Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Раскинав со девојка ми пред еден месец и уште ја сакам , а и она ми го кажа истото. Е сеа се мував пред неколку дена со една мада незнам зошто нит ме привлекува на некој начин ни ништо да се каже од досада.
Е сеа на повидок е смирување и нз што да правам со оваа што се мував незнам како да и го соопштам ова дека се гледа дека е затрескана по мене ...?

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.040
Поени од реакции
2.130
Momci so izvinenie na latinicata , ne sum doma momentalno , no imam na potreba na uste eden sovet od vasa strana. Se nadevam deka ke mi pomognete..znaci vaka , mislam deka poveketo od vas znaat za sovetoto sto go pobarav pred nekolku dena , e ...se idese vo red , znaci razgovarav so devojkata , i pocnavme od pocetok , znaci se uste ne bevme stasani do vrska no idese na tamu rabotata , izleguvvvme , i se javuvav i taka .. no denes na fejsbuk i pishuvam znaete na zaebancija neshto i mi veli najdete drug da zamarate , znachi pred nekoj den od mojot fejsbuk i pishuvaa moite drugari nekoi gluposti , no mozhebi denes stvarno go misleshe toa kon mene , ili pak misleshe deka se moite drugari..:) Vi blagodaram na razbiranjeto..

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Да не цитирам цел пост...Исто како да ја опишуваш мојата ситуација :icon_mrgr:
Во мојот случај беше двоумење. Не ми беше одбивна, напротив, ама мислев дека ако го направам тоа, ќе ја направам најголемата грешка, од икс причини----
ама баш истово ми се деси :confused: Незнам ни јас самиот зашто,еднаш си викам ќе се заебам после тоа нема бе ајде и се така у круг додека не ме шутна :facepalm::pos:А ни самиот незнам зашто не се фатив со неа :tapp:Чудна работа е мозкот понекад :icon_mrgr:

А сега една каков френдзон ми мавна,јас сум и најдобра другарка :tapp: Јас сум и поблизок од другарките нејзини,кога ке го слушнам тоа најдобар другар/брат коса ми се ежи :mad:. Пробувам да ја игнорирам,да се отарасам од ова проклетсвто.....но никако неможе се заљубив :facepalm:

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.040
Поени од реакции
2.130
Сте се зезале на фб со неа??? :eek: Зарем уште правите такви глупости?!?

Епа, таа ти дала шанса, а ти си се зезал на фб. Не знам зошто би го трошела времето на тебе или твоите другари.
Pa bevme kaj eden drugar sobrani , i jas otidov do wc i oni i pishuvale gluposti..posle ja i rekov deka ne bev jas, ..:)

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
kako na eden sostanok od razgovor za voobicaeni, sekojdnevni raboti, preminuvate na romanticni ??? dali go pravite preku razgovor za romantikite so nea/nego ili so baknez ???

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Раскинав со девојка ми пред еден месец и уште ја сакам , а и она ми го кажа истото. Е сеа се мував пред неколку дена со една мада незнам зошто нит ме привлекува на некој начин ни ништо да се каже од досада.
Е сеа на повидок е смирување и нз што да правам со оваа што се мував незнам како да и го соопштам ова дека се гледа дека е затрескана по мене ...?
Шо те боли курот.
Нејзин проблем ти еем, си ја мувал, не си и се ветил.
Кажи и дека се враќаш со бившата (незнам колку ти е добра идејава, ама ај :)) и дека толку од вас..
--- надополнето: 5 март 2012 во 13:21 ---
kako na eden sostanok od razgovor za voobicaeni, sekojdnevni raboti, preminuvate na romanticni ??? dali go pravite preku razgovor za romantikite so nea/nego ili so baknez ???
Odmaso baknez brat nemasto tuka dase razgovara

Член од
24 февруари 2012
Мислења
5
Поени од реакции
2
Буквите овде многу малку ќе ти помогнат да научиш некоја соодветна стратегија, зошто се зависи од тебе и од твојата психичка способност да процениш ситуација и прилика. (можеби таа сака, но ти треба да го погодиш вистинскиот момент)
Но јас ево ќе се потрудам да сум ти од корист со basics совети...

1. Не значи ако ти предложила да си и партнер - дека сака да има интимен однос со тебе.
2. Не значи ако си вирџин дека не знаеш како треба.... (одма се учи верувај :icon_lol:)
3. Не брзај, гледај ја в очи кога сте "во близина", пробај да е прочиташ нејзината намера (не ги слушај нејзините зборови, обично не значат ништо)
4. Спреми некои добри сентиментални "говори", и пробај да го зборуваш тоа што таа најмногу сака да го слуша.
5. Дај и на знаење дека си спремен за секакви предизвици.
6. Напи се нешто жестоко за да се опуштиш во комуникацијата (не претерви дан се напрајш желе бомбона). Потоа прави се малку повеќе удрен од што реално си.
7. Секогаш имај чист и свеж здив. (немој случајно заби да немиеш). Користи орбит, орбитрек абе што сакаш.. :D
8. Прати ја добро што прави таа, дали пие, дали шмека некој, дали некој ја шмека... искористи го фактот што и си партнер и имај предност пред другите.
9. Поканија на валцер малцер, на цигаре ако пуши, на пијачка ако пие...
10. Внимавај на песните, има многу песни на кои мозокот реагира со повеќе чуство на љубов, (од Тошка на пример) ... биди тогаш околу нејзе...
11. Не биди нападен, и не ја гледај нонстоп. (ако те суми, ќе знае, ќе се прави на 16 и пол)
12. Не и прај муабет од типот "дали си слободна после забава"... туку зборувај малце турско-ресенски... "ќе прајме афтер парти ова она.. супер ќе биде.." не дека таа не знае, туку тебе да не ти паѓа цената :icon_lol:
13. Не се партали со пари, пиштоли, петарди (дрога)... Во најголем % од случаите ќе си погрешно сфатен, и автоматски игнориран.
14. Кола е пожелно за да ти е целосен филмот, но строго забрането во вакви пијани прослави. (размисли добро)
15. За секој случај претходно припреми се за 2-3-4 сценарија.. (екстра кеш, спремна локација...). Не мојш да знајш што те чека.
16. Ако осетиш дека таа не е заинтересирана за такви романтики, ПОВЛЕЧИ СЕ, и остај простор за друг пат... пред вечно да те "банира".
17. Не заборавај да е прославиш вистинската вредност на матурската вечер!...
фала многу :cuc:

whenURdown

увезена пломба за петтка доле десно
Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
Ја/го знам мн одамна ама стварно мн одамна,и лошото е што многу долго не се видовме пошто замина на фах,после година ко ја/го видов,мадафака мислам дека ги искинав гаќите >.< страшно ме привлекува. Колкави се шансите да успее од тоа нешто :.

Член од
29 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Здраво на сите! Пишувам моментално во името на еден другар што стварно има љубовни проблеми според него, бараше од мене помош , но не сум имал такво искуство за да му помогнам... Пред 2 години се гледаше 2-3 месеци со една девојка и беа неразделни... Секој ден му беше прекрасен со што можев да видам и јас.. Едноставно двајцата беа пресреќни... После тој период неа одма преку ноќ ја снема и се изгуби целиот контакт меѓу двајцата. Низ град продолжија многу нормално да се гледаат низ дискотеки и слично и гледав дека кај неа имаше останато уште од она што го имаа, но глумеше како да не и е грижа. До ден денешен тој неможе воопшто да ја заборави, смени повеќе девојки, но неа не може да ја заборави воопшто и само за неа прави муабет и едноставно со тек на време станува премногу тажно, однадвор изгледа среќно, но внатре се срушува неговата душа... Да не должам многу дали можете да помогнете во овој проблем како би можел тој да го врати она истото од порано...

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Здраво на сите! Пишувам моментално во името на еден другар што стварно има љубовни проблеми според него, бараше од мене помош , но не сум имал такво искуство за да му помогнам... Пред 2 години се гледаше 2-3 месеци со една девојка и беа неразделни... Секој ден му беше прекрасен со што можев да видам и јас.. Едноставно двајцата беа пресреќни... После тој период неа одма преку ноќ ја снема и се изгуби целиот контакт меѓу двајцата. Низ град продолжија многу нормално да се гледаат низ дискотеки и слично и гледав дека кај неа имаше останато уште од она што го имаа, но глумеше како да не и е грижа. До ден денешен тој неможе воопшто да ја заборави, смени повеќе девојки, но неа не може да ја заборави воопшто и само за неа прави муабет и едноставно со тек на време станува премногу тажно, однадвор изгледа среќно, но внатре се срушува неговата душа... Да не должам многу дали можете да помогнете во овој проблем како би можел тој да го врати она истото од порано...
шо да врати? два месеци иделе со девојката, ништо страшно, ќе ја преболи. враќање на бившите е многу лош муабет.
нишо пеер, не му се треси, две години поминале од тогаш -.- нека се среди малце.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Се додека е очаен неможе да ја врати, оној момент кога ќе му биде сеедно тогаш ќе може ;)

Член од
29 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ви Благодарам на сите... Ќе го известам за мислењата... Макар што не се најсјани... Ако има некој нешто да додаде слободно нека пише...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Иам 2 предлога:
- Израсни јајца и признај дека е за тебе.
- Да си ги имал на време јајцата ќе си имал поголеми шанси да ја задржиш.

Член од
29 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Иам 2 предлога:
- Израсни јајца и признај дека е за тебе.
- Да си ги имал на време јајцата ќе си имал поголеми шанси да ја задржиш.
Нема потреба да кријам ако е за мене, што има врска тука правев со човекот муабет и немав идеја како да му помогнам...

Kajgana Shop

На врв Bottom