- Член од
- 30 ноември 2007
- Мислења
- 7.462
- Поени од реакции
- 5.880
Се докажува дека тие што напаѓаат девојки се далеку од интелегенцијата , далеку од самиот Канун на Лека Дукаѓини , според кој албанците се одмаздуваат , но таму јасно пишува : строго е забрането одмазда над жени и деца.Дали со ова се докажува дека 98% од албанеците се со ниско ниво на интелегенција, или се со вишок негативна енергија па ја трошат онаму каде што веќе уживаат голем број на права, каде што во друга држава можат само да сонуваат?
Јас не знам до каде ќе тера ова,но навистина ќе биде лошо,не за нас туку за Вас.
И тие што се повикуваат на одмазда (демек морало албанецот да се одмазди) , во овој случај го прекршуваат тој кодекс.
Потоа се одмаздуваат над сосема невини луѓе ... ајде да речеме дека го нашле лично напаѓачот од Припор, па ќе се вадеа на Канунот.
Само се шири омраза ...
Ако 40 лица се тепани од двете страни овие недела дена , тогаш изброј колку лица се погодени. Тие 40 ,имаат семејства , пријатели , соседи и други познаници ... Само се зголемува кругот.
Не ни е јасно сеуште , дали ќе живееме заедно или не , ако имаме намера да се поделиме , тогаш ќе се тепаме , барем ќе се поделиме без двоумење , задоволни
. Но ако се стремиме кон заедничка држава , тогаш што поскоро треба да престанат и двете страни.
Дали би можел да живееш во добрососедски односи со човек со кој си се тепал , а само ѕидот ве дели , секој ден мораш да се гледаш на улица , ти треба помош а не можеш да побараш од него ...
Не може преку ноќ да се тепаш , а преку ден заедно да работате на иста канцеларија , за ист проект.
Е така е нашата работа , преку ноќ се тепаме , а преку ден градиме заедничка држава.
Вака не може , само се лажеме.
Велиш Кратовчани се поцивилизирани од Скопјани , пошто они не се тепаат со албанци. Е таков ти е случајот со Албанија.Албанците во Албанија се далеку поцивилизиран народ,отколку овие овде. Како што кажа некој член пред 10тина страници , сето орки и тролови се овде. Без мозок само маваат дали е девојче,дали е постар човек, дали е 15 годишно дете.. не е важно битно е да се тепа.
И ако се смири ова , ќе пукне негде друго , реков дека не очекуваат важни тренутци.Ама пак реков ќе биде лошо,а најлошо е што сега медиумиве ги вжештуваат овие работи.
МВР должи овјаснување ... но тие сеуште се штитат меѓусебе.Она министеркана за внатрешни работи, бркчината не си ги има средено и колку кваката од вратава дома шо ми е е висока, ми кажува овде тајни организации го предизвикувале ова. Па јас ли треба да го решам ова???
Па сеуште не превземаат нешто против опаснава раса на оркиве... сеуште тепаат маваат кршат од чотек касапат...
Слушнав муабет дека Иво Котевски му бил редовен гостин кај ресторанот на полицаецот во Гостивар , и затоа рекол дека ЈК пукал два пати во воздух и убил во самоодбрана.
Ај да прескокнам политички имиња и партии , иако имав да кажам и за тоа нешто.