Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.615
Поени од реакции
31.440
dzhabe zboruvame, dzhabe vistinata ja kazhuvame ,,,,,,,sepak vo igra e imeto,,,,,,,,i malku od malku ekonomskata razdvizhenost shto pochnuva da se sluchuva vo makedonija ,, e toa vo opshta svetska kriza i vo presret,,, na nato samitot nekoj ke dozvoli makedonija da bide mirna ,,,,,,,sega ni za firom ne sakaat da slushnat ,grcive glava nemozhat da krenat ama zato od site drugi i od site stranski eu ebani politichari slushame promeneto go imeto a teuta arifi e prikaska za sebe , vo vremeto na pretsedatelstvuvanjeto na bc taa beshe negov specijalen sovetnik za nacionalna bezbednost,,, situacija jasna ko den ,,,,,,,,,a i sega tachi mu doshlo na nego do negoviot narod ,, tuku nema shleperi shto pominuvaat,,,,,,,,,i na kraj amerive nedaj bozhe koga 2001 gi izvlekoa so avtobusi klimatizirani sega so dobro zatopleni,,,,,,,,ovoa po se izgleda deka e vlechenje za uzhi na neposlushnikot gvujo koj neochekuvano ne saka da izvrshuva naredbi,ili ne saka da primi pari od milchin,,,,,,,,taka da kako i da ja zavrtime rabotava,,,,,,dokolku ovie od sdsm barem chlenstvoto ne se svesne za nacionalnite interesi na zemjava teshko deka nekoj ke mozhe neshto da stori pozitivno za ovaa zemja,,,vaka razedineti i so nvo za protiv brutalnosti teshki periodi ja chekaat makedonija i golemi iskushenija ,,,,,,

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Малолетно девојче нападнато во Тетово

| 9. март 2012 - 22:42
15 годишната Ѓургица вечерва била нападната на улица Коце Стојчевски додека се движела со својата другарка.

Двете девојчиња биле пресретнати од група од 5 непознати лица на возраст од околу 18 години од алабанска националност и без повод и причина биле нападнати, дознаваме од извори во полицијата.
Ѓургица била удирана во пределот на главата и со нога во пределот на задникот. Со висок тон напаѓачите и се обратиле на албански јазик.
СВР Тетово презема мерки за расчистување на случајот.
- Еве Како знаат шиптaрите да малтретираат. Пет шиптaри на две девојчиња. Се молам мене да ми влета некој да види како ке си помине. До тројца не им се давам. Живи ке ги јадам! Не дај боже да бидеме повеке, возејки се во некој автобус или било каде. :)

Само Слога Православце Спашава !

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
http://komitamkd.wordpress.com/2012/03/10/матер-ви-ебам-кој-прв-почна/

Не знам дали е постирано ова поназад од едноставна причина шо ме мрзеше да ја разгледувам целава тема. Пренатрупана е со безвезни идеи за подобро утре, чиста Македонија и исполнување на некакви идеали. Планинци со испрани мозоци дозволуваме да не донесат на работ на живците.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
МВР денеска информира дека се поднесени кривични пријави против лицата Б.К.-„Пискул“(19), М.Ј.-„Марче“(18), Ѓ.М.-„Гого“(17), С.К.-„Кондо“(17), С.Т.-„Мачка“(17), А.Р.-„Пиљо“(17) и Ф.Ј.-„Пипо“(17), сите од Скопје, осомничени се дека сториле кривично дело „Насилство“ врз лицата Ш.С.(17), С.А.(17), С.И.(17), А.Џ.(17), Ј.Е.(17) и К.С.(55), на тој начин што грубо ги малтретирале и им ја загрозиле сигурноста нанесувајќи им телесни повреди, а притоа го оштетиле и автобусот со кршење стакло.
Според МВР, со стореното „Насилство“ предизвикале чуство на страв и несигурност и загрозување кај повеќе лица меѓу кои кај возаќот на автобусот К.Г.(32), како и кај лицата Ј.И.(42), Б.Т.(17), З.И.(17), И.Ш.(17) и други патници.
МВР појаснува дека двете полнолетни, заедно со малолетните лица на 7 март вечерта по претходен меѓусебен договор се собрале на последната автобуска станица на број 24 , во населба Кисела Вода и кога пристигнал автобусот со број 58 на ЈСП управуван од возачот К.Г., и ги отворил вратите , влегле преку средната и задната врата.
Почнале грубо да ги малтретираат и и да им загрозуваат сигурноста на патниците, нанесувајќи им телесни повреди на Ш.С., С.А., С.И., А.Џ., Ј.Е. и К.С., со повеќе удари со раце, нозе и разни метални и дрвени предмети, по што еден од Ѓ.М. со удар со бокс го искршил задното десно странично стакло на автобусот.

За Македонците кривични така ?
Само 7 лица со кривични (од кои 5 малолетни) , а се зборуваше за 20-30 напаѓачи.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Него со наредна тура на украински автобуси да си нарачаме и едно 100-тина козаци од Запорожје па да видат рамковните што е ќутек... кога си бараат више.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Само 7 лица со кривични (од кои 5 малолетни) , а се зборуваше за 20-30 напаѓачи.
може нај македонски совет??? ИЗгаси интернетот,изгаси компјутерот,и иди кај Стеф и снимајте заедно клипчиња.... не си интересен више..те прашав и понапред ти пишав и на ѕид а не одговараш... или страв ти е....:вонзем:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Само Слога Православце Спашава !
Видовме ние аир од провославниве соседи до нас ...не ''ослободија'' убаво од Турците сите до еден !! Поарно да не не ''ослободуваа'' ...

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Значи ЈАВНО го повикувам ДАРДИ да каже еднашка реално кој и зошто ги тера да прават вакви срања??? ама најискрен да биде... јас сфаќам и од планина да си,и да незнаеш школо,и цел живот само голф 1 да возиш,ама до толку да си кретен,тоа не го сфаќам....
ТУКА ВИ ДАДОА ЖИВОТ,ПАРИ,КУЌИ,СТАНОВИ,РАБОТА......вие вака ни враќате....оф море,еден да ми е до мене сега тука,да си поиграм со него:нинџ::нинџ::нинџ:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Видовме ние аир од провославниве соседи до нас ...не ''ослободија'' убаво од Турците сите до еден !! Поарно да не не ''ослободуваа'' ...
Абе кој те ебе па тебе сега, мене 15 годишната Ѓургица ме погоди у срце.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom