Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тинејџер претепан во центарот на Тетово

09.03.2012 - 11:03 |
Вчера нешто пред 20 часот во близина на Основниот Суд во Тетово, физички било нападнато 17- годишно момче од група од 2 до 4 лица.

Според информациите до кои дојде Сител напаѓачите без никаков повод и причина се нафрлиле врз момчето и почнале да го удираат.
Во инцидентот тој се здобил со полесни телесни повреди.
Инцидентот најверојатно има меѓуетничка димензија бидејќи нападнатото момче било од македонска, а напаѓачите од албанска националност.
МВР ја потврдува информацијата. Велат дека тетовската полиција ги превзема сите неопходни мерки за расчистување на случајот

as allways - МВР „работи“ на случајот и на откривање на сторителите. - добро бе ке кажат еднаш барем ПРОНАЈДЕНИ СЕ СТОРИТЕЛИТЕ па макар и излажале?
Единствено брза реакција изгледа имало за тепачката во Кисела Вода/Припор според Муса Џафери приведени биле 8 лица. Срамота, срамота е што истите молчеа после 200 тепачки во кои жртви беа Македонци а сега се као загрижени. А сите наши политичари молчат. МВР нека превземе нешто нека не се заебава, пошто после тепачкава во Ѓорче подобро да не се излегува вечерва во погрешни населби.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Единствено брза реакција изгледа имало за тепачката во Кисела Вода/Припор според Муса Џафери приведени биле 8 лица. Срамота, срамота е што истите молчеа после 200 тепачки во кои жртви беа Македонци а сега се као загрижени. А сите наши политичари молчат. МВР нека превземе нешто нека не се заебава, пошто после тепачкава во Ѓорче подобро да не се излегува вечерва во погрешни населби.
претпоставувам од ѓорче си. сакаш да ми кажеш дека кај вас ги нема ? дека кај вас е мед и млеко? и како тоа мислиш да не се излага во „погрешни“ населби?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
претпоставувам од ѓорче си. сакаш да ми кажеш дека кај вас ги нема ? дека кај вас е мед и млеко? и како тоа мислиш да не се излага во „погрешни“ населби?
Не сум од Ѓорче, знам дека ги има, ама знам и кои има од нашите таму :). Овде каде што сум ги нема, а баш праевме муабет синоќа колку сакаме да пројдат да се поздравиме...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Аман бе и во Ѓорче тепаат 30 годишни мажи, не знам што да кажам, секоја чест.:cuc:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.032
И единствено нешто што превзема полицијата е забрана за гостување на навивачки групи во фудбал :facepalm:
Не се нормални, не бе не живееме ние во нормална држава.

Како не им е срам го што го прават бе :facepalm:

Ниеден инцидент немаат решено, па таа Јанкуловск треба во истиот момент оставка да си поднесе бе. Дремат како мисири, неможат ништо да обебзбедат.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
на што честиташ ? на 7 : 2, е браво ти четитам и јас тебе на паметот.
Не знам од кај си ама можам да претпоставам по муабетот, луѓето имале јајца, само можам да ти кажам да замислиш ова да се обратно, дали некој би се осмелил да напаѓа сред Чаир, па макар биле и 20 не 7. Нели Ѓорче важеше како најпатриотска населба?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Не знам од кај си ама можам да претпоставам по муабетот, луѓето имале јајца, само можам да ти кажам да замислиш ова да се обратно, дали некој би се осмелил да напаѓа сред Чаир, па макар биле и 20 не 7. Нели Ѓорче важеше како најпатритска населба?
Па вчера тие двајцата беа тепани во автобус на бит пазар па сега ти види...20 души ненајавени може секаде да тепаат и да избегаат. Само по мое мислење не е можно после тоа МВР да не знае кои се тие 20 души.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.470
Поени од реакции
9.181
Не знам од кај си ама можам да претпоставам по муабетот, луѓето имале јајца, само можам да ти кажам да замислиш ова да се обратно, дали некој би се осмелил да напаѓа сред Чаир, па макар биле и 20 не 7. Нели Ѓорче важеше како најпатриотска населба?
а бе во која сакаш населба можеш да одиш во ниедно време и да начекаш некој сам да му ебиш матер,каква врска има каква населба била Ѓорче, само глупости да се пишувало.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
а бе во која сакаш населба можеш да одиш во ниедно време и да начекаш некој сам да му ебиш матер,каква врска има каква населба била Ѓорче, само глупости да се пишувало.
Ок ондак, ако така било како шо кажуваш, само да не слушам веќе муабети ние вака ние онака, во Ѓорче неможе да влезе овој, ваму неможе оној. Очигледно форумов сите ги напрај јаки...

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Кој живее овде македонци или албанци?
Малолетници оштетиле 10 возила во Гази Баба

09.03.2012 - 11:55 |
Во Полициската станица во Гази Баба синоќа е пријавено дека група од 5-6 малолетни лица оштетиле 10 возила на ул.„Антон Попов„ позади бензинската на „Макпетрол.
Малолетниците на возраст од 14-16 години ги искршиле ретровизорите на неколу автомобили.
Од страна на полицијата во Гази Баба во тек се мерки за пронаоѓање на сторителите и за расчистување на случајот.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.739
Поени од реакции
21.352
Група Албанци претепале двајца браќа во Ѓорче Петров
Двајца браќа на возраст од 28 и 31 година вчеравечер биле претепани од група од околу седум лица од албанска националност, во близина на стадионот во скопската населба Ѓорче Петров.
Тие почнале да ги удираат по телото со палки, притоа нанесувајќи им сериозни телесни повреди.
Браќата веднаш биле пренесени со возило на Брза помош на Клиниката за трауматологија, каде биле задржани на лекување.
Полицијата го потврдува случајот, и информираат дека работат на откривање на сторителите.

Немој не ме смеј , имаше 100000 тепачки до сега они открија 0 сторители.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Божее божеее у Ѓорче до пред 4-5 години кај смеело вакво нешто да се деси бе ќе ги обеселе на плоштад Аљбанците за ова -.- ... ама сеа се населија и таму ги има доста не се мнозинство далеку од тоа ама има а блиску е и сарај ... дивооо плеемеее

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ne jas stvarno ne mozam da poveruvam kako policijata alfite i tie gomna tamo seuste ne fatile barem 5mina napagaci i da gi osudat.Sto e ova bre luge ova go ima samo na film, drzavata napadnata od vnatre, a sistemot??? Kade e sistemot da ne zastiti.Ova me podsekja kako rambo prviot del kade napagase cel grad.Taka e i so ova samo sto tuka ne napaga nikoj sam a napagat stotici "mladi deca".Aman bre se sekjavate li velika britanija kako gi sredi protestite koi bea vo london so palenjeto koli?Za 5 dena site gi fatija i sredija se.A vidi ne nas... znaci znaat deka deca od 14/16 godini krsele koli a ne znaat koi se?Aman bre da ne jadat gomna tie od drzaata oti stom znaat na kolku godini se togas barem znaat vo koj dijapazon da barat.Vo stip eden telefon bese otkradnat i napravija na nego smetka od 16 000 denari i da videte kako cel grad goo brnaa i toa samo za eden telefon bre, cela policija se aktivirase za takvo nesto a vidi denes kje ne otepaat vo nasta drzava maleeee mene stvarno ne mi se veruva .... sekoj den tepaat makedonci boze moj pa pocnale i vo gorce petrov ... leka po leka ;) ... abe ok e samo sto ne veruvam deka od drugata strana na vardar kje im bide lesno .. jebiga ... nisto drugo ne mi ostanuva da mislam osven da ocekuvam da minat navaka i da vidam tuka kako kje se spravat... c c c zalna makedonio ....
Tuku daj da videme sega kade se opasnite skopski raperista, skin hedovi, i huligani!?! Sto ne se organiziraat taka grupi makedonci i da spartaat niz grad i da tragaat ... ili toa moze samo oni da go pravat ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.032
МВР од вчера е мобилизирано и со зголемено присуството на теренот.
Министерството денеска остро ги осуди инцидентите и апелираше до граѓаните да покажат поголема свест при своите постапки и однесувања.
„Насилството може да заврши трагично и за ниту едно насилство не може да се најде оправдување. Сосема небитно е на која етничка заедница ѝ припаѓаат насилниците. Насилството не смее и не може да се толерира“, изјави министерката Гордана Јанкуловска на денешната прес-конференција.
Според Јанкулоска, МВР нема податоци дека се работи за организирани и координирани инциденти.
„Има одредена тензија, пред која сите треба да бидеме внимателни и да придонесеме за нејзино смирување. Сите ние треба да работиме на смирување на тензиите, за да не се најдеме во ситуација кога МВР или обвинителството, или кој било друг орган ќе бидат принудени да спроведуваат репресивни мерки“, рече Јанкуловска.
Сепак таа не ја исклучи целосно можноста инцидентите да се координирани.
„Во Македонија има луѓе што посакуваат нарушување на меѓуетничките односи, но сигурна сум дека се многу повеќебројни оние што не го посакуваат тоа и дека тие ќе дадат придонес за смирување на тензиите и за разоткривање на инцидентите“, истакна министерката.

МВР од вчера било мобилизирано :facepalm: Видовме од толку мобилизирабност уште три инциденти се случија.
Апелирала до граѓаните да покажат свест?
Па што треба да направат граѓаните тука, кога инситутциите не си ја вршат работата :tapp:

Насилството може да заврши трагично и за ниту едно насилство не може да се најде оправдување

Па не е моја задача да го спречам насилството, твоја е.
И јас можам да станам министер, и само да повикувам и молам насилството да прекине.
Насислтсво неможе само од себе да си прекине. Треба да го прекине тој што е задолжен за тоа.
Секогаш само се вадат на тоа, некој сакал нарушување.
Сакате ВИЕ, со неспособноста да обезбедите еден ебан град.

Ама затоа:
http://www.mkd.mk/18269/sport/ffm-zabrani-gostuvanja-uste-na-startot-na-proletniot-del/

As always,криви се навивачите:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom