Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каранфилите се по 50, мимозите исто само побрзо прецветуваат...розите се изгор, стоПротестирале под слоганот „Леб и рози“,
Него на темава треба да се честита или да се протестира. Ако се протестира, за што?
А кај го има ова во Македонија? За китови и слонови, и тие се загрозени створови...војните на Блискиот Исток, злоупотреба на работна сила, искористување на малолетници...ако сакаш да протестираш за секој проблем низ светот тогаш колку време ќе ти остане за семејството, работата, секојдневието? Продуктивноста ќе отиде во мајчината...а тие антифа, анархиклубови и феминистички движења нема да ми ја наранат фамилијата.За сечените клиториси, за затворањата во изолирана и темна просторија поради лишување од пмс, за фереџињата кои се носени поради страв, за домашното насилство, за робувањето во куќа, за трговијата, за сеуште присутната дискриминација на работа... Доволно, или да продолжам?
А кај го има ова во Македонија? За китови и слонови, и тие се загрозени створови...војните на Блискиот Исток, злоупотреба на работна сила, искористување на малолетници...ако сакаш да протестираш за секој проблем низ светот тогаш колку време ќе ти остане за семејството, работата, секојдневието? Продуктивноста ќе отиде во мајчината...а тие антифа, анархиклубови и феминистички движења нема да ми ја наранат фамилијата.
Башка ако денеска жената кај нас е дискриминирана, ја тука сум најтенок.
Каранфилите се по 50, мимозите исто само побрзо прецветуваат...розите се изгор, сто
Него на темава треба да се честита или да се протестира. Ако се протестира, за што?
Башка ако денеска жената кај нас е дискриминирана, ја тука сум најтенок. Не зборам за изолирани случаи. Генерално, овде жената е дури и повеќе од слободна.