LCD телевизори

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Spusti go ova freemake video converter,mnogu e dobar i lesen
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 20:04 ---

Моментално го разгледувам и ова е конвертор, а нема посебно аудио од дтс во ац3?

Инаку еве јас најдов еден начин ама ти требат две алатки.

Прво ти треба XviD4PSP - v5.0.37.8 за да го конвертираш ДТС звукот и да го извадиш во посебен фајл во АЦ3. Напомена симнете ја токму истата верзија на програмот. Еве линк како се прави конвертирањето.

После ви треба алтка која ќе ви го додаде АЦ3 фајлот на постоечкиот филм. Тоа е mkvmerge GUI. И така ќе си го задржите ДТС звукот и плус ќе имате АЦ3 само потежок ќе биде мкв фајлот.

Малку е глупо со две алатки ама не најдов со една квалитетно и брзо тоа да се направи.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Моментално го разгледувам и ова е конвертор, а нема посебно аудио од дтс во ац3?

Прво ти треба XviD4PSP - v5.0.37.8 за да го конвертираш ДТС звукот и да го извадиш во посебен фајл во АЦ3. Напомена симнете ја токму истата верзија на програмот. Еве линк како се прави конвертирањето.

После ви треба алтка која ќе ви го додаде АЦ3 фајлот на постоечкиот филм. Тоа е mkvmerge GUI. И така ќе си го задржите ДТС звукот и плус ќе имате АЦ3 само потежок ќе биде мкв фајлот.

Малку е глупо со две алатки ама не најдов со една квалитетно и брзо тоа да се направи.

koga go biras filmot ti go dava imeto,pod nego ti dava kolku trae,koja rezolucija ti e ,zvukot i subtitles,go kliknues kaj zvukot(plavo e )i go menjas od dts vo ac3,mislam deka treba da ima opcii filmot za ac3,
jas kaj mene napraviv eden od dts u ac3 ,ovoj format bese rise of planet od apes 2011 Blu Ray 720p DTS2 Audio-CHD
,mi go smeni ama sega mi e na kineski sinhronizirano,toa chd ustavi da ti bilo chinese hd

Spored ova doznav deka kaj panasonicite site so se so AC3 audio nema problem za pustanje preku usb

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Чичко ми го зема телевизоров пред 2 недели,
http://www.testfreaks.com/televisions/sony-kdl-40ex710/
сега пред малку пробав преку усб, чита само mp4 (еден mp4 спот само звукот го пушти, слика немаше, а други 5-6 mp4 фајлови ги пушти без проблем), mkv не чита (еден трејлер и еден спот) и ts (НБА утакмица). А и превод (.srt) не се пушти кога пуштивме филм, исто име треба да има со филмот?
Чаре да пушта секакви фајлови преку усб?:)
И дали овој WD HD плееров
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=25470&id=84&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
пушта ts?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Чичко ми го зема телевизоров пред 2 недели,
http://www.testfreaks.com/televisions/sony-kdl-40ex710/
сега пред малку пробав преку усб, чита само mp4 (еден mp4 спот само звукот го пушти, слика немаше, а други 5-6 mp4 фајлови ги пушти без проблем), mkv не чита (еден трејлер и еден спот) и ts (НБА утакмица). А и превод (.srt) не се пушти кога пуштивме филм, исто име треба да има со филмот?
Чаре да пушта секакви фајлови преку усб?:)
И дали овој WD HD плееров
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=25470&id=84&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
пушта ts?
Телевизорот сепак е повисока класа, би требало да пушта повеќе видови на видео фајлови. Кога сме кај видео фајлови, претпоставувам дека знаеш дека има mp4 и има mp4. Екстензијата е само „контејнер“ во кој има видео запис со некои одредени сетинзи. Се надевам дека не си налетал на некои ептен специфични видео фајлови па не ти ги пушта.
Да, преводот треба да ти биде со исто име како и видео фајлот.
Што се однесува до WDTV плеерот, можам слободно да ти кажам дека за парите е закон! Јас го имав скроз првиот но тој немаше мрежа, имаше послаб чип кој знаеше да засецка на филмови поголеми од 15тина гига фајл, и немаше декодирање на DTS. Јас лично гледам претежно големи филмови (поголеми од 15 гига), па го продадов плеерот и го земав Gen 2. Втората генерација имаше појак чип, мрежа и декодирање на DTS. Ако имаш приклучено хард диск на него или УСБ, преку мрежа си го гледаш приклучениот диск и можеш да си снимаш ствари директно на него без да го префрлаш хардот на компјутер. За оние кои немаат ресивер кој не декодира DTS или па немаат ресивер би рекол дека е важно да декодира плеерот DTS зашто дури и 720p филмови со mkv контејнер имаат DTS (или DD) аудио, нема да имаат звук (освен ако и самиот телевизор не може да декодира DTS). Има и други плеери на пазарот, кај нас помалку се продаваат, ама WDTV Live се продава (имаш во Мебиус, во ТНТ имаше, а може и на други места да има). Тој што го прикажа е Мини, и не знам колку е способен чипот, ако има некој што има таков нека пише коментар. WDTV Live мислам дека иде околу 7.000-8.000 денари.

WDTV Live Generation 2

WDTV Live Generation3

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Фала на опширниот пост. :)
Е тоа е, ќе п(љ)укнеш 50.000 на ТВ и пак од 9-10 фајла 5 ќе ти ги пушти само. :noze:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Сега видов, во Мебиус каталогот најнов, WDTV Live е 6390 ден.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Планирам да го земам овој добар ли е или да барам друг за таа цена

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751

Па веќе пишував за ова, најлесно ти е со mkv2ac3:
http://forum.kajgana.com/threads/lcd-телевизори.12496/page-87#post-4645910
Фала на опширниот пост. :)
Е тоа е, ќе п(љ)укнеш 50.000 на ТВ и пак од 9-10 фајла 5 ќе ти ги пушти само. :noze:
Па затоа се форумите, да прашаш прво, кој тв, што чита, или кога купуваш земај стикче со себе со ави, мкв, дтс звук, кирилица, латиница превод па тогаш купувај. 50.000денари да фрлиш и да мораш после да го поврзуваш со компјутер или да докупуваш плеери е глупа работа.
Не се свесни луѓето какви грешки прават, слушнале фул хд да е и лед и ајде одма земај, а после дома пцуј се живо. За пример 30.000 сигурно можел да земе 43 инч плазма SAMSUNG 43D450 која ќе му чита се живо и 20.000 да даде да си земе озвучување какво сака.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Ај ако може совет за овој модел..
34.000 во Нептун
Панасоник TX L 37E30

http://technomarket.com.mk/products/09105655/panasonic-tx-l37e30ehttp://magazinpanasonic.ro/tv-lcd-led-full-hd-tx-l37e30e-393
http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/e_lcd_spec.html
37 инчи
200 херци
IPS Alpha Panel
Можност за снимање на програма директно на надворешен хард диск(поголем од 70гига)

Ме интересира ако некој знае дали пушта секаков тип на видео фајлови,т.е дали има некое ограничување во однос на тие блу реј рипови.. Типот што работи таму рече дека пушта све ,дури и оние со DTS audio..

Има ли некој да ми каже некој совет за телевизоров,дали е стварно добар,или има нешто што не ми е кажано.пошто не се разбирам многу :D

Ако има и друг предлог за таа цена,и тоа да го разгледаме.

Поздрав.

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Simnete si PopCorn MKV Audio converter za site sto imate maka so DTS licenca na TV. Nekoi Samsung modeli i Panasonic imaat vo sebe DTS taka da nemate problem so toa kaj niv. LG go tupi i nikako da vovede DTS ama ajde so sleden FW da se nadevame deka ke go napravi. Inaku programcevo vi e se vo edno, postaro e ama si raboti bez problemi. Zavrsuva rabota za nekoj 10-15 min po film vo zavistnost od jacinata na PC-to.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Зедов LG 37 LV 5590
искуства некој со овој лцд има ли?
•37"(94cm) full hd led tv
•резолуција: 1920x1080
•контраст: 5.000.000:1
•осветлување:500cd/m2
•infinite 3d surround
•wi-fi ready, lan, simplink
•4xhdmi, pc in, scart, component
•2xusb 2.0 (jpeg, mp3, wma, avi, divx, mkv)
•usb rec •smart tv: youtube, picasa, accuweather, facebook, twitter, google maps
•dvb-t/c mpeg-4

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зедов LG 37 LV 5590
искуства некој со овој лцд има ли?

•37"(94cm) full hd led tv
•резолуција: 1920x1080
•контраст: 5.000.000:1
•осветлување:500cd/m2
•infinite 3d surround
•wi-fi ready, lan, simplink
•4xhdmi, pc in, scart, component
•2xusb 2.0 (jpeg, mp3, wma, avi, divx, mkv)
•usb rec •smart tv: youtube, picasa, accuweather, facebook, twitter, google maps
•dvb-t/c mpeg-4
Немаш утка со LG, а и спецификацииве се стандард ко секој нормален ТВ, нема што да не чини.

Kajgana Shop

На врв Bottom