Од мене имаш поддршка за твоите идеи. Да имаше повеќе такви како тебе што размислуваат, друга песна ќе се пееше.Јеб*га на темава со постовиве книга уште малце ќе напишам.
А промената на имињата, верувам дека ќе падне на уставен.
Од мене имаш поддршка за твоите идеи. Да имаше повеќе такви како тебе што размислуваат, друга песна ќе се пееше.Јеб*га на темава со постовиве книга уште малце ќе напишам.
Да да ама ако излезеноста е 10-15% што нема да им одговара да видиш тогаш како ќе профункционира законотСи се збунал нешто.Немаме ниту на едни избори досега 100% излезност
И треба да падне не ми е јасно со кој памет сакаат да постават име на македонско училиште на националиста и непријател на целиот Македонски народ и нацијаОд мене имаш поддршка за твоите идеи. Да имаше повеќе такви како тебе што размислуваат, друга песна ќе се пееше.
А промената на имињата, верувам дека ќе падне на уставен.
Намислиле ќе стават.За некој не важат законите во оваа државаИ треба да падне не ми е јасно со кој памет сакаат да постават име на македонско училиште на националиста и непријател на целиот Македонски народ и нација
Така е кога нема кој да ги спречиНамислиле ќе стават.За некој не важат законите во оваа држава
Или некој пробал законски, па му сместиле дека е криминалецТака е кога нема кој да ги спречи
Kako be nema, a Gwuyo, a Bwanko !!! AAaaaТака е кога нема кој да ги спречи
не зборувам за сите, зборував за начинот на кој опиша како оди постапката за негативни поени, за кој најблаго речено ЛАЖИШ или ајде шириш дезинформации, како и обично можам да речам.Првото ако не свати дека на сите им е прекурчено од се дека не е само казната тогаш не знам што да ти кажам друго.
А за второто, кој пристоен човек го бараат во полиција и за што го бараат ?
Ја отворив темата ама не изгледав ни две минути од видето.дечкото едвај се слушаше што збори ме потсети на Стеф АнгелИли некој пробал законски, па му сместиле дека е криминалец
http://forum.kajgana.com/threads/predupreduvanje-do-pratenicite-na-sobranieto-na-rm.58933/
Секоја тема се користи за да се плукање на државата, а во овој случај државата не е воопшто виновна!!!Мајка ми се врати расплакана. Тотално ме скрши.
А ова не е прва ситуација. Летото за паркирање на тротоар пред својата зграда плати 5000 и доби 25 казнени поени. Пред својата зграда!
Вкупно за вакви малверзации имаме дадено 300 евра минимум.
Каде е Принцот, бе? Не доаѓа да те брани!
Kako beshe ona na Ednooki !!!ДУИ не попушта? Епа има кој да попушти де..
Тоа јас колку што сум информиран е неофицијално (интерно)..секој цајкан од тие уличарите мора да напише одреден број на казни за да не му скинат од платата..Живејте од гордост,Споменикот воин на коњ,лавовите на пример и.т.н...
Или...не се живее од гордост??
Чекај ова црно на бело се квотите или??
"Системот" се фактички три четири фамилии што контролираат све живо..Тие на нас обичните граѓани, гледаат како на животни со кои што може да се заебаваат..И тоа и го прават..Премала и преебана им е "државава"(или месна заедница,појше му одговара) за да им е дојдено до "Ќе ја оправувам,ќе ја пустам,ќе ебавам"..Да бевме некое општество ко пример Италија,со 60 милиони,тогаш е друга приказна..Има нешто оставено,и мора да биде налик наслух перфекција..Тука што бе?1.300.000 "Македонци"(ги стаам у наводница,затоа што ФАКТ немаат пола и појше врска зашто се викаат Македонци..Сурова вистина).<Со такви маси како можеш да се однесуваш?Ќе ги опаметуваш?Не беее,тоа све ти е евтина работничка сила..Така размислуваат тие три четири фамилии,кои што факт не се МАКЕДОНСКИ..Ахахахаха си ме изнасмеал.
И тоа е една опција сепак се разликува од моите идеали.
Јас мислам дека во „модерно“ време како ова во кое живееме ние е погрешно со насилство да се прави револуција.
Јас го гледам проблемот во Македонија во системот,
кај нас е нарушен балансот на силите.
Со други зборови власта е апсолутна нема никаква противтежа па оттука произлегуваат сите проблеми кои се во светот каде што нема баланс,рамнотежа така и кај нас поради таа нарушена рамнотежа идат се полоши и полоши времиња.
Не е целта само за нас да се среди работата.Може за четири години да се погоди најдобра можна влада и се да се среди.Ама што потоа?
Целта е да се направи систем кој ќе направи рамнотежа на силите.
Моментално во западниве држави имаат невладини организации кои стојат како противтежа и и парираат на власта па поради тоа имаат и така напредни држави,но според мене и тоа не е доволно и мора да се направи многу повеќе.
Системот да се менува и надградува за да има минимална шанса за експлоатација од поединци.
Факт е дека капитализмов и демократијата се при крај не се совршен систем т.е не постои совршен систем што не значи дека сегашниот не може да се надгради.
Јеб*га на темава со постовиве книга уште малце ќе напишам.
Мојата визија е (напредна) држава која нуди достоинствен живот за секој Македонец и секој кој се чуствува како чедо на Македонија каде и да е.