Најлоши и најглупави филмови

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Каде е тука приказната, целта, поуката....? Дури ни насловот нема врска со филмот, повеќе личи ко да е тупнат зашто не бива да нема наслов.

Филм ако се правеше само со саундтрак и глума.......
Хахахах, насловот немал врска со филмот. Едно големо ЛОЛ.

Стварно не знам како да ти објаснам, сигурно имаш гледано на друго место а не во монитор. Да, приказната не беше најкомплексна, арно ама одвивањето на настаните и раскажувањето, темпото беше одлично.

До негде те разбирам, ти се палиш на мајндфак филмови колку и да се со очигледен крај и аматерски реализирани. Се кладам дека максимум 10 драми имаш изгледано, така да те молам не викај дека Drive немал приказна...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не мора да те познавам лично, ако знам што филмови гледаш тоа е исто како да те познавам :) Чудно и смешно, ама осетот за добар филм кажува многу за човекот. :)
Нормално, ама не значи дека некој филм не смее да ми нема смисла? А и од кај знаеш што филмови гледам?
Збориш за ефекти... THOR добар ли е? -2.5 часа од мојот живот во неповрат.

Кога ќе гледаш филм, треба да ти е интересен, да те внесе во него, да има јака приказна, колку и да трае да ти помине времето за 15 минути..... не можеш да кажеш дека DRIVE има нешто од ова.

Matrix e добар ради ефектите?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Нормално, ама не значи дека некој филм не смее да ми нема смисла? А и од кај знаеш што филмови гледам?
Па знам... пред 3 години напиша дека Mystic River е предвидлив и досаден филм :).

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.031
Охриѓаниве еј.. :icon_lol: Они возат уште од 12 години. They can relate. Корум, имаш ти положено уопште? :pos: Jaс во СК пеш ми е страв, не пак..

Инаку, се изјаснив дека очекував далеку повеќе.. не ми се допадна ама во никој случај во најлоши. Во овие филмови се цени уметноста. Овој го имаше тој шмек. Минимум 6.5 секако добива од мене.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Секој си има свој вкус за филмови и малку е грдо да се критикува некој оти тој и тој филм не му се допаднал. Секој си има свои гледишта за еден филм.;)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
За Мистична Река и јас се слагам , преценет филм .. за таква приказна не е филм што би го гледал повеќе од 2 пати.
Затоа му паѓа оценката со тек на време.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па знам... пред 3 години напиша дека Mystic River е предвидлив и досаден филм :).
Кога нешто е предвидливо, автоматски е досадно. Филмот сам по себе си е добар, ама ако немаш гледано многу филмови претходно за да го немаш ефектот веќе-видено.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

Дефинитивно меѓу топ 3 најлоши хорор филмови што сум ги изгледал. :sick:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Хахахах, насловот немал врска со филмот. Едно големо ЛОЛ.

Стварно не знам како да ти објаснам, сигурно имаш гледано на друго место а не во монитор. Да, приказната не беше најкомплексна, арно ама одвивањето на настаните и раскажувањето, темпото беше одлично.

До негде те разбирам, ти се палиш на мајндфак филмови колку и да се со очигледен крај и аматерски реализирани. Се кладам дека максимум 10 драми имаш изгледано, така да те молам не викај дека Drive немал приказна...
А добра ли е приказната? Лесно е само контра да се оди со “лол“ кретенски фрази. Образложи нешто, кажи зашто не сум во право, дискусија нешто, потруди се, не сум ти непријател. Комуникација се вика.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
А добра ли е приказната? Лесно е само контра да се оди со “лол“ кретенски фрази. Образложи нешто, кажи зашто не сум во право, дискусија нешто, потруди се, не сум ти непријател. Комуникација се вика.
Да, добра е приказната. Без дупки е, добро е раскажана, не е досадна, стварно не знам како и даде -16 оценка. Можда не си бил расположен за таков вид на филм, не знам стварно. Ти напишав и прееска шо е добро во филмов, ти ко слеп за стап се фаќаш за приказната та приказната. Не планирам да пишам plot специјално за тебе, го имаш имдб и доста други страни за то.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да, добра е приказната. Без дупки е, добро е раскажана, не е досадна, стварно не знам како и даде -16 оценка. Можда не си бил расположен за таков вид на филм, не знам стварно. Ти напишав и прееска шо е добро во филмов, ти ко слеп за стап се фаќаш за приказната та приказната. Не планирам да пишам plot специјално за тебе, го имаш имдб и доста други страни за то.
Тоа се вика вкус, барам приказна, поука, смисла, цел, поента.... Дури и да е лоша глумата па и без саундтрак.... ако претходниве параметри ги има, се ќе биде супер. Ваму е обратно. Што ќе ми мене овој добро да глуми или не знам, кадарот да е погоден, зумот нешто таму..... кога е досаден у пм и нема ни цел ни нешто да те задржи да го гледаш. Ме сваќаш или ќе си тераш по свое?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Тор не беше толку слаб корун, не заебавај и ти сега. Класичен блокбастер, незнам ти шо очекуваше од него. Забава два ипол саата и ништо повеќе.
А за Мистична Река нејќам ни да почнам да раправам.....не бил добар:facepalm:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тор не беше толку слаб корун, не заебавај и ти сега. Класичен блокбастер, незнам ти шо очекуваше од него. Забава два ипол саата и ништо повеќе.
А за Мистична Река нејќам ни да почнам да раправам.....не бил добар:facepalm:
Thor - напукале ефекти со набутана (за нигде) приказна, го тупат 2.5 саати и завршува затоа што треба да заврши.
Mystic River - многу предвидлив и спор.

Kajgana Shop

На врв Bottom