Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
П

Паспарту

Гостин
Fuzija so nekoj klub tamu,znaci samo adresa ke se menja ,stadioniot sepak e po privatna sopstvenost(inaku ova ideja veke 4-5 godini se razgleduva kako alternativa,luge od klubot go kazuvat ovaa,ne jas)..
Licnite zelbi i predviduvanja zacuvaj gi za sebe -Bold
Ти изгледа со сила се правиш будала... Какви црни лични желби бе, ме заболе мене за Косово и фудбалот што се игра таму. Каков е статусот на нивната федерација и што не е исправно во болдот?

Со среќа, поздрав!

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Ти изгледа со сила се правиш будала... Какви црни лични желби бе, ме заболе мене за Косово и фудбалот што се игра таму. Каков е статусот на нивната федерација и што не е исправно во болдот?

Со среќа, поздрав!
pa ti sam napomena za kosovska liga i dade ``predviduvanje`` za toa !!! sam napisa a nikoj ne napomena ni K od kosovo...
pozz

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.984
Поени од реакции
74.046
Струга сте ја одбрале, ќе излезе официјално наскоро валјда :)

П

Паспарту

Гостин
pa ti sam napomena za kosovska liga i dade ``predviduvanje`` za toa !!! sam napisa a nikoj ne napomena ni K od kosovo...
pozz
Ептен забегавме од темата но тоа што го кажав е сосема на место, односно точно. Jас ти дадов ПРИМЕР за Косово и Албанија, сигурно нема во Италија да се селите... Ма да ако смените адреса ништо чудно и таму да играте.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Ах криво ми е што се спасија од силување у сред Тетово ццц сега цело време на ова ќе се вадат како Вардар ја мести титулата

A

Ali Pasha

Гостин
Идиотите од МВР сакаат да кажат со ова дека имат некаков план за спречување на инцидентите, иако ова ама баш ништо нема да помогне, а плус слушам дека водачите на Балисти добиле „награда“ 30 дена притвор.
Тука (во донесување на одлуката) сигурно помогнале и придонеле и луѓе блиски до управата на Вардар и на ВМРО (нема потреба да негирате или слично, истото би го користел секој за својот клуб), со цел да полесно да го поминат овој тежок натпревар.
Мноштво од инцидентите се случија во Скопје, но сепак Вардар одигра меч против Тетекс во Скопје. А гледам и Работнички и Металург немаат допис од ФФМ да одиграт надвор од Скопје. Каква иронија!!!
А пак ако Шкендија ќе го одбере Струга како град домаќин, нема ли да има опасност од меѓуетнички инциденти таму, када доста често имало меѓуетнички инциденти???
Уште колку парадоксални објаснувања може да се најдат, и затоа од фрустрација и јас би рекол, оди играј во албанската или косовската лига. Или откажи се! Или руши се пред себе, еби им мајка на ФФМ и МВР!
Но претседателството на клубот принудена е да реагира со ладна глава, оти секој друг потег, значи неиграње во европските купови идната година, а тоа во превод значи губење пари!
Ова одлука преведено во пари е 7-8000 х 2 х 100 ден = 1.400.000 - 1.600.000 мкд, или околу 25.000 еур.
А во психолошки план да не збориме.
Ова ти е како изреката, ако те силуваат, обиди се барем да уживаш!
Со еден збор - КАТАСТРОФА!

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
Ах криво ми е што се спасија од силување у сред Тетово ццц сега цело време на ова ќе се вадат како Вардар ја мести титулата
Aloooo kojj se spasii od siluvanje na sred Tetova ?? normalen li sii ? pa nemozee ni cela makedonija da ne pobedii sredd Tetovaa pa vardar sto go namesta titulla ne samo titula pa i pederski vleze vo prva liga sega trebase u selska liga da igra :)
--- надополнето: 12 март 2012 во 22:36 ---
kako pisuva na sport ke nema fudbal vo Tetova do krajott na nedela pa normalo se plasat komitite i vojvodite deka ke gi ......:D

П

Паспарту

Гостин
Да де, требало за пичкарскиот напад вашите воџи да ги "наградат" со гратис десетдневен престој во Доминикана наместо со притвор, ебате неправдата која им се нанела...

Ако не се лажам вие се силевте со соопштенија како сте јаки, не знам што ќе правите ако не ги ослободат итн. Кривицата е во МВР, наместо да ќути и да одврзува лисици пред камери, треба да тепа и да апси, работа која што изгледа тешко ќе може да ја изведе на ваш терен поради познати причини. Раководството на Вардар колку што успеав да прочитам е подготвено за одложување на натпреварот, па потребно е да го искористите тоа. И јас сум за одложување на натпреварот, подобро да се одложи отколку да се игра во Струга, Лабуништа или Октиси.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Јас сум сигурен дека ќе тепаат Шкендија и во Струга зашто се појаки, зашто Вардар ги мести власта и зашто се :гомце: Форзаааа Шкендијааа

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Оба нее прфпат сто ни го праа утакмица пот висок ризик мајкаму ... зве што се случи се случи у ск зашто ги игра вардар утакмицете у ск работнички,металург... или само во тетово било пот висок ризик до кога вака !

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.303
Оба нее прфпат сто ни го праа утакмица пот висок ризик мајкаму ... зве што се случи се случи у ск зашто ги игра вардар утакмицете у ск работнички,металург... или само во тетово било пот висок ризик до кога вака !
вие издадовте соопштение дека ке праите инциденти..пола од вината за преместувањево сносите вие,другата половина мвр/власта.Не се прајте на тошо коа знаете дека ке имаше инциденти..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.984
Поени од реакции
74.046
Јебига и јас би се чуствувал изнервиран ако некој ми наруши црни планови :icon_mrgr:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.303
тешко ви е и на вас,гарант цел викенд си бирал поокругли камења..и си ги редел ко на к15,овој е за зајци овој поголемиов за диви свињи.Радосен чекаш да дое среда,се будиш секој ден иста фаца у огледало..чекаш да истуриш нервоза врз каурски играчи.И оп преместена утакмицата,и ја би паднал у депресија богами.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
[quote="Dimitar171, post: 4837619, member: 50881"]вие издадовте соопштение дека ке праите инциденти..пола од вината за преместувањево сносите вие,другата половина мвр/власта.Не се прајте на тошо коа знаете дека ке имаше инциденти..[/quote]
Sami sebe se demantirate,ko prvo : Koi bile Balisti bla bla bla...
ko vtoro - boldiranoto
resete se veke za ednoto ili drugoto,spored vas Balisti ne bila ni navivacka grupa a kamo li faktor nekoj za predizvikuvanje na incidenti i narusuvanje na drzavnata bezbednost !!!!!
pa ako MVR se plasi od incidenti od grupa koja se izjasnuva preku FB :tapp::tapp: BANANA DRZAVA definitivno..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom