ее, па кога имаш за нова кола, ќе имаш и за бензин2-3 дена правиме муабет со таткоми као да земал некој нова кола, кога го видов ова на секој можен начин кријам од него да не дознае за ова да не се предомисли!![]()
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
ее, па кога имаш за нова кола, ќе имаш и за бензин2-3 дена правиме муабет со таткоми као да земал некој нова кола, кога го видов ова на секој можен начин кријам од него да не дознае за ова да не се предомисли!![]()
Лесна работа е тоа, имаш на мени, споменици, плажи, триумфална порта, сеа бродови и рингишпил ќе донесат и така...Остај колата што ќе јадеме и што ќе пиеме тоа ме мучи мене
ХАХА лошо се изразив некоја на старо сака да земе не нова, али како и да е и за нова и за стара бензинот е иста цена, ова нема крај изгледа точакот му е мајката!ее, па кога имаш за нова кола, ќе имаш и за бензинова еквивалент на кметон Оридски-кој има за стан, има и за данок на луксуз, абе ни ебаа мамицата овие, уште ќе чекаме да видиме што е следно? јаже? вазелин?
![]()
145 Serbian dinars = 80.3546482 Macedonian denariНафтни деривати поскупели су данас од динар до два по литру. Цена евродизела на неким пумпама премашује и 146 динара, а евро премијум од 95 октана је око 145 динара.
Данас су поново поскупели нафтни деривати од динар до два по литру. Цена евродизела на неким пумпама премашује и 146 динара, а евро премијум од 95 октана је око 145 динара.
Од почетка године, у зависности од врсте, литар горива на нашим пупама скупљи је за око 10 динара.
Стална поскупљења нафташи правдају растом цена сирове нафте на светском тржишту и курсним разликама.
Домаћи нафташи, који имају око 500 пумпи кажу да им је рад већ угрожен, због примене Правилника о минималним техничким усаловима увоза нафте, јер су велепродајне цене деривата код НИС-а за њих превисоке.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/Економија/1057742/Ново поскупљење горива.html
Колку за споредба.. се извинувам за српскиов.
И... кој е линкот мегу постов и темава?Нафтни деривати поскупели су данас од динар до два по литру. Цена евродизела на неким пумпама премашује и 146 динара, а евро премијум од 95 октана је око 145 динара.
Данас су поново поскупели нафтни деривати од динар до два по литру. Цена евродизела на неким пумпама премашује и 146 динара, а евро премијум од 95 октана је око 145 динара.
Од почетка године, у зависности од врсте, литар горива на нашим пупама скупљи је за око 10 динара.
Стална поскупљења нафташи правдају растом цена сирове нафте на светском тржишту и курсним разликама.
Домаћи нафташи, који имају око 500 пумпи кажу да им је рад већ угрожен, због примене Правилника о минималним техничким усаловима увоза нафте, јер су велепродајне цене деривата код НИС-а за њих превисоке.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/Економија/1057742/Ново поскупљење горива.html
Колку за споредба.. се извинувам за српскиов.
Литро бензин во Венецуела е 5 центи.Лани коа бев во Италија литар бензин члинеше околу 1,7 евра кај нас 1,4.Разлика во стандардот огромна.Така и ни треба.
Да не си се збунил нешто, од утре ќе биде 87.5, така да слободно заокружи на 88.Ајде заокружи бензинот на 86 од утре шо е ова 85,5, не знаеме да пресметаме ние со децимали.
Венецуела има извори на нафта.Не знам која ти е поентата???Литро бензин во Венецуела е 5 центи.
Чисто онака..зш проблем е ?И... кој е линкот мегу постов и темава?
И Чавез.Венецуела има извори на нафта.Не знам која ти е поентата???
Што има везе цената на бензин во Италија со Македонија?Венецуела има извори на нафта.Не знам која ти е поентата???