Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.268
,,,,,,,,,socijalniot i nacionalniot mir tie ednostavno go kupuvaat ,,,,,,,,,
Па еве и ние ги продаваме ама никој не ни ги купува :(
a za EU ne se zaedno od ljubov chisto od interes,i eden den koga ke pukne balonot ke bide cirkus
така збориме најмалку 2-3 децении. Како да и завидуваш на згодна нашминкана allboobsandlegs плавуша и да се тешиш -ах, оваа плавушава кога ќе остари па кога ќе и виснат цицки, ќе ја видам тогаш.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
a koj te drzhi tuka vo ovoj zatebe pekol fakaj vednash udzhum,,, ili ko po obichaj site se vadite deka nemate prilika toa da go storite ako ste tolku sposobni za se ima reshenie,,,,prvo pochnete tuka da sreduvate ,za toa shto e rastureno predi 20-tina godini ,pa posle gitla

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
kako i da e , decata od pripor poveke nema da bidat maltretirani vo avtobusot, priporcani se izborile za toa

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
a koj te drzhi tuka vo ovoj zatebe pekol fakaj vednash udzhum,,, ili ko po obichaj site se vadite deka nemate prilika toa da go storite ako ste tolku sposobni za se ima reshenie,,,,prvo pochnete tuka da sreduvate ,za toa shto e rastureno predi 20-tina godini ,pa posle gitla
Пријателе зошто толку огорченост во твоите постови во однос на ЕУ?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.268
Ами тој што пиел, нели тој треба да плати сметката...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
od kaj vide ogorchenost,,chista realnost,,,,,,vo sekoj pogled ,od politika pa do motika,,,,,,,i trgnuvam edinstveno od nivniot odnos kon nas ,odnosno tvojata i mojata drzhava ,ili ova ne e tvoja drzhava pa i ti poveke ja preferirash EU,,,,,,,,ima edna dobra srpska pogovorka ,,,,,volim tebe ali vishe volim sebe,,,,,,,,,,klasika ,taka i za ovoa poveke ja sakam MAKEDONIJA otkolku EU,,,,,,,,,,ima neshto chudno tuka,,,,,,,,
Пријателе зошто толку огорченост во твоите постови во однос на ЕУ?
--- надополнето: 8 март 2012 во 11:13 ---
Ами тој што пиел, нели тој треба да плати сметката...тој што растурил тој треба да среди. Кој да плати за него?
toa go plakame nie dvajca i kako nas ,,,a spored tebe koj trebe da plati,,,,,,,,

?

..........

Гостин
od kaj vide ogorchenost,,chista realnost,,,,
Далеку си ти од реалноста, секоја година илјадници работоспособни македонци ја напуштаат државата и бегаат во земјите од ЕУ...

Ајде сега кажи м ти, колку од ЕУ дошле да живеат во Македонија, во оваа според тебе прекрасна земја на споменици, рингишпили, бродови, и разноразни срања?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Далеку си ти од реалноста, секоја година илјадници работоспособни македонци ја напуштаат државата и бегаат во земјите од ЕУ...
Доколку влеземе во ЕУ тоа илјадници ќе стане десетици илјади. Мислиш дека нашиот влез во ЕУ ќе ја запре миграцијата?

?

..........

Гостин
Доколку влеземе во ЕУ тоа илјадници ќе стане десетици илјадници. Мислиш дека нашиот влез во ЕУ ќе ја запре миграцијата?
Нема да ја запре, напротив, но ке останат патриотите...и тоа е некаква утеха..

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
И во автобус со број „57“ биле нападнати патници, но и возачот. До инцидентот дошло синоќа околу 40 минути по полноќ на улицата „Цветан Димов“ кај трговскиот центар Чаирчанка.
Две непознати лица без повод и причина нападнале едно машко лице од автобусот и 23-годишната К.Д. По автобусот до следната постојка трчале уште десеттина лица кои подоцна успеале да влезат во него.
Едно лице од групата го нападнало и 37-годишниот возач В.Д., откако претходно со повеќе лица не успеале да го изнесат од автобусот.
Возачот добил неколку удари и бил давен за врат. Насилниците не запреле само со физичките напади врз патниците. Искршени биле неколку прозорци од автобусот, како и предната и задна шофершајбна.
По стореното дело, напаѓачите веднаш избегале.
Повредените лица во двата случаи се јавиле за лекарска помош во Градската болница. По укажаниот третман пуштени се на домашно лекување, додека возачот на автобусот „57“ е задржан во болница за понатамошен лекарски третман.
Од МВР информираат дека и во двата случаи се превземаат интензивни мерки за пронаоѓање на сторителите и целосно расчистување на случајот.
Info

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
kako i da e , decata od pripor poveke nema da bidat maltretirani vo avtobusot, priporcani se izborile za toa
Ili sprotivnoto ke bide ?

(Од ударите на насилниците најмногу настрадале три момчиња и девојче од Чифлик, како и 56 годишна жена од Сопиште.)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
od kaj vide ogorchenost,,chista realnost,,,,,,vo sekoj pogled ,od politika pa do motika,,,,,,,i trgnuvam edinstveno od nivniot odnos kon nas ,odnosno tvojata i mojata drzhava ,ili ova ne e tvoja drzhava pa i ti poveke ja preferirash EU,,,,,,,,ima edna dobra srpska pogovorka ,,,,,volim tebe ali vishe volim sebe,,,,,,,,,,klasika ,taka i za ovoa poveke ja sakam MAKEDONIJA otkolku EU,,,,,,,,,,ima neshto chudno tuka,,,,,,,,

,,
Абе пријателе, не станува збор тука за љубов кон татковината.

Станува збор за неможноста да нашата мила мајка МАкедонија обезбеди соодветни економски услови за развој на нејзините чеда.

21 век е и акцентот се става на економскиот развој на татковината, или барем треба да се стави, и можноста за солиден живот на секоја индивидуа. Помина времето на Турското ропство и борбата за слобода.

Сега е борба за достоинствен живот, кој за жал повеќе се нуди од економски аспект, надвор од овие граници.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.741
Поени од реакции
21.358
Се кладам дека на 99% луѓе на форумов им е жал за инцидентов а највеќе им е жал што не бил и Dardan-ia во автобусот. Секогаш е добро да се има сведок кој ќе ни прераскаже што се случило !!!

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461

Ајде сега кажи м ти, колку од ЕУ дошле да живеат во Македонија, во оваа според тебе прекрасна земја на споменици, рингишпили, бродови, и разноразни срања?
a tvojata relnost e izdrzhana ,,,,,,,,i aj da ne ja pochnuvame ,,,,,,so toa koj prv pochna,,,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom