Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 март 2012
Мислења
25
Поени од реакции
28
Јеб*га на темава со постовиве книга уште малце ќе напишам.
Од мене имаш поддршка за твоите идеи. Да имаше повеќе такви како тебе што размислуваат, друга песна ќе се пееше.
А промената на имињата, верувам дека ќе падне на уставен.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Си се збунал нешто.Немаме ниту на едни избори досега 100% излезност ;)
Да да ама ако излезеноста е 10-15% што нема да им одговара да видиш тогаш како ќе профункционира законот

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
Од мене имаш поддршка за твоите идеи. Да имаше повеќе такви како тебе што размислуваат, друга песна ќе се пееше.
А промената на имињата, верувам дека ќе падне на уставен.
И треба да падне не ми е јасно со кој памет сакаат да постават име на македонско училиште на националиста и непријател на целиот Македонски народ и нација :facepalm:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И треба да падне не ми е јасно со кој памет сакаат да постават име на македонско училиште на националиста и непријател на целиот Македонски народ и нација :facepalm:
Намислиле ќе стават.За некој не важат законите во оваа држава

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.068
Поени од реакции
23.518
Првото ако не свати дека на сите им е прекурчено од се дека не е само казната тогаш не знам што да ти кажам друго.
А за второто, кој пристоен човек го бараат во полиција и за што го бараат ?
не зборувам за сите, зборував за начинот на кој опиша како оди постапката за негативни поени, за кој најблаго речено ЛАЖИШ или ајде шириш дезинформации, како и обично можам да речам.
а кој се тоа сите тоа е многу дискутабилно. тука гледам стандардни мрчачи кои во глобала мрчат за се.
исто така фала на советот за вечерното, ама јас би ти препорачал да се прегледаш или барем некој лекарства земи анти депресанти или што знам таму, ке ти кажат, пошто мислам дека твоето здравје е побитно од моето вечерно( ова исто така најпријателски ти го кажувам). за просерување инаку рамен ти нема и тука ти пуштам рака.
и кога сме веќе кај полицијата кога се јавува и зошто пошто очигледно не си во тек со настаните, топло ти препорачувам да одиш на почетокот на темата, првиот пост и пополека ама пополека прочитај и ке знаеш за што зборувам. да прочиташе немаше да се изглупираш ама ете можеш да се поправиш.
или ако изразиш желба можам и на пп да ти објаснам за да ти стани појасно, а и да не тупиш без потреба тука.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
H

HITCH

Гостин
Мајка ми се врати расплакана. Тотално ме скрши.
А ова не е прва ситуација. Летото за паркирање на тротоар пред својата зграда плати 5000 и доби 25 казнени поени. Пред својата зграда!
Вкупно за вакви малверзации имаме дадено 300 евра минимум.
Секоја тема се користи за да се плукање на државата, а во овој случај државата не е воопшто виновна!!!

Што е проблемот кога мајката на детево не знае да вози??? Основни правила не знае! Секоја линија на паркинг место означува гаража, значи на тоа место требало да замисли дека има знак забрането паркирање. Таа си се паркирала на место кое е обележано неочекувајќи казна, ма немој. Па, тоа исто како да се паркира на место за инвалиди!
Па, уште се буни што и ја собрале колата од пред зграда! Нејзината зграда! Како смее мајка ти да се паркира на тротоар?! Па, во зградата живеете само вие? Замисли зградата се запали, во некој стан избие пожар... Знаеш дека полиција, брза помош и противпожарни возила нема да можат да пристапат за помош??? Ќе изгори некој `ко глушец затоа што зградата била на мајка му па ќе паркирала каде сака.
Види мали, јас имам стан поклон од моите родители. Порано јас со станот имав обезбеден паркинг простор, односно имаше 1.2 паркинг места за еден стан, што би значело дека за цела зграда имавме паркинг за плус 15 коли, гости. Треба да се има в предвид и најважниот факт дека порано секое семејство имаше по една кола, сега секој член има кола. Јас, како и повеќето луѓе, во договорот немам паркинг простор. Мене со станот не ми следува. Имам платено стан со одредена квадратура плус подрумско место. Паркингот сега се смета како улица. Некои луѓе во своите договори имаат вметнато дека имаат паркинг простор и тоа никој не може да им го промени и одземе. Градоначалникот на Аеродром мене ми обезбеди паркинг простор на друг начин. Моите лични документи се водат на тој стан, па така јас имам право да си ја паркирам колата таму. Моите потстанари исто имаат кола, па ја однесовме нивна сообраќајна и договорот заверен на нотар за изнајмување на станбен простор и си добија паркинг место. Доколку некој сака да си има лично свое паркинг место треба да си плати 100 евра.
Каде е тука проблемот? Кој дел не го сфаќаш?!
И мене еднаш пајак ми ја возеше колата, па не се пожалив никому. Јас се паркирав не соодветно, виновна бев. Па, си платив и казна и се` што си иде со тоа. :) Плус имам платено 2 пати по 1300 денари, се правев паметна на обележан паркинг.
Е, сега најважниот дел и се јавил полицаецот на телефон?! Од каде бе полицаецот нејзин мобилен???!!
Дете имаш само 16. години, ако продолжиш да ги слушаш приказните на мајка ти сигурно нема да се развиеш во нормална личност! Немој да се срамиш од државата, срами се од мајка ти што не знае каде се паркира! (На тротоар, бе!!! :eek: )

П.С. После толку казни пак и давате клучеви од кола на мајка ти? :facepalm: Не ти е виновна државата. Мора да се почитуваат законите!

Знаеш мене која ми е маката?! Да ме казни ако јас не сум направила никаков прекршок и да ми рече: „извинете, буџетот е празен, мора да се наполни.“ Тоа е веќе огромен проблем!
--- надополнето: 7 март 2012 во 22:36 ---
Каде е Принцот, бе? Не доаѓа да те брани!

Начинот на кој се обидуваш да ја претставиш темата како некаков проблем е многу погрешен! Нема промена на улици, затоа што некому му прднало на памет. Ако немаат пари во буџет, нека престанат да се сликаат и нека почнат да работат.

S

Sheldon Cooper

Гостин
ДУИ не попушта? Епа има кој да попушти де..

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Живејте од гордост,Споменикот воин на коњ,лавовите на пример и.т.н...

Или...не се живее од гордост??

Чекај ова црно на бело се квотите или??
Тоа јас колку што сум информиран е неофицијално (интерно)..секој цајкан од тие уличарите мора да напише одреден број на казни за да не му скинат од платата..

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Ахахахаха си ме изнасмеал.
И тоа е една опција сепак се разликува од моите идеали.
Јас мислам дека во „модерно“ време како ова во кое живееме ние е погрешно со насилство да се прави револуција.
Јас го гледам проблемот во Македонија во системот,
кај нас е нарушен балансот на силите.
Со други зборови власта е апсолутна нема никаква противтежа па оттука произлегуваат сите проблеми кои се во светот каде што нема баланс,рамнотежа така и кај нас поради таа нарушена рамнотежа идат се полоши и полоши времиња.

Не е целта само за нас да се среди работата.Може за четири години да се погоди најдобра можна влада и се да се среди.Ама што потоа?

Целта е да се направи систем кој ќе направи рамнотежа на силите.
Моментално во западниве држави имаат невладини организации кои стојат како противтежа и и парираат на власта па поради тоа имаат и така напредни држави,но според мене и тоа не е доволно и мора да се направи многу повеќе.
Системот да се менува и надградува за да има минимална шанса за експлоатација од поединци.
Факт е дека капитализмов и демократијата се при крај не се совршен систем т.е не постои совршен систем што не значи дека сегашниот не може да се надгради.

Јеб*га на темава со постовиве книга уште малце ќе напишам.

Мојата визија е (напредна) држава која нуди достоинствен живот за секој Македонец и секој кој се чуствува како чедо на Македонија каде и да е.
"Системот" се фактички три четири фамилии што контролираат све живо..Тие на нас обичните граѓани, гледаат како на животни со кои што може да се заебаваат..И тоа и го прават..Премала и преебана им е "државава"(или месна заедница,појше му одговара) за да им е дојдено до "Ќе ја оправувам,ќе ја пустам,ќе ебавам"..Да бевме некое општество ко пример Италија,со 60 милиони,тогаш е друга приказна..Има нешто оставено,и мора да биде налик наслух перфекција..Тука што бе?1.300.000 "Македонци"(ги стаам у наводница,затоа што ФАКТ немаат пола и појше врска зашто се викаат Македонци..Сурова вистина).<Со такви маси како можеш да се однесуваш?Ќе ги опаметуваш?Не беее,тоа све ти е евтина работничка сила..Така размислуваат тие три четири фамилии,кои што факт не се МАКЕДОНСКИ..
Обично,сите политиканти имаат таква визија..До душа,некои не ни имаат..Господ знае како влегле у влада..<<<Фемили фемили..
Тука ако се решиш да бидеш политичар,или ќе завршиш домаќински како Борис,или ќе бидеш крвопиец со евтина јахта у будва..Трето нема..
Секој бара мала група на човечки сушстества,со кои што ќе може да манипулира и да си игра мајтап...Јас искрено се надевам дека во твојот план за РЕВОЛУСЈОН оваа точка не постои..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom