Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
почнаа рации денеска да праат по автобусиве,мојот автобус не проверуваат..конечно им текна(y)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.740
Поени од реакции
21.354
имало масовна тепачка во струга !!!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
имало масовна тепачка во струга !!!
Не е меѓунационална, ако мислиш на вчерашна тепачка ;)
Поради меѓусебна нетрпеливост тепачка помеѓу четворица ученици во Струга
Вчера, околу 12,30 часот, во Струга на влез во ДСУ „Нико Нестор“, В.Е.(16), Б.М. и Е.А., сите од струшкото село Делогожда, физички го нападнале ученикот М.П.(16) од село Добовјани.

Како што информираат од СВР- Охрид, причина за тепачката помеѓу четворицата соученици од албанска националност, била меѓусебна нетрпеливост.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Тепачка помеѓу средношколци, вчера се случила и во Скопје, каде во дворот на СГУС „Арсение Јовков“, двајца ученици без повод и причина физички нападнале друг ученик, удирајќи го со тупаници по телото, при што му нанеле видливи повреди.

OhridNews​

06.03.2012 13:13​

Прочитана е : 476 пати​

© 2012 Ohridnews.com​

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Хаха мајка ми и влегле пандури у автобуси претрес праеле, собрале некое дете имало од оние швицарскине мултиалатки со него.
Баш ме интересира дали влегуваат 2, 57 ли кои броеви беа каде што најчесто има тепачки.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
После ова што ни се случи сакам да си ја кажам маката. Незнам дали има поента темава и дали има на што да се дискутира ама сакам да си се олеснам.

Мајка ми паркира на место предвидено за такси, пред самата зграда.
Следното утро оди на работа (цел ден од сабајле до вечер) со автобус од ТАВ. И се јавува полицаец и вели:
„Г-ѓо, паркирани сте на место предвидено за таксисти“
„Знам, добро, извинете меѓутоа немаше на друго место каде да паркирам. Доколку има потреба да му јавам на сопругот да ја премести, бидејки ја сум на работа до вечер“
„Нема проблем, не мора да се премести, ве разбираме бидејки во овој дел има проблем со паркирањето. Кога ќе се вратите од работа, преместете ја. Нема никаков проблем.
„ Во ред. Ако има некаков проблем, веднаш ќе се премести. Во секој случај фала ви“

Мeanwhile: Полицаецот се јавува во пајак-служба, и завршуваат работа.

Вечерта: Колата ја нема.
Се јавува мајка ми да праша каде и е колата во овие во зонско.
„Г-ѓо, доколку сте паркирале непрописно, барајте ја во пајак-служба.
„Ама полицаецот рече дека нема никаков проблем“
„Неможеме да ви помогнеме ништо повеќе“

Се јавува во пајак служба:
Дали имате таа и таа кола?
Да.
Зошто е собрана, кога полицаецот ми рече дека нема никаков проблем?
Сте паркирале непрописно!

Оди во пајак служба. Се врти истиот муабет. Мајка ми се буни и еве го исходот:
2500 денари за непрописно паркирање
Бидејки вината донекаде беше кај нејзе, се согласи да плати и како од пушка пукнаа;

+ 100 евра бидејки сте им сметале на таксистите во својата работа!:гик: Доколку не платите во рок од 7 дена, ќе треба да платите 200евра и ќе ве тужиме.

Мајка ми се врати расплакана. Тотално ме скрши.
А ова не е прва ситуација. Летото за паркирање на тротоар пред својата зграда плати 5000 и доби 25 казнени поени. Пред својата зграда!
Вкупно за вакви малверзации имаме дадено 300 евра минимум.

А ова се се случува пред еден амбициозен млад човек(мене)! Човек кој планира(ше) да се храни во оваа држава.
Се градат споменици и бродови да изгледаме убаво пред светот?! ПРВО ТРЕБА ДРЖАВАТА ДА ИЗГЛЕДА УБАВО ПРЕД НАС МЛАДИТЕ. Имам 16 години и верувајте од ден на ден ми се гади од оваа држава.
Ништо не ме мотивира да го продолжам живтотот тука. Држава во која знаењето е сила, а врските се моќ, држава во која партиската книшка ти го одлучува животот, држава во која кадарот на вработени се одредува по рамковен, а не по знаење. Тоа е македонија.
Држава во која малцинстватата најмалку го осеќаат сево ова. Ха, дали воопшто го осеќаат. Не плаќаат данок, струја, вода. Редовно се напаѓани македонци во својата држава. Да не си сигурен каде одиш во својата држава. Се палат македонски знамиња во сред центар, сите ќутат. Државата нема муда да се спротистави на едно племе кое е срам за човештвото. Пајаци, мајаци сигурно не ни знаат како изгледаат. За 10 години ќе имаме и албански претседател и премиер, ама главно ќе ќутиме ко пички. Веќе станавме федерација. Децата мои ќе учат албански, ако останам тука.

И да јас сум овој истиот што до пред 2 месеци извикував „горд што сум македонец“. Меѓутоа за жал само спортски моменти можат колку толку да ме усреќат што Бога ме пратил на ова парче земја.
Меѓутоа не се срамам што сум Македонец. Напротив јас сум горд. Имаме најубава храна на светот. Имаме најубава музика на светот. Имаме најгостопримлив народ. Имаме најдобри навивачи, цел свет ни се клањаше во ниш. Јас се срамам што сум дел од земја која ја водат лопови, лопови и лопови. Која бара начин само да ти ги исцица парите.

Затоа јас не се срамам што сум Македонец, се срамам што живеам во ваква држава!

S

Sheldon Cooper

Гостин
иста приказна и кај мене само што татко ми е во главна улога и повисоки казни плаќал..

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
Јас се срамам што не можам сеуште ништо да сменам.
За неколку години да завршам факутет и почнувам со револуција :vozbud::D;)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
После ова што ни се случи сакам да си ја кажам маката. Незнам дали има поента темава и дали има на што да се дискутира ама сакам да си се олеснам.

Мајка ми паркира на место предвидено за такси, пред самата зграда.
Следното утро оди на работа (цел ден од сабајле до вечер) со автобус од ТАВ. И се јавува полицаец и вели:
„Г-ѓо, паркирани сте на место предвидено за таксисти“
„Знам, добро, извинете меѓутоа немаше на друго место каде да паркирам. Доколку има потреба да му јавам на сопругот да ја премести, бидејки ја сум на работа до вечер“
„Нема проблем, не мора да се премести, ве разбираме бидејки во овој дел има проблем со паркирањето. Кога ќе се вратите од работа, преместете ја. Нема никаков проблем.
„ Во ред. Ако има некаков проблем, веднаш ќе се премести. Во секој случај фала ви“

Мeanwhile: Полицаецот се јавува во пајак-служба, и завршуваат работа.

Вечерта: Колата ја нема.
Се јавува мајка ми да праша каде и е колата во овие во зонско.
„Г-ѓо, доколку сте паркирале непрописно, барајте ја во пајак-служба.
„Ама полицаецот рече дека нема никаков проблем“
„Неможеме да ви помогнеме ништо повеќе“

Се јавува во пајак служба:
Дали имате таа и таа кола?
Да.
Зошто е собрана, кога полицаецот ми рече дека нема никаков проблем?
Сте паркирале непрописно!

Оди во пајак служба. Се врти истиот муабет. Мајка ми се буни и еве го исходот:
2500 денари за непрописно паркирање
Бидејки вината донекаде беше кај нејзе, се согласи да плати и како од пушка пукнаа;

+ 100 евра бидејки сте им сметале на таксистите во својата работа!:гик: Доколку не платите во рок од 7 дена, ќе треба да платите 200евра и ќе ве тужиме.

Мајка ми се врати расплакана. Тотално ме скрши.
А ова не е прва ситуација. Летото за паркирање на тротоар пред својата зграда плати 5000 и доби 25 казнени поени. Пред својата зграда!
Вкупно за вакви малверзации имаме дадено 300 евра минимум.

А ова се се случува пред еден амбициозен млад човек(мене)! Човек кој планира(ше) да се храни во оваа држава.
Се градат споменици и бродови да изгледаме убаво пред светот?! ПРВО ТРЕБА ДРЖАВАТА ДА ИЗГЛЕДА УБАВО ПРЕД НАС МЛАДИТЕ. Имам 16 години и верувајте од ден на ден ми се гади од оваа држава.
Ништо не ме мотивира да го продолжам живтотот тука. Држава во која знаењето е сила, а врските се моќ, држава во која партиската книшка ти го одлучува животот, држава во која кадарот на вработени се одредува по рамковен, а не по знаење. Тоа е македонија.
Држава во која малцинстватата најмалку го осеќаат сево ова. Ха, дали воопшто го осеќаат. Не плаќаат данок, струја, вода. Редовно се напаѓани македонци во својата држава. Да не си сигурен каде одиш во својата држава. Се палат македонски знамиња во сред центар, сите ќутат. Државата нема муда да се спротистави на едно племе кое е срам за човештвото. Пајаци, мајаци сигурно не ни знаат како изгледаат. За 10 години ќе имаме и албански претседател и премиер, ама главно ќе ќутиме ко пички. Веќе станавме федерација. Децата мои ќе учат албански, ако останам тука.

И да јас сум овој истиот што до пред 2 месеци извикував „горд што сум македонец“. Меѓутоа за жал само спортски моменти можат колку толку да ме усреќат што Бога ме пратил на ова парче земја.
Меѓутоа не се срамам што сум Македонец. Напротив јас сум горд. Имаме најубава храна на светот. Имаме најубава музика на светот. Имаме најгостопримлив народ. Имаме најдобри навивачи, цел свет ни се клањаше во ниш. Јас се срамам што сум дел од земја која ја водат лопови, лопови и лопови. Која бара начин само да ти ги исцица парите.

Чекај уште мал си, имаш време ке се срамиш и од тоа што си македонец.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
иста приказна и кај мене само што татко ми е во главна улога и повисоки казни плаќал..
Абе живи глупости и на братучетка ми така кај тинексот во Ѓорче не цели пет минути застана со трепкачи пуштени ,а таму нема ни знак за забрането паркирање и заостанување.
Беа македонец и еден од „браќата“ и гледам нешто и бара лична и дозвола си мислев рутина пошто имаше еден пред нас се јави на телефон и го пуштија.
И јас и викам не потпишувај(пошто ако потпишеш признаваш )
и после карање ова она и ништо си пиша казна.После си ја протуркав правдата ама проблемот е што мораше силум да биде работата инаку да беше кај нас вината нигде немаше да се јавувам.
И го прашувам ,а зошто го пушти дечкото пред нас што не му пиша казна вика па тоа ни е работа нас.:facepalm:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Требаше да си носиш мп-4 плеер и да пуштиш снимка од ракометот или некоја зурла која ќе го омекнеше срцето цајканско...

Имам слушнато дека постоеле “квоти“ колку казни треба да бидат издадени од страна на полицијата, не знам колку е точно.

Дечко, ти ми личиш на неинформиран. Не ли сте чуле дека оваа година, од казни и глоби во Буџетот (за споменици) мора да се слеат 41 милион евра?

Остваруваме!
Што значи дека има нешто во тоа за квотите по значка на цајкан?

Another thing...веќе се помалку се зборува за бирократијата како таква а се повеќе за “рамковната бирократија“ со што медиумите успешно ја постигнуваат целта за дефокусирање на проблемот.
Демек “нерамковната“ бирократија е симбол на културата,писменоста,чесноста и самопрегорот, повеќе произведува отколку што троши ама овие “другите“ влегоа под државно, инаку ќе процветавме...

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Требаше да си носиш мп-4 плеер и да пуштиш снимка од ракометот или некоја зурла која ќе го омекнеше срцето цајканско...

Имам слушнато дека постоеле “квоти“ колку казни треба да бидат издадени од страна на полицијата, не знам колку е точно.

Што значи дека има нешто во тоа за квотите по значка на цајкан?
Точно е, од потврдени извори

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom