- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
од евн не дошле да ве приклучат на поскапа струја, пошто такво нешто не постои. постои само промена на тарифирање кај нив во базата.. оној момент кога ке поднесеш дека си на деловна струја, они ке сменат само сметките и тоа е тоа...Prvo pozdrav do site, temava e svarno odlicna, a i ima dobra diskusija...
Jas isto sum za otvaranje na firma koja kje bide regisrirana na domasna adresa. Megjutoa imam edno prasanje: Dali togas smetkite koi ti stigale doma (struja, voda, televizija, parno...) kje bidat tarifirani po nova cena (kako za firma) ili si ostanuvaat kako za ziveenje?
Posto porano rabotev vo firma koja bese smestena vo stan vo zgrada i znam deka doagaa od EVN za da ne priklucat po industriska tarifa (koja, ako ne se lazam e duplo povisoka od normalnata).
Vi blagodaram,
Pozdrav
значи, ако несакаш да ти се сменат цените за струја, вода, парно, ѓубретарина и други ситни давачки од физичко лице во деловно, едностано, не ги плаќај преку фирма, туку продолжи да си ги плаќаш како и досега (ќеш или картица лична)... ако почнеш да ги плаќаш преку фирма (за да правдаш трошоци), не треба ништо да пријавуваш, за брзо време сами ке ти ја сменат тарифата, ќе почнат сметки да ти стигаат како за на фирма.....
и нема да дојдат за да те приклучат на поскапата струја...