Во поделена држава така функционира тоа. Да ги замениме Албанците со Кинези со сите нивни права. Исто ќе се осеќаме? Во САД има 2035238950935 националности па? Политиката и внатрешна и надворешна тука на балканот е по*бана.
Politikata ja pravime nie, ne treba da se dozvoli da se napravi golema rabota od nekoi tepacki, neka se zatvorat storitelite i toa e toa, mozele tie da ziveat zaedno pa ne mozeme nie, koga ke gi nadmineme ovje nesigurnosti ovje gordosti sto nemat nikakva vrednost, covecka glupost i toa e toa.
Абе ти нормален си што збориш ? Ние меѓу себе кога се тепаме 99% е ради некое недоразбирање или проблем .... а ова сега што се случува едноставно те тепаат како магаре затоашто си Македонец во Македонија...па види сеа ти.
da normalen sum.
Pa i pomegu Albanci i makedonci e za nedorazbiranje, ili ako nekoj te tepa bez pricina znaci toj ne e normalen ili e umobolen ili e psihopat i mu treb profesionalna pomos.
Evo denes izleguvam jas nakaj kejot i me tepa nekoj bez pricina ili zasto sum Albanec i sto sega?? treba jas vednas da skokam na zakluchoci kako site Makedonci se takvi?? toa e logichka greska, ne znaci deka nekoj glup Albanec ili makedonec ke te tepa poradi toa sto si deka site taka ke postapat.
А девојче од 15 г. и старец од 66 исто така си ја барале бељата? Скраја да е ти да излезеш да прошеташ на кеј и да те истепаат што правиме тогаш?
a pred nekolku dena vo veles eden sto si go ubi svojot tatko ?? a ako nekoj Makedonec siluva nekoja 15 godisna makedonka ili Albanec nekoja maloletna Albanka ?? sto dokazuva toa ?? dokazuva toa deka site Makedonci ili Albanci se takvi i deka treb da izlezeme na ulica i da se ispotepame za nesto tolku glupo??
Ako imale Albanci sto tepale devojki od 15 godini neka gi fatat i neka gi zatvorat i mameto neka im go ebam i ako imalo Makedonci sto go storile istoto neka mu go storat istoto i ne ima potreba site da se ispotepame poradi 30 ili 40 mina sto odlucija da se presmetat ili da donesat promeni so sila, ajo izlezeme i nie da se presmetame toa znaci nie ne sme nisto pojke od niv, pagame vo nivno nivo bez razlika koj e i sto e .'
Tolku od mene
I am out.