Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Сосема исправно мислење, војна не може да посакува разумен човек. Но, треба да се забележи едно: кога ВЕЌЕ е дојдена војна (наметната, не по твој избор), тогаш нема „преговори“ итн., тогаш должност е да се брани државата итн.
А тие што повикуваат на војна се само силеџии/платеници, ништо повеќе ништо помалку.
Апсолутно, никаде не го оспорив тоа.

Поентата ми е дека тие празни глави што сега повикуваат на немири се оние кои три чисти немаат што значи тоа. Човек што го има проживеано тоа од 2001ва на своја кожа и кому три месеци му фрчеле куршуми над глава, нема шанси да сака да се повтори истото.

А да не зборувам за нешто од поголеми размери, недај Боже.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Добро, што не е во ред со тебе?
Продаваш сила само на Македонците? Ко од МВР овие си.
Моралниот компас ти е потполно расипан ако не те допира „голема албанија“, „требаше да ја тепаме и другата девојка“ и сличните постови на албанци, а дечкото што го има секое право да збесне (дадено моменталната состојба) најде него да го казнуваш. Срамота.
И тоа БАНИРАН 14 дена.
Не можеше да го тргнеш од тема?
На овие другиве ни тоа не го правиш
* се обраќам конкретно, но важи за сите чувари на форумов.
Исто како државата функционирате.
Според ова што го пишуваш, мене ми изгледа само Албанците научиле како функционира форумов. А вие што „покажувате сила“ и „ебете сестри“ само кркате банчиња, додека они ве пријавуваат за навредливи мислења. Мене искрено не ми е битно „кој прв почнал“, а уште помалку дали ти сметаш кој и колку треба да се казни. Очигледно си киднал од час од една од најбитните лекции. Да не го тупиме и понатаму, работите се прилично едноставни:

- Гледаш навредливо мислење: Пријави го;
- Пишуваш навредливо мислење (без разлика дали одговараш на провокација или провоцираш): Добиваш бан;
- На форумов не работат Супер-луѓе (освен Stef Angel) па да ги гледаат, бришат и казнуваат навредите веднаш штом се случат. Затоа и ве замолуваме да ни помогнете и веднаш да ги пријавите кога ќе ги видите - наместо да одговарате со навреди кои само создаваат верижна реакција;

Таман работа ако треба 40 илјади членови да ги воспитувам одделно.
И те молам, немој со изјави од типот „продаваш сила на Македонци - ко МВР си“. Скоро десет години се справувам со секакви провокатори, психопати, членови со очигледен multiple personality disorder, но исто така и со инкогнито политичари, јавни личности, водители на политички емисии и хомосексуалци кои се кријат зад маската која има ја нуди форумот. Без разлика дали се Македонци, Албанци или Марсовци. Кога знам дека сум во право за тоа што го правам, вакви изјави воопшто не ме допираат. Воопшто не ми е битно колку членови ќе останат тука, туку кои ќе останат. Ако сте мужишта и сакате да си ги „ебете сестрите“, сретнете се во живо. Немој да го труете форумот со глупости.

Толку за ова.
Ако не ви се допаѓа, отворете си форум (vojna.com? e-pcuenje.com? namajkati.com?) и задржете го нивото на дискусија кое сакате да го наметнете тука.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.617
Поени од реакции
31.452
хм, па ја у постот не прозвав некого изричито. Ако го читаш како прозивка, однак ги прозвав тие што повикуваат на војна и што ги сметам за идиоти, така да ако се препознаваш како таков, се однесува и на тебе...

И не ти го разбирам последниов дел... a inaku vo pravo si,,,,,,,,a i ne si ochigledno ne te zdobolelo,,,,, ????

@ Syn, неможе бркот да исфорсираа таква полициска акција, т.е. може, но доклку „настрадаат“ Албанци ќе отиднат на старата карта на тоа како се угнетени и малтретирани, бруталност, бла бла... Не е до немање м*да да се направи таква акција, туку до несмеење. Одамна го изгубивме интегритетот за тоа...
se odnesuva za toa shutrak do shutraka ,,,,,a nickot e moj taka da e sega ti ne si razbral shto sakam da kazham ti rekov deka si vo pravo ,,no dali zboruvash od iskustvo ili napamet prochitno od kniga ,,,,,,,,,,ti rekov deka se shto si napishal sum go pominall,,,,,,ushte od 68-ma koga prv pat se pojavija vo tetovo,,,,,,prashaj gi roditelite sigurno ne si bil ni vo plan togash,,tuku aj prostum neka ti e da ne se "rchkame megjusebe ushte toa ni fali,,aj pozdrav

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Додека вие се карате и распалувате тука на форум, извесна трета страна ги користи овие жаришта...

S

Sheldon Cooper

Гостин
Прво мислев дека се работи за заплашување на населението со тоа што ќе тепаат деца..ама почнаа и старци да млатат. Што е поентата не ми е јасно?

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Малолетни девојчиња, старици и старци, секогаш кога се 10 на 1 само тогаш напаѓаат.... Овие не се ни достојни противници за нас, во секоја фер борба би изгубиле, па дури и во нефер ама да се спротивстават на мажи а не на безпомошни луѓе. Нашите кои се на релевантни позиции како и секогаш наместо да се стават во одбрана на своите продаваат муда за бубрези вклучувајќи го и форумот. Жално но вистинито.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Брои некој колку тепачки биднаа денес?
Ама распоредено по Македонци vs. Албанци.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Според ова што го пишуваш, мене ми изгледа само Албанците научиле како функционира форумов. А вие што „покажувате сила“ и „ебете сестри“ само кркате банчиња, додека они ве пријавуваат за навредливи мислења. Мене искрено не ми е битно „кој прв почнал“, а уште помалку дали ти сметаш кој и колку треба да се казни. ...
Внимателно со карактеризирањето, јас точно посочив каде вие грешите а ти не посочи каде покажувам сила (или чии сестри ги посакувам).
Треба да се разбере дека постојат навреди кои ги запазуваат „правилата“ ваши кои немаат никаква логика. Вие сметате ако има глагол за размножување во реченицата, само таа е навредлива и толку. Тоа не е паметен филтер. А како убаво си се одбрани - тие нѐ научија - па јас истото ти го кажувам, ве научија дека не разбирате многу. А за каузалитет, тоа не може да го разбере секој, ниту може да го интересира секој, но би требало.
Мојата констатација дека сте ко МВР беше на место.
И инаетот (мислам дека е Охридски) ако не ви се допаѓа, не ни доаѓајте, како си го кажа.. одлично. Значи, вие ќе казнувате само Македонци, а не алб. кои шират секаква можна омраза, само заради тоа што бирократски не бил запазен редоследот на пронаоѓање и известување..
Интересно како секој си наоѓа оправдување за своите глупости.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Треба да измислиме нов збор што ќе го збогати Македонскиот речник и ќе го дефинира степенот на гнасност и примитивност на Албанците. Па да му е*ам мајката, стар човек од 66 години, имаат ли чувства овие? Ццц....

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Менувам двособен стан во Чаир за еднособен во Аеродром.

57,19 и останатите автобуски линии ви се на 50 метери, плус одличен поглед од тераса кон самата автобуска. Сите Албанци се староседелци ,освен тие што не се, и сите Македонци се пензионери. Артан Груби од село Ружни е малку подоле, ретко доаѓа во мало, само еднаш го видов кога ни рече дека не може ние да играме кошарка а децата од 5 години да чекаат. Фин дечко, сега дури и во влада бил.

За паркинг проблем прават само тие трите згради на диво што ги изградија, ама и така тие се празни, народот е на печалба по Белгија, кај братучет му у Цирих и така. Иначе по улиците нема гужва, некогаш се прави колона од неколку возила кај тој семафорот кај амбулантата, ама само ако некој стои на црвено. Обично застануваат ако има полиција, ама тоа е многу ретко.

Во 2001 немаше проблеми, сите Косовари што дојдоа пред тоа отидоа на шар планина. Тогаш бев мал и мама ми рече дека и тато е таму, само он е малку подоле, комшиите не го сакале горе кај шумата. Има многу училишта во околина, викаат од следната година ќе носеле имиња на некои добитници на Нобелова награда за мир или поети ќе бидат. Од роба може се да се најде, еден другар ми викаше исто како да живееме во Амстердам, само што сме немале канали со вода. Не знам дали мислеше на тој каналот што постојано се затува и цела улица ја поплавува, не го разбрав баш точно. Сега кога се топеше снегот, не одев по патеката страв ми беше од кучињата и цел се направив жива вода зошто прст пред око не се гледаше. Немаше струја, викаат изгореле некои кабли, многу се трошело струја. А баш приметив пред да се запали трафостаницата, сите комшии имаа отворено прозори ич не и беше ладно, иако скалите беа смрзнати зошто прозорите од влезот се скршени па морав да фрлам сол. Може па се топлат на дрва што ги сечат од планиниве и така на Јонус му ги носат без пари.

Може замена за станот и за автомобил, само да не биде црвен голф, сите ќе мислат дека јас сум бил тој што од ист таков пукаше пред некоја недела. Не можам да дочекам да се преселам, мајка ми секој ден ми вика да ја испратам тетка ми до дома, зошто децата се плашеле од нејзе кога поминувала. Може на тоа детето што ја удри со топка снег по глава не требаше да му рече нешто. И она мислам го продава станот.
Не е итно, само додека не ми стигнат документите од амбасада.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Брои некој колку тепачки биднаа денес?
Ама распоредено по Македонци vs. Албанци.
Што ќе кажеш на нападот на 66 годишен старец??? у самоодбрана да не го нападнале???
иначе досега негде околу 15 имаше,мое броење

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom