A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
2 март 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Може некој да ми објасни во врска околу бројчаникот на secure.on.net.mk и кај Потрошено (GB) ми пишува 1,18 , а сега сме втори Март не е можно за 2 дена да сум потрошил 1GB ?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Може некој да ми објасни во врска околу бројчаникот на secure.on.net.mk и кај Потрошено (GB) ми пишува 1,18 , а сега сме втори Март не е можно за 2 дена да сум потрошил 1GB ?
Зашто да не е можно,денешниве страници бараат повеќе интернет,вчитуваат повеќе и поголеми страници кои трошат колку толку повеќе трансфер.Денеска сме еве веќе 3-ти а јас имам 5,1 гига потрошено и никогаш не сум имал проблем со крадење и слично.

Член од
2 март 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Зашто да не е можно,денешниве страници бараат повеќе интернет,вчитуваат повеќе и поголеми страници кои трошат колку толку повеќе трансфер.Денеска сме еве веќе 3-ти а јас имам 5,1 гига потрошено и никогаш не сум имал проблем со крадење и слично.
Јас имам 10GB и мн брззо ми се троши ја не знам шо е работава Само посетувам FB MAFIJA MK(NA 3 MIN) и друго ништо, ни симнувам песни ,игри, и сл. До 16 ти ја веќе ја надминувам сметката, А едно прашање Ти си прикучен на ОНЕ ако си приклучен сакам да те прашам дали дуплираат GB пример 10GB na 20

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас имам 10GB и мн брззо ми се троши ја не знам шо е работава Само посетувам FB MAFIJA MK(NA 3 MIN) и друго ништо, ни симнувам песни ,игри, и сл. До 16 ти ја веќе ја надминувам сметката, А едно прашање Ти си прикучен на ОНЕ ако си приклучен сакам да те прашам дали дуплираат GB пример 10GB na 20
А за колку сакаш да ги потрошиш 10 гб? Никој не ти краде ништо, денешните сајтови се побогати и со тоа самиот сообраќај се трупа многу брзо. Исто така не се тие глупи да те крадат тебе со 10 гб наместо некој што е со 400 таму... А и не крадат, инсталирај си нетметер ако не си сигурен ама ти кажувам, јас 10 гб трошев пред 3-4 години само со сурфање не па играње игри и тоа во денешно време.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Како мислиш дали дуплираат?Ако ме прашуваш за да имаш повеќе сообракај прашај тоа во салон ама не ми се верува ама можеш да мигрираш на друг пакет,а баш е поволен овој бумTв/фикс(бесплатно кон Оне/нет(400 гб/6мб) за таа цена од 1000 денари.Тоа е тоа помина времето кога можеш да се стискаш со Соло3 пакетите на Оне :D

Член од
8 февруари 2012
Мислења
20
Поени од реакции
3
POMOS POMOS !!!!!! Deneska mi se javija od ONE da si go zemam modemot i bev si go zedov,ama sega imam eden problem.Nemam internet (a ovie od tehnicka sluzba nema sansi da gi dobies na tel.). Jas mislam deka problemot e vo USERNAME PASSWORD......posto ne mi e jasno vo ovoj dogovorov koe e USERNAME a koj PASSWORD. Imam eden broj od datata koga aplicirav i plus po nekolku bukvi od ime i prezime.Na primer eve bezveze........."1609.kolniko" Vo vakov format pisuva na dogovorot USERNAME...e sega koj e password ili tuka zedno e se,kazete mi ako znaete???????????? ITNOOOOO

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.946
POMOS POMOS !!!!!! Deneska mi se javija od ONE da si go zemam modemot i bev si go zedov,ama sega imam eden problem.Nemam internet (a ovie od tehnicka sluzba nema sansi da gi dobies na tel.). Jas mislam deka problemot e vo USERNAME PASSWORD......posto ne mi e jasno vo ovoj dogovorov koe e USERNAME a koj PASSWORD. Imam eden broj od datata koga aplicirav i plus po nekolku bukvi od ime i prezime.Na primer eve bezveze........."1609.kolniko" Vo vakov format pisuva na dogovorot USERNAME...e sega koj e password ili tuka zedno e se,kazete mi ako znaete???????????? ITNOOOOO
Мора да ти пишува и лозинка под јузернејм. Види убаво, сигурно не се заедно

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
977
Pa i ne treba da imash internet...treba ad pocekash nekolku dena mislam 5-6 rabotni denovi ama sepak prasaj si a userot e edno kripticno ime ti pisit na dogovorot na 1va strana mislam bese nekade zaedno so passwordot...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396
Како што кажаа погоре корисничкото име и лозика се на првата страна од договорот што ти го дале и таму е 100% сигурно не си видел.Што се однесува до модемот ако ти светка сијаличката за ДСЛ тогаш имаш пуштено интернет а ако не тогаш се чека неколку дена за да проработи.

Член од
8 февруари 2012
Мислења
20
Поени од реакции
3
Se javiv vo ONE tehnicka sluzba i gotovo...sredeno e.....Internet brzina: DOWNLOAD -5.21 MBPS.....UPLOAD-0.415 MBPS.........Nemat cekanje kaj mene 5-6 dena (vrski vrski ;) ).POZDRAV
--- надополнето: 5 март 2012 во 23:22 ---
A lozinka inace nemat vo dogovorov.....a i username ne e napisano so "@one.net.mk". Se javiv vo tehnicka sluzba i od tamu mi gi kazaa i dvete.Sega kade da gledam kolku sum potrosil internet mesecno i kolku imam za razgovor od fiksniov? Na koja webstrana?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
977
Se javiv vo ONE tehnicka sluzba i gotovo...sredeno e.....Internet brzina: DOWNLOAD -5.21 MBPS.....UPLOAD-0.415 MBPS.........Nemat cekanje kaj mene 5-6 dena (vrski vrski ;) ).POZDRAV
--- надополнето: 5 март 2012 во 23:22 ---
A lozinka inace nemat vo dogovorov.....a i username ne e napisano so "@one.net.mk". Se javiv vo tehnicka sluzba i od tamu mi gi kazaa i dvete.Sega kade da gledam kolku sum potrosil internet mesecno i kolku imam za razgovor od fiksniov? Na koja webstrana?
----> https://secure.on.net.mk za internet soobrakaj
----> https://esmetka.one.mk za smetki i telefon...ama treba ad swe registrirash (javi se na 181)

Kajgana Shop

На врв Bottom