Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Прво мислев дека се работи за заплашување на населението со тоа што ќе тепаат деца..ама почнаа и старци да млатат. Што е поентата не ми е јасно?
Мене ми е јасно уште од кога ја запалија Црквата у струшко, се надевам дека овој пат ке изиграме по паметно, само нешто ми кажува дека ќе се посереме пак. Поправен веќе нема!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Прво мислев дека се работи за заплашување на населението со тоа што ќе тепаат деца..ама почнаа и старци да млатат. Што е поентата не ми е јасно?
Дали во 5% од тепачките се работи за исти насилници... Ова се случаи каде што реално се работи за младичи, кои лесно го губат компасот и се понесени од случувањата. Не можеш цел народ да обвиниш за неколку вакви тепачки. Ама од друга страна проблем е евентуална поголема ескалација.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ова е нешто невозможно.. прочитав околу 5 нови статии што се случиле денес каде македонците се претепани.. немам зборови ги премина границите ова веќе..

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Пред некој саат истепале дете во Ченто, уште едно во Дебар маало и старец 66 години во Ѓорче сите македонци.
Време ли е за акција?!

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Брои некој колку тепачки биднаа денес?
Ама распоредено по Македонци vs. Албанци.
Не знам, али интересна фора си напраил,

if(string == "Albancite");
string = "Албанците";
cout<<"Албанците"<<endl;

:D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Внимателно со карактеризирањето, јас точно посочив каде вие грешите а ти не посочи каде покажувам сила (или чии сестри ги посакувам).
Треба да се разбере дека постојат навреди кои ги запазуваат „правилата“ ваши кои немаат никаква логика. Вие сметате ако има глагол за размножување во реченицата, само таа е навредлива и толку. Тоа не е паметен филтер. А како убаво си се одбрани - тие нѐ научија - па јас истото ти го кажувам, ве научија дека не разбирате многу. А за каузалитет, тоа не може да го разбере секој, ниту може да го интересира секој, но би требало.
Мојата констатација дека сте ко МВР беше на место.
И инаетот (мислам дека е Охридски) ако не ви се допаѓа, не ни доаѓајте, како си го кажа.. одлично. Значи, вие ќе казнувате само Македонци, а не алб. кои шират секаква можна омраза, само заради тоа што бирократски не бил запазен редоследот на пронаоѓање и известување..
Интересно како секој си наоѓа оправдување за своите глупости.
Како да те сфатам сериозно, кога забелешките ти се базираат на „вие казнувате само Македонци“?
Ова ми е исто како „вие казнувате само вмровци“ (забелешка од вмровците) и „вие казнувате само сдсовци“ (забелешка од другите) кога уште постоеше подфорумот за политика. Сега веќе претпоставуваш зошто и не постои веќе тој подфорум. Јас можам да ти ја покажам бан листата во секој момент и да видиш колку Албанци и Македонци се банирани од форумов. И поради која причина. Се чуваат дури и избришаните мислења (во случај да сака и МВР да се позанимава со нив). Ајде, ти покажи ми како виде дека „само Македонци“ сме банирале.

Бај д веј, ние сме секогаш во потрага по нови модератори. Дали би сакал да го модерираш подфорумов и да придонесеш за редот и мирот?

Мене во Охрид никој не ми понуди да бидам градоначалник. Затоа и веќе не одам таму на одмор ;)

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Како да те сфатам сериозно, кога забелешките ти се базираат на „вие казнувате само Македонци“?
Ова ми е исто како „вие казнувате само вмровци“ (забелешка од вмровците) и „вие казнувате само сдсовци“ (забелешка од другите) кога уште постоеше подфорумот за политика. Сега веќе претпоставуваш зошто и не постои веќе тој подфорум. Јас можам да ти ја покажам бан листата во секој момент и да видиш колку Албанци и Македонци се банирани од форумов. И поради која причина. Се чуваат дури и избришаните мислења (во случај да сака и МВР да се позанимава со нив). Ајде, ти покажи ми како виде дека „само Македонци“ сме банирале.

Бај д веј, ние сме секогаш во потрага по нови модератори. Дали би сакал да го модерираш подфорумов и да придонесеш за редот и мирот?

Мене во Охрид никој не ми понуди да бидам градоначалник. Затоа и веќе не одам таму на одмор ;)
Смешковци
Дечки не се расправајте, смирено се е под контрола :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Дали во 5% од тепачките се работи за исти насилници... Ова се случаи каде што реално се работи за младичи, кои лесно го губат компасот и се понесени од случувањата. Не можеш цел народ да обвиниш за неколку вакви тепачки. Ама од друга страна проблем е евентуална поголема ескалација.
Ни во 5% не се работи за исти насилници. Ова е добро огранизирано сценарио па така различни групи напаѓаат во различни делови на градот. Да сме многу поразвиена држава па прашање е дали би можеле да се носиме со вака голем проблем. Верувај се чека само на една жестока полициска интервенција која би го означила почетокот на ужасот.

General Centar

Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Ни во 5% не се работи за исти насилници. Ова е добро огранизирано сценарио па така различни групи напаѓаат во различни делови на градот. Да сме многу поразвиена држава па прашање е дали би можеле да се носиме со вака голем проблем. Верувај се чека само на една жестока полициска интервенција која би го означила почетокот на ужасот.
Полициска или народна интервенција?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Зад параванот загубена е битката наназад веќе од 2001. година. И ова жариште ќе се смири и ќе помине, како што за жал беше и за Кале и за црквите, и за преименување на улици и школи итн итн...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
These days again appeared in the form of violence challenging the Albanians.
Primitive attack against shqiptarëvе Macedonian bands were not only the effect of the deterioration of relations, but it was the tip of the iceberg that contains extreme negative energy, which is increasingly destroys trust and interethnic relations.

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Полициска или народна интервенција?
Сеедно брат, нешто доволно големо за да ја запали ситуацијата. А еве како ни завршуваат народните интервенции http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZYK5JsRIxuM
Ова и не би било толку страшно ако и врз другата страна би се спроведувало истово. А вака......

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.419
Поени од реакции
16.698
Не читав наназад, што вика дардан за што се реваншираат овие што тепаат?
Или го нема некако да ги правда тепачиве, уствари лавовите?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Абе да, тоа се само вжештени глави, копиљаци се, лесно се палат, ама тие копиљаци можат мене да ме напраат бумбар, може некој да претепаат до смрт и веќе ја преминуваат границата, не е безбеден градот во кој што живееме, тепаат стари лица, немаат 2 грама мозок. Бројот на случаи расте од ден на ден се повеќе и повеќе, едноставно ситуацијата излегува од контрола, или ќе ја доведе во контрола некој што е задолжен за тоа, или ќе пукне, нема трето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom