Ние како Македонци треба да гледаме непријател во полицијата затоа што јасно ја заштитува другата страна. Јас повеќе не го почитувам законот и ако ме бара државата на суд не се појавувам и ќе ја избегнувам во иднина со сите можни срества.... тоа треба да го прават сите Македонци се додека не се применува законот подеднакво за сите.затоа што утре може чичко со униформа да ти тропне на врата во 5:45 сабајле.
Ова на Everybody hates Chris го имашеA neighborhood watch or neighbourhood watch (see spelling differences), also called acrime watch or neighborhood crime watch, is an organized group of citizens devoted to crimeand vandalism prevention within a neighborhood. In the United States it builds on the concept of atown watch from Colonial America.
џандариве место на бит пазар да дремат они во Ѓорче ги бркаат нашивеТешка сообраќајна несреќа се случила пред неполн половина час во близина на Скопски Саем, кога маж се мавнал во банкина. Од силината на ударот, било предизвикано пожар при што возачот се здобил со тешки изгореници.Пред неполни 20 минути пак, двајца скопјани се нападнати во близина на амбулантата кај Бит пазар. Засефа сторителите се непознати.Екипата на ВЕЧЕР е на терен и од одтаму со дополнителни информации ќе информира во текот на ноќта.
ако институциите се немоќни да ја заштитат твојата фамилија - ова се вистинските и правилните чекори да добиете каква-таква сигурност ! сеуште нема напади со огнено оружје и напаѓаат само ако имаат далеку поголема надмоќ во луѓе,значи во вакви ситуации милицијата е сигурна солуција !Само уште еден поим
Milicija je izraz koji se u najširem i najčešćem smislu koristi za vojne i paravojne formacije koje se sastoje od običnih građana umjesto profesionalnih vojnika i oficira, te koje u pravilu djeluju jedino u izvanrednim situacijama. Pojam i značenje milicije se razlikuje od države do države, kao i ovisno o vremenskom periodu.
- 1997 godina.Гостивар бил албански град? Абе лечи се. Гостивар до 1998 имаше 50 посто Македонско население во градот,сега ради тој Рамковен Македонци има околу 35-40 посто.
ни со шипка не се излегува бе, така од алфите ќе го јадешАбе се искача надвор без шипка или слабо?!
Полиција е самата по себе непријател на граѓаните, барем нашава.Ние како Македонци треба да гледаме непријател во полицијата затоа што јасно ја заштитува другата страна. Јас повеќе не го почитувам законот и ако ме бара државата на суд не се појавувам и ќе ја избегнувам во иднина со сите срества.
Си се тепал во Тетово или Куманово. Во Гостивар имаше само еден напад,туку да не навлегувам во детали не е местото тука.- 1997 godina.
Ама што знам јас, јас само се тепав 2001 година на први борбени редови, немам бугарски пасош иако сум бил татар и слично.