Путин повторно претседател

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Со победата на Путин Русија во иднина ќе се дестабилизира од внатре, Путин е вметнат човек од ЦИА, со цел во идните години да има немири во Русија..

:eek:

Секоја теорија на заговор можам да ја разберам, ама ова...:confused: Ај да речеш Борис Елцин дека бил, па да поврзам нешто, со оглед дека за време на неговото владеење Русија тотално отиде капут. Башка ги наполни и олигарсите со пари. Ама Путин да го обвиниш? Па човече од стапка на сиромаштија 29 посто, се намали на 12 и пол посто, зар ЦИА тоа би го наредила? Додека беше Елцин имаше некои разговори и дипломатски односи меѓу Америка и Русија, сега би рекла дека се доста формални и ладни...

Путин бил човек на ЦИА...а самиот бил во врвот на КГБ, а подоцна станува врв во ФСБ (реформираното КГБ)....:facepalm: Логикава ти вришти.

:eek:

Секоја теорија на заговор можам да ја разберам, ама ова...:confused: Ај да речеш Борис Елцин дека бил, па да поврзам нешто, со оглед дека за време на неговото владеење Русија тотално одите капут. Башка ги наполни и олигарсите со пари. Ама Путин да го обвиниш? Па човече од стапка на сиромаштија 29 посто, се намали на 12 и пол посто, зар ЦИА тоа би го наредила? Додека беше Елцин имаше некои разговори и дипломатски односи меѓу Америка и Русија, сега би рекла дека се доста формални и ладни...

Путин бил човек на ЦИА...а самиот бил во врвот на КГБ, а подоцна станува врв во ФСБ (реформираното КГБ)....:facepalm: Логикава ти вришти.

ок нека биде така, ќе прајме муабет после неколку години а можеби и другата година..
Кога ќе има востание од внатре,како во Египет и во други блиски источни земји..

Незнам зашто сите се палите на човек што воопшто не почитува човекови права или било какви права во Русија, си го менува законот уставот по негов ќејф. Дали таков менталитет сме уште од турско останат или незнам.
Ме интересираат чисто изворите на ваквите обвинувања. Еве јас сум имал можност да зборам со луѓе од Русија кои ми ја воочуваат разликата од пред Путин да дојде на власт и сега. Сега Русија е далеку понапред одколку што била пред Путин и едноставно Народот го сака. Е сега имало протести 100.000 ово оно, е добро де има опозиција, излезена е на улица и тоа го има во весници, нема крвничко задушување на демонстрациите, тоа значи дека владее демократија.
А што се однесува до изворите во кој се тврди дека Русија и е под диктатура на Путин, гарант тие извори се поврзани со некои структури кои ќе го воведат СОПА и ПИПО законот, или што го воведоа законот за рендиција.

Што се однесува до менување на закони и устави. Секоја власт има право да го смени уставот или законите доколку има легитимитет добиен на избори. И тие што губат секогаш имаат право да се љутат.

Ситуацијава со опозицијата во Русија невероватно ме подсетува на патетиката на нашата опозиција заради чија имбецилност имаме апсолутно владеење на една партија, која можеби не нуди рај во Македонија, но кога ќе размисли чоек подобро, нема полоша опција од нашата опозиција и кај нас гласовите кои ги има добиено партијата на власт не се гласови ЗА, туку гласови ПРОТИВ опозицијата. И во Русија е исто.

ок нека биде така, ќе прајме муабет после неколку години а можеби и другата година..
Кога ќе има востание од внатре,како во Египет и во други блиски источни земји..

Па и да има, тоа не значи дека Путин е вметнат од ЦИА...
Други фактори придонесуваат за тие внатрешни востанија.

Ме интересираат чисто изворите на ваквите обвинувања. Еве јас сум имал можност да зборам со луѓе од Русија кои ми ја воочуваат разликата од пред Путин да дојде на власт и сега. Сега Русија е далеку понапред одколку што била пред Путин и едноставно Народот го сака. Е сега имало протести 100.000 ово оно, е добро де има опозиција, излезена е на улица и тоа го има во весници, нема крвничко задушување на демонстрациите, тоа значи дека владее демократија.
А што се однесува до изворите во кој се тврди дека Русија и е под диктатура на Путин, гарант тие извори се поврзани со некои структури кои ќе го воведат СОПА и ПИПО законот, или што го воведоа законот за рендиција.

Што се однесува до менување на закони и устави. Секоја власт има право да го смени уставот или законите доколку има легитимитет добиен на избори. И тие што губат секогаш имаат право да се љутат.

Ситуацијава со опозицијата во Русија невероватно ме подсетува на патетиката на нашата опозиција заради чија имбецилност имаме апсолутно владеење на една партија, која можеби не нуди рај во Македонија, но кога ќе размисли чоек подобро, нема полоша опција од нашата опозиција и кај нас гласовите кои ги има добиено партијата на власт не се гласови ЗА, туку гласови ПРОТИВ опозицијата. И во Русија е исто.
Знам дека кога протестираа им дојдоа и им рекоа, ало дечки само 200 души пријавивте дека ќе дојдат сите други се незаконски на протест идете си по дома или ќе ве умреме од ќотек. Ова ти е демократија?
Знам дека телевизиите се преплавени од снимки како Путин се бори со лавови и победува и такви срања шо за мене воопшто не е демократија, замолчување на опозиционери и медиуми што се антивладино настроени. Воопшто нема демократија според ова ја шо го знам. Можеби не знам доволно.

