Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Леле Брегалница еј........у поход по 3 бода останаа без 1 ....Гледа ја у живо и сами се криви за поразо тоа е факт....Шкендија освен брзина кај играчите се трупови ама лапнаа 3 бода .

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Леле Брегалница еј........у поход по 3 бода останаа без 1 ....Гледа ја у живо и сами се криви за поразо тоа е факт....Шкендија освен брзина кај играчите се трупови ама лапнаа 3 бода .
Да бе трупови :pos:

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Да бе трупови :pos:
ТРеба ли и јас да се насмеам?
Зашо уопште цитираш ако немаш шо да кажеш ок навивач си на Шкендија јас на Бреалница мене ми беа трупови тебе не мош сум грешка ама тоа е мое мислење. Твоето мислење е иста како и фудбало у МКД кратко,иронично,без цел и концепција.Едно време имаше дискусија по темите кај ојдеа?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
ТРеба ли и јас да се насмеам?
Зашо уопште цитираш ако немаш шо да кажеш ок навивач си на Шкендија јас на Бреалница мене ми беа трупови тебе не мош сум грешка ама тоа е мое мислење. Твоето мислење е иста како и фудбало у МКД кратко,иронично,без цел и концепција.Едно време имаше дискусија по темите кај ојдеа?
Добро твое мислење е тоа за актуелните шампиони. Извини.

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Актуелни шампиони каде? у Македонија? Не ми значи ама баш ништо и јас ја коментирав денешната утакмица не генерално играта на Шкендија,значи не оспорувам дека се јак тим тоа го имат покажано х пати у Штип.И баш поради тоа денеска очекуваше ногу повеке од Шкендија ама не беа на нивото уопште.Или те збуни метафората трупови која е само споредба за играта денеска и играта од претходните натпревари.

П

Паспарту

Гостин
А каква врска има фактот што се актуелни шампиони со денешната нивна игра во Штип? :)
--- надополнето: 11 март 2012 во 17:05 ---
Еве малку поопширно за сите натпревари:

Игор Стојаковиќ со гол во 93.минута од средбата му донесе триумф на Вардар над Тетекс од 1-0, Шкендија исто така драматично славеше со 2-3 против Брегалница во Штип, а Металург одигра само 1-1 на гостувањето со Силекс. По првото пролетно коло, вардарци ја зголемија предноста пред Металург на седум бода, а Шкендија се доближи на третото место и сега заостанува еден бод зад „металурзите“, односно осум зад „црвено-црните“.

ВАРДАР - ТЕТЕКС 1-0
Вардар многу долго се мачеше да го пробие бедемот на Тетекс на стадионот „Борис Трајковски“ во Маџари. Голманот Јорде Георгиевски беше неверојатен на голот на „текстилците“, одбрани најмалку шест стопроцентни шанси на фудбалерите на Вардар, а потклекна во судиското продолжение од натпреварот, не можејќи да го одбрани ударот на Игор Стојаковиќ.

Првата голема шанса Вардар ја имаше во 21.минута , кога Филип Ивановски од 15 метри се обиде да го отвори резултатот со лоб удар, но не беше прецизен. Четири минути подоцна Јован Костовски излезе очи во очи со Јорде Георгиевски, но голманот на Тетекс одлично одбрани. Во 30.минута, Костовски нафрли од десната страна, а Лико од шест метри шутираше во добро поставениот Георгиевски. Во 41.минута, Филип Ивановски од левата страна имаше одлична можност, но Јорде Георгиевски повторно одбрани. Во 55.минута, акција на Петров и Ивановски, а голманот на Тетекс уште еднаш поуспешен. Вардар остана со десет играчи на теренот, откако во 74.минута, Златко Таневски доби директен црвен картон по удар со лакот над противничкиот фудбалер.

И кога се чинеше дека Вардар нема да победи, Игор Стојаковиќ ја погоди мрежата на Тетекс. Милан Илиевски нафрли од десната страна, Филип Ивановски со глава ја спушти топката, а Игор Стојаковиќ со одмерен удар од 15 метри конечно го надмудри одличниот Јорде Георгиевски.

БРЕГАЛНИЦА - ШКЕНДИЈА 2-3
Фудбалерите на Шкендија освоија три бода на гостувањето во Штип, но навистина се намачија за да стигнат до целиот плен. Во првото полувреме, Сали го отвори резултатот и Шкендија на одмор за мина со 0-1. Во вториот дел, Емини зголеми на 0-2 и се чинеше дека мечот е решен, но така не мислеа и домашните фудбалери. Преку Илиев во 66.минута и Исени во 89.минута израмнија на 2-2. Но, Оливер Пеев беше побрз од последната свирка на судијата, постигна погодок за 2-3 и им донесе три бода на тетовци на гостувањето „под Исарот“.

СИЛЕКС - МЕТАЛУРГ 1-1
Металург беше на работ на пораз во Кратово, но Тенекеџиев во 89.минута спаси бод за тимот на Ѓорѓи Христов. Претходно, Темелков го доведе Силекс во водство со удар од белата точка во 54.минута од средбата. Со ова реми, Металург уште повеќе се оддалечи од лидерот Вардар, кој во самата завршница стигна до три бода против Тетекс.

НАПРЕДОК - РАБОТНИЧКИ 1-1
Бошко Ступиќ со погодокот во 66.минута покажа зошто беше доведен како засилување за Работнички во овој зимски преоден рок. Тоа беше израмнувачки погодок за „романтичарите“, откако претходно Маркоски во 59.минута од средбата го доведе Напредок во водство. На крајот, поделба на бодовите во Кичево.

РЕНОВА - 11 ОКТОМВРИ 1-1
Прилепскиот прволигаш 11 Октомври ја продолжи надежта дека сепак ќе може да обезбеди опстанок во елитата оваа пролет. Со голот на Мојсовски во 85.минута, прилепчани стигнаа до реми на гостувањето против Ренова. Претходно, својот дебитантски погодок за „гипсарите“ го постигна Сашко Пандев во 38.минута од натпреварот.

ОХРИД 2004 - ХОРИЗОНТ ТУРНОВО 0-0
На стадионот „Атина Бојаџи“ во Охрид, домашните фудбалери и гостите од Турново одиграа меч без голови. Охриѓани имаа повеќе од играта, но не успеаја да ги искористат своите шанси. За турновци овој бод е многу важен во битката за опстанок во прволигашкото друштво.

Табела:
1. Вардар 47
2. Металург 40
3. Шкендија 39

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=6379

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
А каква врска има фактот што се актуелни шампиони со денешната нивна игра во Штип?
Па нема никаква врска бе, само место да кажам Шкендија кажав актуелни шампиони. Исто е тоа :)

Туку денеска Шкендија играше добро, не за џабе дадоа 3 гола. Да кажеше дека одбраната беа трупови ќе се согласев со него бидејќи примија два безвезе голови со глава, осбоено вториот гол.

Натпреварот беше израмнет, додека беше 2:2 Шкендија имаше една сто процентна шанса каде Емини се глупираше и шутираше во надворешниот дел од мрежата. Па потоа преку одлична акција со кратки пасови Шкендија го постигна победничкиот гол.

Во среда ќе биде жестоко интересно ;)

П

Паспарту

Гостин
Па нема никаква врска бе, само место да кажам Шкендија кажав актуелни шампиони. Исто е тоа :)

Туку денеска Шкендија играше добро, не за џабе дадоа 3 гола. Да кажеше дека одбраната беа трупови ќе се согласев со него бидејќи примија два безвезе голови со глава, осбоено вториот гол.

Натпреварот беше израмнет, додека беше 2:2 Шкендија имаше една сто процентна шанса каде Емини се глупираше и шутираше во надворешниот дел од мрежата. Па потоа преку одлична акција со кратки пасови Шкендија го постигна победничкиот гол.

Во среда ќе биде жестоко интересно ;)
Тоа сигурно, не се даваат 3 гола со катастрофална игра :) Инаку во среда би требало да играме поопуштено со оглед на тоа дека ја зголемивме предноста на 7 бодови пред Металург. Реално гледано мислам дека Вардар на секоја позиција е подобар од Шкендија, па доколку се биде како што треба очекувам победа или нерешено во најмала рака. Нас повеќе ни одговара да играме против екипи како Шкендија и Металург, отколку против екипи кои со сите играчи играат во шеснаесетник. Инаку Таневски доби црвен картон денеска, па така ќе отсуствува против вас.

Мене повеќе ми одговара вие да завршите втори, а Металург трети, но еве сега го гледам распоредот и стварно ќе треба добро да се помачите. Во среда играте против нас, а Металург игра со Брегалница дома. Потоа ние против Металург дома, а вие со Тетекс, за на крај да играме ние против Турново на гости, а вие во Скопје против Металург :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Мене повеќе ми одговара вие да завршите втори, а Металург трети, но еве сега го гледам распоредот и стварно ќе треба добро да се помачите. Во среда играте против нас, а Металург игра со Брегалница дома. Потоа ние против Металург дома, а вие со Тетекс, за на крај да играме ние против Турново на гости, а вие во Скопје против Металург :)
Мене ми одговара да завршиме 3-ти па кога ќе почне следниот круг пак да ни гостувате :)

П

Паспарту

Гостин
Мене ми одговара да завршиме 3-ти па кога ќе почне следниот круг пак да ни гостувате :)
Во тој случај ќе гостуваме во претпоследно коло, а доколку завршите втори тогаш во последно вие ќе гостувате :) Сепак мислам дека шампионот ќе биде познат многу порано...

П

Паспарту

Гостин
Ај кога сме кај распоредот за третиот круг, дали некој го знае точниот систем?

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
штета ова шо го гледам празни трибини..
па како можи ова бе вардар шампионски тим ..само најверните комити на трибина
тое дури се нуди странски фудбал ...си велат луѓето ќе седам дома јувентус ќе го гледам или манчестер шо ќе оди на вардар или било кој друг
стварно голема штета..од ова треба да се тргни ако сакаме да имаме фудбал

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Најтрагичното во сета оваа ситуација е што утакмициве зависат од ситуацијата во државава.Значи колку ни е само усрана лигава тоа е чудо!!На утакмица идете да глеате каков таков фудбал или да се испцуете на етничка основа која на некој начин пак е политика според мене.Ситуацијата кај нас му доаѓа дека уствари во спортот нема политика туку во политиката малце спорт.И после нема да бидеме 100 место на ФИФА листата.Епа тоа е,според мене сите проблеми лежат во федерацијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom