обраќаш на дрво.

Што им кажуе оџата, тоа прават. Ко стадо овци се.

Еден од нивните кажуеше дека увелико оџата им кажуел на пример да прават секаква граѓанска непослушност, а особено неплаќање на струја и вода. Демек штом Македонците сакале Македонија да биде нивна, нека си плаќаат само они. И тоа го спроведуваат доста успешно во пракса.

Не знам до кај ќе оди ова со нив. Нит се тераат, нит се водат.

Па точно е ... а уствари ''црпат'' струја и вода од Македонија а половината и повеќе не плаќаат ништо,... нека продолжат само да бидат ''непослушни'' да видеме до кај ќе одат ! :unsure:

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
кога ке ти дојде некој дома наврата од Грчец ке те боли и да нејкеш, не за владата, не за државата туку за тебе, затоа не лажи.
toa da za toa ne praime moabet ali de Albanec de od EVN ili nekoj drug izvrsitel da mi doe doma isto ke postapam....zosto preteraa ...toa mi e poentata....
so samata pomisla koga ke mi tekne kolku davacki imam mesecno a kolku mi se prihodite mi se diga kosata....
vo momentov ne gi mrazam albancite gi mrazam nasite gomna so natepaa pari vo svajcarija i se iznakupija stranski imoti a preimenuvaa ucilista ulici gi vrabotija vo administracija a za nas makedoncite gi boli
vo momentov poise omraza osekam kon niv i kon EVN i slicni kompanii otkolku kon albancite:mad:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.052
Поени од реакции
5.962
Dali imate primeteno kade vo svetot postojano se puka i ima nemiri?Sekade kade ima nepismena masa so nizok koeficient na inteligencija bidejki golemite umovi najlesno so takvite mozat postojano da manipuliraat i da si go odrzuvaat svojot biznis so godini.Pred da pocnat da se obrazuvaat albancite na fakulteti i druzat so nasi studenti ogromen procent od niv bea podlozni na manipulacii od strana na politicarite dodeka sega toj procent e drasticno namalen!Ogromno vlijanie vrz nivnata emancipiranost pridonesoa kosovskite muzicki zvezdi Adelina Ismaili i Genta od koi prvata ja vikaat uste i albanskata Ceca.Cim tie se soblekoa na televizija site mladi albanki pocnaa po niv bidejki im bea idoli.Koga vo edno opstestvo imate takvi devojki albanki avtomatski se namaluva drasticno natalitetot i stanuvaat prebirlivi koga treba da se mazat odnosno ke gledaat da bidat so nekoj pociviliziran albanec so koj ke imaat edvaj 2 deca a ne so nekoj ovcar koj vo glava 24 saati mu se vrtat samo oruzje, droga,prostitucija i slicno.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па точно е ... а уствари ''црпат'' струја и вода од Македонија а половината и повеќе не плаќаат ништо,... нека продолжат само да бидат ''непослушни'' да видеме до кај ќе одат ! :unsure:

Класичен паразитизам. Со години живеат врз нашиот грб. Нив најмалку им одговара да се поделиме. Ќе исчезнат без домаќинот, то ест без нас.

Не знам ни дали со образование ќе се успее да се цивилизира големиот дел од таа багра.

Меѓутоа сепак имам некој впечаток дека оние што се староседелци тука, дека не сакаат многу многу да има закачки и мирно си живеат со нас. Проблемите ги прави некој друг.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom