Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Го слушав министеро Битолчанецо за Јавна администрација Иво, на емисија кај Стево Башуровски во Директно, на крајо го праша дали неможи ништо да издејствува како битолчанец во владата за Битола за спортската сала.Тој изјави дека веке е донесена одлука на владата за отстапување на салата и стадионот на Општина Битола, и во наредниов период требало да се официјализира.
Е сега јас неразбрав дали ке се отстапи со се долгови или без долгови оти градоначалнико рече дека со се долгови ја неки пошто биле преголеми а и кој нормален би превзел такво нешто. Чекаме да видиме што ке се случи.
Da be i jas go vidov toa buljavceto kaj sto rece deka stadion i sala ke gi zemi opstinata i deka predlogot bil i na vlada taka nesto sto znaci za najbrzo vreme ke gi zemime
Sto se odnesuva za dolgot 99% bi trebalo da go izbrisat isto kako na nekoj drugi opstini sto mu gi dadoja na koristenje pa i normalno e da bide na opstinata tie i taka se gradeni od samopridones na opstinite od nivnite gragani i bez pravno do sega bea vo drzavata i ne se grizeja za niv

Sto se odnesuva za Fk.Pelister najverojatno Sabota ke ja igrame poslednata prijatelska pred pocetokot na sezonata so Novaci izgleda vo Novaci
 

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.024
Поени од реакции
609
Еве да се надополнам и со видео од тера
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Ќе се прави интревју со тренерот на клубот Марјан Секуловски(мане) па ако има некој некое прашање слободно нека го постави !:cool:

ps.Деновиве исто ќе се прави и дурги интревју и со кого сакате да биде мислам со играч или со некој до управата ?и се разбира кои прашања би му ги поставиле ;)
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Интервју со шефот на стручниот штаб на Фк.Пелистер Марјан Секуловски
од ФК.Пелистер Битола во понеделник, 5 март 2012 во 20:57 ·​
Пред почетокот на пролетната полусезона админот на оваа фб страна направи едно интревју со Марјан Секуловски шефот на сручниот штаб на клубот .Бидејќи не сме во можност интервјуто да го објавиме на официјалната web-страна на клубот поради технички проблеми истото ќе биде објавено тука !

админ:

1)Во едно како сте задовлни со ова и од управата и нивниот ангажман пред се од финасиски аспект(плати премии дали се е во ред) и вие како и играчите дали се задовлони , како и во највите за инфраструктурата и санација на стадионот ?

Марјан Секуловски:
Vo dosegasniot period upravata maksimalno se trudi da gi ispolni site baranja koi se vo nejzina nadleznost , takasto nie sme zadovolni od nejziniot angazman .

админ:

2) Завршија подготовките, и резузултатски поминавме одлично со сите прволигашки екипи но сепак каков е вашиот впечаток од подогтовките во Дојран и пријателските утакмици во Охрид дали сметате дека тоа е доволно за пролетната сезона и нашата цел на клубот?

Марјан Секуловски:
Vo Dojran i vo Ohrid odigravme 5 kontrolni natprevari , site protiv prvoligaski ekipi , a isto taka odigravme i 3 natprevari pomegu sebe , vo periodite koga nemavme dobri tereni za natprevari protiv nekoj protivnik , takasto mislam deka optimalno podgotveni go docekuvame startot na proletniot del.

админ:

3)Кога сме кај тимот кажете збор два и за засилувањата подинечно или севкупно дали сте задовлни и дали е тоа што вие како менаџер на тимот го баравте од управата и дали сите линии во клубот според вас се солидно пополнети ?

Марјан Секуловски:
Na krajot od esenskiot del , nasite analizi ni pokazaa na koi mesta vo ekipata treba da intervenirame , mislam deka toa kvalitetno go napravivme , so staro - novite igraci , go zgolemivme i kvalitetot i konkurencijata vo site linii od ekipata .

админ:

4)Во пролетниот дел од сезоната дали мислите дека нешто Треба да се смените во формацијата и дали ќе играме по напаѓачки со два шпица како што беше на подготвителните утакмици а со тоа имате искрастилизирано (првиот тим) кој ќе ја води битката за прва лига ?

Марјан Секуловски:
Vo ovoj podgotvitelen period , rabotevme niz treninzite i igravme vo natprevarite , 3 razlicni formacii , takasto nie sme podgotveni vo proletniot del , zavisno od kvalitetot na protivnikot , da podgotvime kvalitetna protiv igra , koja ke ni donese uspeh vo natprevarite .

админ:

5)Дали во тимот играчите ќе имаат загарантирано место или секој ќе има своја шанса а со тоа и младите ќе имаат повеќе шанса за докажување и пробив во тимот?

Марјан Секуловски:
Vo timot nikoj nema zagarantirano mesto , se zavisi od negoviot angazman na treninzite i natprevarite , bez ogled dali se raboti za iskusen ili neiskusen igrac , sekoj dobi sansa vo podgotvitelniot period , nekoj ja iskoristi poveke , nekoj pomalku , vo sekoj slucaj ke igraat vo toj moment najdobrite i najpodgotvenite bez ogled na vozrasta , vo fudbalot nema stari i mladi , tuku ima dobri i podobri .

админ:

6)Кога сме кај тимот и надежта за сигурен влез во прва лига дали уште од сега имате некој планови за кој играч би сакале да го видите во нашиот клуб на лето?

Марјан Секуловски:
Rano e da se razmisluva za toa , prvo da si ja zavrsime nasata osnovna rabota - vlez vo I liga , prednost sekako ke imaat igracite koi vo ovoj period se del od timot i go nosat tovarot ovaa sezona , no vo sekoj slucaj kaj mene sekogas imaat prednost nasite bitolski igraci koi vo ovoj moment igraat vo drugi klubovi nadvor od Bitola , bidejki tie mnogu polesno i pobrzo mozat da se adaptiraat na nasiot klub .

админ:

7)Што очекувате од оваа полусезона со оглед на тоа дека неколку клубови од 2 лига солидно се засилија а со тоа патот на нашата цел би бил потежок бидејќи скоро на сите утакмици ќе очекуваме противниците да се бранат со бункер ?

Марјан Секуловски:
Nasite ambicii se jasni i dobro poznati - vlez vo I liga , sekogas proletta e poteska od esenta bidejki site klubovi na prolet se borat za nesto , nekoj za promocija , nekoj za opstanok , fakt e deka poveke ekipi osetno se zasilija so prvoligaski igraci i sekoj natprevar ke bide maksimalno tezok , nema lesen natprevar ili protivnik na prolet , sekoj natprevar ke bide razlicen i ke bara od nas maksimalen pristap , takticka disciplina i odgovorna igra na sekoj natprevar , no nie sme svesni za toa , podgotveni sme da odgovorime na site predizvici i da ja ostvarime nasata zacrtana cel , so maksimalna pomos na nasite verni navivaci " Ckembari ", nekade na sredinata na mesec maj site zaedno , da go proslavime vrakanjeto na FK " PELISTER " vo I liga.

админ:

8)За крај дадете една ваша оценка за состојбите со федерацијата и репрзентацијата и нивните резултати и дали гледате некој иднина на фудбалот во државата па и на тренерите општо дали можат да преживеат во овие услови или единствена шанса е во странство или со новиот закон за спорт ќе се сменат некој работи и ќе се помрдант од мртва точка ?

Марјан Секуловски:
Jas , po karakter sum sekogas optimisticki raspolozen , veruvam vo mnogu podobra idnina na FK " PELISTER " , za fudbalot i sportot vo nasiot grad i vo nasata drzavata , samo ke treba site zaedno da rabotime maksimalno odgovorno , na promoviranje na vistinskite vrednosti i kvaliteti , koi gi nosi fudbalot i sportot voopsto , da se soocuvame i da se borime so predizvicite , a ne da se predavame bez borba koga ke naidime na nekoja teskotija , bidejki sekoj uspeh koj e plod na kvalitetna rabota , sekogas ne pravi posrekni , pomotivirani i uste posilni , vo ostvaruvanjeto na nasata cel .


ФК ПЕЛИСТЕР – СЕЗОНА 2011/2012 – ПРОЛЕТЕН ДЕЛ ШЕФ НА СТРУЧЕН ШТАБ - МАРЈАН СЕКУЛОВСКИ – Мане
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Чкембари Битола
повик до сите ЧКЕМБАРИ и љубители на фудбалот, утре (07.03.2012 Среда) ќе има организиран превоз до Скопје пред седиштето на ФФМ (Федерација на Фудбалска Мафија) на ПРОТЕСТ против ова раководство, и претседателот кои одамна му е дојдено времето за да си заминат, кога не може милум тогаш силум !!! Поаѓањето најверојатно ќе биде во 12:00h пред спортска сала Младост. ХАРИ УШТЕ МАЛКУ ВО ФФМ АРАМИЛАК ПРАВИ, НО ДОБРО ЗНАЈ ТИ СЕ БЛИЖИ КРАЈ !!!!


УТРЕ СИТЕ ВО 12:00h ПРЕД СПОРТСКА САЛА МЛАДОСТ ОДИМЕ НА ПРОТЕСТ ВО СКОПЈЕ ПРЕД ФФМ !!!! ПРЕВОЗ Е ОБЕЗБЕДЕН

--- надополнето: 6 март 2012 во 13:21 ---
Чкембари Битола / Ckembari Bitola
повик до сите ЧКЕМБАРИ и љубители на фудбалот, утре (07.03.2012 Среда) ќе има организиран превоз до Скопје пред седиштето на ФФМ (Федерација на Фудбалска Мафија) на ПРОТЕСТ против ова раководство, и претседателот кои одамна му е дојдено времето за да си заминат, кога не може милум тогаш силум !!! Поаѓањето најверојатно ќе биде во 12:00h пред спортска сала Младост. ХАРИ УШТЕ МАЛКУ ВО ФФМ АРАМИЛАК ПРАВИ, НО ДОБРО ЗНАЈ ТИ СЕ БЛИЖИ КРАЈ !!!!

 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Натпреварот Кораб - Пелистер прогласен за меч од висок ризик
Фудбалската федерација на Македонија натпреварот од првата пролетна рунда во втората македонска фудбалска лига меѓу Кораб и Пелистерго прогласи за меч од висок ризик.

Аспирантот за влез во Првата лига, битолски Пелистер гостува во Дебар кај Кораб кој ќе бара бодови за опстанок во второлигашкото друштво.
Покрај овој в сабота се играат мечевите:
Еуромилк - Охрид Лоте, Победа Ј - Тиквеш, Беласица - Осогово, Кораб - Пелистер, Дрита - Влазерими, Гостивар - Локомотива, Миравци - Македонија ЃП.
Табела:
местоекипаКПНИГ.рБ
1
Дрита
15
8 5 2 28:10 29

2
Треска
15
8 5 2 28:13 29

3
Скoпje
15
8 4 3 26:10 28

4
Пелистер
15
9 1 5 24:16 28

5
Миравци
15
8 2 5 20:13 26

6
Тиквеш
15
8 2 5 17:17 26

7
Еуромилк
15
7 3 5 26:18 24

8
Победа - Јуниор
15
6 3 6 18:19 21

9
Гостивар
15
5 5 5 22:16 20

10
Лoкомотива
15
7 1 7 16:17 19

11
Влaзeрими
15
4 7 4 14:16 19

12
Охрид Лоте
15
6 0 9 19:32 18

13
Осогово
15
4 2 9 19:31 14

14
Кораб
15
4 1 10 13:26 13

15
Руфеја
15
4 2 9 14:27 11

16
Беласица
15
1 3 11 10:33 6
--- надополнето: 7 март 2012 во 15:49 ---
http://ohridnews.com/index.php?mod=2&kat=11&id=39612#.T1dp6iWhYcs.facebook

Што значи нема да се гостува во дебар :( а според мене оваа утакмица е една од најважните ако не и најважна во гости освен на таа со македонија ѓ.п Најважен е стартот на сезоната и плус ако се знае дека во Дебар имаше до брзо многу снег нема никаква инфомарција дали и како ќе се игра утакмицата, оти имаше мубаети дека ќе се одложи само оваа утакмица
Потоа во вторник исто од 14 часот дома играме со руфеја
 
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Снег истура колку за информација, до пред 2 дена беше пролет, таман мислам и работеа на стадионот, ама денеска како што тргнало ништо чудно и да ја одложат.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Снег истура колку за информација, до пред 2 дена беше пролет, таман мислам и работеа на стадионот, ама денеска како што тргнало ништо чудно и да ја одложат.
Дај боже да ја одложат па да се игра по еден месец и да се смири тензијата во дебар и Гостивар па да можеме како група да присуствуваме и да му помогнеме на клубот и уште поважно првата утакмица потоа ќе ни дојде дома со руфеја па да победиме и да падне притисокот на играчите да можат по слободно да играат

ВТОРА МФЛ 16 КОЛО 10 / 03 / 2011 година (сабота) 14.00 час

Кораб - Пелистер

ДЕБАР

Главен судија Бартон Јосип – Тетово

1 асистент Љатифи Насуф – Тетово

2 асистент Георгиевски Небојша – Тетово

4 судија Јовчевски Дарко – Тетово

КОНТРОЛОР Миноски Аце - Скоп
 
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Тензии овде нема никакви, све си е нормално, само за гостување не знам дали можеш да гостуваш, ни сега ни по еден месец, нема шанси некој да ти обезбеди сигурност на 1 трибина.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Тензии овде нема никакви, све си е нормално, само за гостување не знам дали можеш да гостуваш, ни сега ни по еден месец, нема шанси некој да ти обезбеди сигурност на 1 трибина.
Абе брат никој не бара гаранции и не проблем дека е една трибина важно е да ни дадат дозвола (ффм и мвр)а за другото можеме самите да се чуваме ;)
 
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе брат никој не бара гаранции и не проблем дека е една трибина важно е да ни дадат дозвола (ффм и мвр)а за другото можеме самите да се чуваме ;)
Па тоа ми е зборот брат, на една трибина неможе да ти дадат дозвола а и да ви дадат не знам дали знаеш како изгледа стадионот на секој натпревар, поготово сега кога Пелистер доаѓа.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Па тоа ми е зборот брат, на една трибина неможе да ти дадат дозвола а и да ви дадат не знам дали знаеш како изгледа стадионот на секој натпревар, поготово сега кога Пелистер доаѓа.
nema vrska brat isto taka i vo skopje so vardar bevme na ista tribina pa nikomu nisto ete sega isto ke odime i nadrugo mesot kade sto ima samo edna tribina ne problemot tribinata tuku MVR i FFM
no podobor da s eodlozi oti nema da cini terenot i ne ke mozeme taka lesno da pobedime na ne cist teren ke bide potesko vo bunkerot koj ke go imaat korab
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Имаше мали шанси денс да се издејствува гостување во Дебар но со одлуката на ффм се падна во вода
http://ffm.com.mk/vestirazno/zabrana-za-patuvanje-na-gostinski-navivachi-2420

Да кажи некој член ако има од сколат дали некој тв станица врши пренос или снимка од кораб-Пелистер или некој наш од Дебар дали наа таа
Дебра тв или некоја друга и да ќе заборавев Breanne Benson да ја е....е :drk:
--- надополнето: 9 март 2012 во 13:40 ---
ps.и каково е времто во Дебар има шанси да се одложи утакмицата ?сте имале понуда од ффм да се игра утакмицата во Охрид или Струга но првично не прифатиле
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.673
Поени од реакции
70.881
Сигурен сум дека тие Dibra TV или како и да беа го пренесуваат (или имат снимка) од секој меч.
Нека потврди [ Македоникус ]*.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom