Здраво. Имам нимфа мислам дека е околу 7-8 месеци стара , а кај нас е 4 месеци. Незнам дали е машко или женско
, Имам неколку прашања во врска со него .
1. Многу се плаши , го научивме да излегува сам и да си влегува сам во кавез, и пред некој почна и од рака да ми јаде , но ако онака му пружам прст или рака тој почнува да бега и да се лути . Знам дека треба да бидам упорна и дека ќе се припитоми.
2. Почна многу страв да ме фаќа оти веќе 2 -3 недели навечер да го истрга вратот многу и да зева
оти не личи уопште како да се прозева за спиење. Најмногу ми е страв да не му е тоа од пластиката што ја имаше изедено од 1 огледало што го имаше. Може ли некој да ми помогне во врска со ова ? Исто така одвреме навреме и кива тоа нормално ли е или ?
3. Многу ми е интересен зошто преку ден си свирка најнормално , но навечер некако не свири туку како да писка и додека писка се поклонува надоле цело време
Ова почна да го прави откако јас почнав да му пискам и можеби тој само ме имитира?
Ќе гледам до вечер да закачам слика од него за да ми кажете дали е машко или женско . Инаку премногу си го сакам
Ви благодарам однапред