Знам дека кога протестираа им дојдоа и им рекоа, ало дечки само 200 души пријавивте дека ќе дојдат сите други се незаконски на протест идете си по дома или ќе ве умреме од ќотек. Ова ти е демократија?
Знам дека телевизиите се преплавени од снимки како Путин се бори со лавови и победува и такви срања шо за мене воопшто не е демократија, замолчување на опозиционери и медиуми што се антивладино настроени. Воопшто нема демократија според ова ја шо го знам. Можеби не знам доволно.
Абе види, ја слушаш едната страна на приказната, а има повеќе. Прљави игри постојат секаде, па дури и во најдемократските општества, само што во поголеми држави, тие полесно излагаат. Да нема демократија, немаше да ги гледаш сликите од голите девојки што излагаа да протестираат против Путин на гласачките места.
Во едно друго време, во истата таа држава, владееја поинакви правила. Сега тоа е изменето. Западот донесува закони, со кои може да киднапира сопствени граѓани и да ги држи без обвинение. Може да носи закони за цензура итн. Во Русија нема вакви отворени цензури, какви што досега сме се навикнале да гледаме во држави попут Иран, Северна Кореја и Кина.

Не се согласувам дека секогаш целта може да ги оправда средствата, но очогледното е. Путин и ја врати страта слава на Русија. Го извади народот од патетиката и народот му враќа вака. Гласната опозиција, не е ништо друго, туку доказ дека демократијата функционира беспрекорно.

Затоа моите честитки кон него се искрени.

Кој би верувал ?

Владимир Владимирович Путин, човекот кој има црн појас во џудо, кој знае да лета борбен авион на млазен погон, кој знае да пее, кој знае да вози тркачки болиди, кој спаси новинарска екипа од нападот на сибирски тигар и што ли уште друго не, заплака откако јавно беа обелоденети првичните резултати од претседателските избори во Русија 2012, на кои Путин убедливо води со над 60% според истите тие првични резултати.

Само советскиот диктатор Јосиф Висарионович Сталин владеел подолг временски период од Путин, но Путин е на добар пат да го стигне и него.

Интересна работа, Путин е инаку внук на покојниот Спиридон Путин, кој бил главен готвач во резиденциите во Москва на Владимир Илич Ленин и на Јосиф Висарионович Сталин за време на нивните владеења.

Лесна победа на Путин. Џабе мрсеше цело време руската опозиција, тотално неспособна е. Мислам дека овој мандат на Путин ќе му биде најинтересен од сите до сега.

А шо..демек требаше некој друг да победи, па ова изненадно испадна? хаха. Иако сум теле у политика, сепак јасно беше дека Путин пак ќе биде претседател после премиерски мандат.

Ај гледај објективно втор на листата е човек од комунистичката партија стварно мислиш дека можно е народот повеке да ја сака комунистичката партија повеке од Путин којшто ја врати Русија на нозе и сега ја гледаме како една од четирите економски џинови ?
Абе ајде не ме зезајте искочиле 50 000 да протестираат во Москва тоа ти е како 10 души кај нас да искочат -.- Москва е е*ани 11 милјони народ значи тоа што западните медиуми форсираат на тоа дека Путин е диктатор и дека мести избори е очајничка глупост

Со победата на Путин Русија во иднина ќе се дестабилизира од внатре, Путин е вметнат човек од ЦИА, со цел во идните години да има немири во Русија..

Човек кој служел во КГБ го направи агент на ЦИА, човек кој им оди на нерви на цела американска администрација е човек на ЦИА ?? Дај бе свести се малце ти сериозно си заладил со паметот
Еве ти го документарецот па погледни кој е Путин, ќе видиш како од нација која Елцин ја падна на колена ја направи пак велесила и фактор во светската политика.

Така е. А Грција е светска велесила, богата и моќна држава позната по својата демократичност и признавањето на човековите и малцинските права.

Јас прво мислев дека само тролаш, а всушност ти не си саглам...

Путин којшто ја врати Русија на нозе и сега ја гледаме како една од четирите економски џинови ?

Не е баш четврта , туку 11та.

А БДП по глава на жител им е таму негде на 50-55 место во свет.

Среќа Бог им дал природни богатства ... (само нафта и гас , 25% од БДП-то).

Среќа, Бог им дал?

Тие територии позади Урал не им паднале од небо. Господ не им ги дал на поклон. Тие територии се освоени и заслужени. Не на секој им се дава со плачење на големиот батко, како што некои се навикнати тука.

Што се однесува до економската сила на Русија. Мора да се нагласи дека користат само еден екстремно мал дел од ресурсите што ги имаат. Од моментот кога се распадна СССР до сега бележат непрекинат пораст, поготово одкако е Путин на власт. Потенцијалите им се неограничени.

Еве го овој што не е објективен за ништо:facepalm:
Мака ти е што не го признаваат Косово па сега јадеш бурек:D
Сосема заслужено,доста добро сум запознаен со Путин и сите случувања во Русија.
Пре би рекол дека Прохоров е амерички проект него ли Путин. Кој ги има прочитано двете книги за Путин ќе знае за што човек станува збор. Се другото што ќе произлезе во коментарите за него е прозападна агенда која делува на овој простори и не ја дава реалната слика за Русија. Очекувам во овие 6 години Русија уште да зајакне во секој поглед,и да си се врати на местото каде што припаѓа како една велесила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom