Легализирање на марихуаната?

Да се легализира Марихуаната во РМ ?

• Вкупно гласачи
    435
?

..........

Гостин
ватс јор поинт ?
--- надополнето: 1 март 2012 во 23:47 ---
Мај поинт из, како може мафијаши да продфават нешто што е легално и може да го купиш на секој ќош?

please answer me?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
ватс јор поинт ?
--- надополнето: 1 март 2012 во 23:47 ---
Крш е напраен :D
--- надополнето: 1 март 2012 во 23:52 ---
Мај поинт из, како може мафијаши да продфават нешто што е легално и може да го купиш на секој ќош?

please answer me?
Други продаваат, мафијашите увезуваат :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Maлку оф топик, како се издал фраеров :pos:

Дилер од Добрејци ги пријавил соседите дека му крадат марихуана од дворот

При извршен претрес во домот на 54. годишниот М.Б. од село Добрејци, струмичко, пронајдени се една вреќа од брашно полна со растителна материја – канабис сатива со вкупна тежина од околу три килограми.

Пронајдени се и амбалажа од тутун, наполнета со марихуана, остатоци од ова растение во дворот, во фиока од домот, како и три засадени корени во саксија од истото растение.
М.Б. претходно во СВР Струмица пријавил дека имал физичка пресметка со 26. годишниот А.С. и 22. годишниот М.С. од Добрејци кои ги нападнал со секира под обвинение дека му краделе од марихуаната која била засадена во неговиот двор.
Против М.Б. ќе биде поднесена кривична пријава за „неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори“.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

please answer me?
Што е легално бе брат се изгуби малце иди пуши пред станица да видиме дали ќе биде легално -.-

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
:pos:
Maлку оф топик, како се издал фраеров :pos:

Дилер од Добрејци ги пријавил соседите дека му крадат марихуана од дворот

При извршен претрес во домот на 54. годишниот М.Б. од село Добрејци, струмичко, пронајдени се една вреќа од брашно полна со растителна материја – канабис сатива со вкупна тежина од околу три килограми.
Пронајдени се и амбалажа од тутун, наполнета со марихуана, остатоци од ова растение во дворот, во фиока од домот, како и три засадени корени во саксија од истото растение.
М.Б. претходно во СВР Струмица пријавил дека имал физичка пресметка со 26. годишниот А.С. и 22. годишниот М.С. од Добрејци кои ги нападнал со секира под обвинение дека му краделе од марихуаната која била засадена во неговиот двор.
Против М.Б. ќе биде поднесена кривична пријава за „неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори“.
:cuc::pos::pos::pos::pos::pos:

?

..........

Гостин
Што е легално бе брат се изгуби малце иди пуши пред станица да видиме дали ќе биде легално -.-
Ти во ред си?
Значи зборам за тоа доколку е легална марихуаната како што се легални ѓевреците и лебот, дали џ мафијаши може да профитират во таков случај, како што сега кога е нелегална добиваат профит од 2000мкд за една папка?

ај провери се кој е изгубен?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ти во ред си?
Значи зборам за тоа доколку е легална марихуаната како што се легални ѓевреците и лебот, дали џ мафијаши може да профитират во таков случај, како што сега кога е нелегална добиваат профит од 2000мкд за една папка?

ај провери се кој е изгубен?
Мн помалце брат нез не си глеал некој филм за Прохибицијата у САД ? алкохолот беше нелегален само заради тоа што така мафијата би профитирала а тогаш мафијата жарела и палела по САД тоа ми беше поентата кога нештото е нелегално автоматски е поскапо и поголем ќар имаш од него кога е легално е друга приказна

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Јас сум и проституцијата да се легализира, не само марихуаната(y)
Па може да се отвори една јавна кука.. Тоа е нормално за секоја метропола, па зошто и во скопјево да го немаме.. Секој со своите потреби ! :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Подобро Надувани одколку пијани !
--- надополнето: 1 март 2012 во 22:25 ---
Подобро Марихуана одколку Цигари !
Е сега да не мешаме, ако знаеш правилно да ги конзумираш стоките за уживање, нема да ги зспоредуваме едни со други. Можеби немаше да ти се контрам, но се враќам од роденден и сум под доза на алкохол и со запалено цигаре:D

Член од
28 февруари 2009
Мислења
284
Поени од реакции
138
Е сега да не мешаме, ако знаеш правилно да ги конзумираш стоките за уживање, нема да ги зспоредуваме едни со други. Можеби немаше да ти се контрам, но се враќам од роденден и сум под доза на алкохол и со запалено цигаре:D
Па ок е.. и јас пушам и пијам алкохол.. но за мене е од сите тие пороци најдобра ми е тревата.. Зарем ти не мислиш дека тревата е подобра и од алкохолот и од цигарите ?

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Вака сега, јас вака ја замислувам идеата и ќе зборувам само за Охрид- охриѓанец сум.
Охрид треба да претставува балканскиот Лас Вегас. Како што е тргната работава од овој пензионерскиов туризам со холанѓаните само аптеките имаат ќар. Идат овде и само диазепами се трошат, а сигурен сум дека би потрошиле некое евро плус некој да ги ебе ама при тоа да им даде фискална сметка, тие сакаат поштено да ги ебеш ама данок да си платиш на државата, а после секс оди и коктел па и мигаре(y)
Плус тоа туризмот ќе се зголеми за минимум 5 пати, кој од младите би заминал варна, сончев брег, халкидики, неапори итн... доколку има легализирана марихуана + платиклати установа(црвена улица), башка тоа србите би подигнале и кредити за такви журки, знаеш како ќе си поминат- бомба. Нема повеќе тој распоред: концерт Аца Лукас пиење ракија и скопско макимално и на крај бурек кај Спасе пекарон. Ќе оди вака пушење трева во некој кафич + хаш колачи + пиење коктели и на крај кеш-секс, заеби Аца Лукас. Значи трошоците ќе се намалат за носење искомплекирани сечачи на вени и нивните астрономски побарувања ако сме сакале да пеат(жити мајка), уличните борби уште повеќе ќе се намалат (кој напушен има идеа за тепање), и нареден пат ќе ги очекуваме во уште поголем број.
Ние ништо нема да продаваме освен трева и пи*ка. Канабисот во околните села е лековит за сите типови ликови што беше еден наш сограѓанин напишал на куќата- ЗА ЛУТА РАНА, ЛУТА ТРЕВА.
Што има да се мислиме за субвенции, или дали ќе ни ги откупи владата јаболката, тутунот, кромпирот или зелките, кога ќе посадиме канабис и ќе дојдат странците ќе ни го испушат (на канабисот се мисли, за другото страмота е да зборувам)
Пи*ките можат и да се увозат, бугарките и украинките би работеле и на процент за тоа не е проблем, и македонките нема повеќе да се зборува низ народот (две тегли ајвар ќе те решам), има да платиш бре ако сакаш македонка ѕрцките да ги ти извади ако не оди еби бугарка или украинка.
Вака до сабајле можам да пишувам, ама нешто ме мрзит, доволно е:D

Па може да се отвори една јавна кука.. Тоа е нормално за секоја метропола, па зошто и во скопјево да го немаме.. Секој со своите потреби ! :)
Брее телепатија во ист момент се цитираме:) Горе го дадов компетентниот одговор:vozbud:
--- надополнето: 2 март 2012 во 01:15 ---
Јас сум цела дрога да се легализира, затоа што нема разлика помеѓу милка чоколада и доза хероин. Да милката е зависна, малку е потешко да се поверува ама тоа е, а исто и гледањето на телевизија е завист.
Црвеното е пожолто и од зеленото...
--- надополнето: 2 март 2012 во 01:24 ---
Па ок е.. и јас пушам и пијам алкохол.. но за мене е од сите тие пороци најдобра ми е тревата.. Зарем ти не мислиш дека тревата е подобра и од алкохолот и од цигарите ?
Да не се отвораме на форумов има шпиуни еве доказ http://forum.kajgana.com/threads/Полицијата-ги-следи-Фејсбук-националистите.58091/page-5#post-4748834

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Луѓето кои пушат марихуана се со поголем ризик од развој на психотична болест како шизофренија - многу порано од отколку оние кои не пушат.

Оние кои користеле марихуана ја развиле болеста три години порано за разлика од оние кои не користеле психоактивни супстанци.

Алкохолот немал никаква улога во развојот на овие болести.

Несомнено е јасно дека марихуаната е една од главните причини за развој на шизофренијата, а воедно и таа е одговорна за раниот почеток на болеста. Колку е помлада личноста што пуши марихуана, толку поголем е ризикот од предвремен развој на шизофренијата.

Па сега размислете.
:facepalm: Вакви copy-paste постови од анонимни и нецитирани извори кажуваат дека апсолутно абер немаш за лековитоста и функционалноста на Канабисот. Најдобро би било темава од сега па натаму да ја користиш како read-only...

Kajgana Shop

На врв Bottom