Ќе те "решам" за 100 евра, а може и за "две тегли ајвар"

Статус
Затворена за нови мислења.
С

сашенко

Гостин
Ми останаа неколку тегли ајвар дома, давајте контакти

I

Iblis

Гостин
Ако си заинтересиран имам уше некоја тегла љутенка.....
Јас ќе донесам ајварче. Да најдеме уште 2-3 и правиме circlejerk.
Edit
СашЕнко, дечкооо дојди да се забавувамееее.

N

Nessa Alcarin

Гостин
дали ако истиов пост ги пишев провинцијалките- девојки од други градови, ефтини компирокопачки- девјки кој што работат на нива или Свирипичино да речеме Кочани, работата ќе беше поинаква...
реалноста е таа, а ете Blondi ти го пишала истото што и јас во вториот дел од постот на фин начин... дали и таа се чувствува загрозено од таквите девојки или се лигави со вотка џус цела вечер?
Трагедијата да е поголема во првиот дел од последната реченица све си кажа: Па како тогаш скопските кафичи и дискотеки ќе работат?
Само пердашете си се и понатаму, битно кафичите ќе цветаат .... ееее драга моја.....
Таква сум јас гледам сите да се задоволни :D
Мене само ме изиритира фактот што според статијата сите девојќи кои живеат во студентски и нели се од провинција, се рокаат за пари... Јас не велам дека нема,има по една или две во генерација, кои се добро познати во домот и сите ги имаат свртено, но неможе да се генерализира и да се каже дека сите се такви. Посебно последните генерации какви затуцани женски има, неможеш збор да им извлечеш од уста не па да им го пикнеш во уста за 200 ден.
Студентите се рокаат од „љубов“, не за пари... Тоа е мое мислење.
--- надополнето: 1 март 2012 во 16:23 ---
Ми останаа неколку тегли ајвар дома, давајте контакти
Шашко седи мирен ... Ако ти дојде некоја Беровчанка има душата да ти ја извади...;)

N

Nessa Alcarin

Гостин
А шо ја неможам ли да бирам помеѓу нив а? За мои телги ајвар ја ке си кажам шо сакам бе :)
Па и тоа што викаш, како што е напишано „сите“ се такви, па ќе може да си бирате... Ајде теглите под мишки и пред Гоце ред да си фатите, оти нели од толку „ебатори“ неможат кутрите девојќи да постигнат... А и Г се женски блокови, да не згрешите па некој батка да си касне ајварче од вас ... :P

V

Vollstandig

Гостин
на неколку наврати пишував и јас дека девојките од селата се баш вакви кога ќе дојдат во Скопје, ама вие одма ме напаѓавте, сум видела се на факултет бре... јасна ми е ситуацијата, по однесувањето, по изгледот, по се...
Мислам употребето логика, Петкана дошла од Свирипичино, живее у студентски, а се носи како да му е ќерка на некој министер, шета по елитни кафичи (најчесто со стари 60 годишни дртала до неа- под изговор пријател ми е), до продавница иде со кило шминка и се фрцка со јасна порака....алоооо.... ако стварно има толку пари и пријатели, нема Петкана да живее во студенски дом и да учи на државен факултет... нема дури ни во Скопје да доаѓа, ќе оди во Бугарија или слично....
затоа не ми ги прајте многу поштени провинцијалкиве, ова е стара приказна не е од сега....
Ајде фала курцу иде лето (МАРШ сите по дома), ќе се диши у Скопје..... :sneaky:
Мислам дека се плашиш од конкуренција.Не сакам да звучам критички ама сепак твојот коментар си бара сериозна реплика, во однос на твојот скопско-провинцијалкси став што го имаш. Добро бе, зар скопје е МЕКА во македонија? Зар тука луѓето се раѓаат со 2 пара мадиња? По дифолт што е? Значи муабетов твој, иди “Дошла некоја од свирипичино и ќе ми се носи ко министерка“...

Па ајде ти употреби ја твојата логика сеа, во случајов, и откриј што сака да кажи авторот со ова.
За да се носиш , односно ИЗГЛЕДАШ како министерка, можеш и со ефтин кеш. Доволно е да појдиш во шутка и да земиш неколкуи ефтини кинески копии и пак да изгледаш на некој начин гламурозно. Без разлика што ќе ги скинеш хулахопките за една вечер, штиклата ќе ти се скрши на пат за дома, чантата можеби ќе издржи и кило шминки во неа неколку дена, али сепак ете ти ја една вечер гламурозна.

И сеа иде делот кај што ја се согласувам со тебе, во однос на одењето по паштета и леб, а се ставила на штикла, со ќило шминка, и ред други тракатанци, тоа ти се вика во превод “Види ме и јас сум јака, пошто нели од кај што дошла или малце луѓе се, или не била фаца или ќе пукнел муабет итн. Факт е дека секаде ги има спонзорушите, не само во прибилци, бучин, костинци, прилеп, битола, охрид, делчево туку и скопје и скоро секое населено место. Некоја заради да си обезбеди подобро ситуиран живот, некоја за да биде во скопската шема, некоја од ќеиф да ги помине 10те курови кои си ги има зацртано во животот, е сеа има мал процент на такви што за пари, одаат, како што се опишани во статијава, али сепак процентот е премногу мал и ретко која се осудува на таков чекор. Не размислувајте плитко и не туку се делете, кај цела македонија е исподелена, па сеа уште поделби фалат и на провинцијалци-граѓани, селани граѓани, богати сиромаси и триста други поделби што ќе им текне на народот.

Ако веста одеше во прилог на власта замислете Латас како ќе ја пренесеше: Македонките се продаваат за две тегли ајвар, не заради фактот што цената им девалвирала, туку за да се зголеми македонското производство на еден од најголемите македонски брендови. Токму заради овој факт, отворени се повеќе од 1000 работни места и потребата расне.
RocknRolaa akbar:pos:

Член од
4 февруари 2012
Мислења
66
Поени од реакции
36
Му остана некому некоја тегла ајвар по дома?

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
Овие од вечер ја претерале работата. Разбирам фантазија и слобода на говорот ама ова е навреда.
Имало, има и ке има такви типки во и надвор од студентските домови. Не мора само заради некој исклучок сите студентски домови да се карактеризираат како јавни куќи.
Такво е општеството. На пример генерација во средно, обавезно по класевите има некоја ваква лесна, обавезно има бубалица, обавезно има некој спортски тип што цело време билда или игра фудбал, некој што цело време прави закачки, наркомани .....
Ако во еден клас има лесна типка сите женскиво класот се исти како неа?
И одма препукувања за провинцијалци, скопјани, лечење комплекси. Па еден е студентскиот живот нема 4-5 години да помине во друг град за да биде над книгата цел ден. Нормално ке има забава, секс, пиење, тоа се човечки потреби.
Е сега кој како ќе си ги протолкува за свој интерес или оправдување за нешто што не може да го постигне.

Dietrich

Just a fan...
Член од
12 мај 2010
Мислења
161
Поени од реакции
80
Овде ако има четворица од темава што имаат искуство со било каков студентски јас лично три тегли ајвар донирам. И дај темава префрлете ја у ЧДА пошо и статијава и милењава се едно мало no comment.

Член од
31 октомври 2011
Мислења
85
Поени од реакции
22
Абе дај не зезајте се продавале за тегла ајвар,па тие од провинција што се дојдени ако немаат ајвар незнам кој има мислам муабетов ич не држи вода(n)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Да се оданочи ова, одма! Да се стави крај на сивата (или розевата) економија, да се уреди со закон, да се фискализира. Да има и синдикат, или повеќе синдикати (за секој с.дом по еден). Ете уште еден неисцрпен извор за полнење на државниот буџет. Темава треба да заврши во економија и бизнис.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Да не прерасне темава во препукување меѓу Скопјани и провинцијалци...
Иначе јас дури студирав, во мојата група беа 90% од помали гратчиња и села низ Македонија...Секакви карактери имав сретнато(користољубиви, лицемерни, материјалисти...) Но, немав видено со мои очи некоја да се проституира во студентските домови...Стив студентскиот дом беше во близина на мојот факултет и на неколку пати имав отидено да земам некоја скрипта од некоја колешка или колега и сл. и имам приметено дека како пуштени од кафез се понашаат таму (не сите нормално...) И имав слушнато за вакви појави, но немам видено со мои очи, а се збореше и сеуште се збори...
Друга работа - мене што ме нервира многу е тоа кога ќе слушнам и прочитам некаде дека студенткиве од внатрешноста заради лошата финансиска положба се доведуваат на вакво дереџе...Ако немаш другарке пари ќе си седиш по селата таму и ќе си садиш пиперки и патлиџани со твоите и ќе си го зачуваш достоинството што е највредно од све...Никој нож под грло не и става да дојде тука и да студира...Или не бираат средтсва за да се дочепаат до некој скопјанец или да окупираат некое работно место тука и засекогаш да излезат од нивите...И на крај краева нели им отворија факултети по градовите? Токму од тие причини им ги отворија факултети , нели? За да им го олеснат финасиски студирањето...Но изгледа не е интересно баш да студираш информатика во Крива Паланка, кога можеш тука да дојдеш во Скопје и да се продаваш за пари, а притоа дома твоите да мислат дека учиш и се мачиш...
Хипотетички зборам - еве на пример јас сакав да одам на Сорбона во Франција да студирам, но можностите ми дозволуваа тука во Скопје да го упишам истиот смер на државен факс и да дипломирам и покрај тоа што во Париз имам тетка кај која ќе можев да седам и од тука на факултет да одам...Поентата ми е - секој да си ги испружи нозете колку му е долга чергата и да си го зачува личното достоинство...Но во вакво морално осакатено општество како нашево тешко дека тоа ќе се случи некад...
Замисли сега вака...Матурант(ка) од Пехчево/Делчево/Богданци/Кратово, сеедно.Желба му/и е Филолошки.
Опции во Македонија - Скопје.
Или Медицина - Битола (ВИША), Скопје и од пред 2 години Штип.90% од сите средношколци од Струга, Охрид, Битола и Прилеп последниве две години продолжија во Штип.
Да имало во Битола нормален факултет, а не ВМШ ќе имало и уште помалку во Штип.

Ама со Филолошки шо прајме?Или специјализации на Медицина?
Потребни се регионални универзитети.Не факултети колку да речиме дека се факултети, а се сместени во напуштена спортска сала или бивш локален супермаркет.
Во врска со таканаречениов новинарски напис, очигледно е користено хипербола во огромни количини,а само тие шо сме живееле во СД сме ја виделе реалната слика.
Нормално дека постојат и такви женски, ама само будала би 'плаќал' за некоја помината од пола студентски (нормален секс, без кеш)...а во некои случаи нели и ги женат ;)

И очигледно не си видела какви се условите во таканаречените факултети во помалите места.Па и во поголемите, од новоформираните универзитети.Пред некој ден читам некој стар хотел во Велес ќе го преуредувале во факултет :tapp:
Да не забегаме во погрешна насока - и јас сум контра толкаво натрупување жители во Скопје, на сметка на другите места.Ама ги сфаќам и нив, секој е во потрага за подобар начин на живот.Поголем дел со истакнување во образование и макотрпна работа, нормално и дел на полесни начини.
Не се криви Скопјаните шо властите во овие 20 години независност, 95% од сите вложувања им биле во главниот град и сите (особено инфраструктурни) работи ги оставале недовршени.Ете ни ја Словенија со сличен број на жители, па види кој ми е муабетот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
затоа не ми ги прајте многу поштени провинцијалкиве, ова е стара приказна не е од сега....
Обично вакви бисери скоро по правило можат да се слушнат од "скопјани", кој и самите потекнуваат или се родиле во некое забегано село.
Дали може ваша висост (метрополска), да ми кажете од каде потекнуваат вашите татко и мајка? И вашите баба и дедо? Дали нив им течеше плава крв и имаа послуга која ги служи можеби?

Поради генерализации од типот сите провинцијалци се вакви, сите скопјани се такви, сите албанци се онакви, сите македонци се незнам какви, ќе гледаме разулавени толпи, како онаа во гостивар како кршат, палат и напаѓаат луѓе чија единствена грешка е што некој им залепил "етикета" и врз основа на таа етикета ги прогласил за легитимна цел!

Затоа ваше величество, запомнете дека не се "провинцијалците" оние поради кој неможете да дишете, тоа е поради разретченоста на воздухот на големи висини. Спуштете го малку носот и многу полесно ќе дишете. ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Замисли сега вака...Матурант(ка) од Пехчево/Делчево/Богданци/Кратово, сеедно.Желба му/и е Филолошки.
Опции во Македонија - Скопје.
Или Медицина - Битола (ВИША), Скопје и од пред 2 години Штип.90% од сите средношколци од Струга, Охрид, Битола и Прилеп последниве две години продолжија во Штип.
Да имало во Битола нормален факултет, а не ВМШ ќе имало и уште помалку во Штип.

Ама со Филолошки шо прајме?Или специјализации на Медицина?
Потребни се регионални универзитети.Не факултети колку да речиме дека се факултети, а се сместени во напуштена спортска сала или бивш локален супермаркет.
Во врска со таканаречениов новинарски напис, очигледно е користено хипербола во огромни количини,а само тие шо сме живееле во СД сме ја виделе реалната слика.
Нормално дека постојат и такви женски, ама само будала би 'плаќал' за некоја помината од пола студентски (нормален секс, без кеш)...а во некои случаи нели и ги женат ;)

И очигледно не си видела какви се условите во таканаречените факултети во помалите места.Па и во поголемите, од новоформираните универзитети.Пред некој ден читам некој стар хотел во Велес ќе го преуредувале во факултет :tapp:
Да не забегаме во погрешна насока - и јас сум контра толкаво натрупување жители во Скопје, на сметка на другите места.Ама ги сфаќам и нив, секој е во потрага за подобар начин на живот.Поголем дел со истакнување во образование и макотрпна работа, нормално и дел на полесни начини.
Не се криви Скопјаните шо властите во овие 20 години независност, 95% од сите вложувања им биле во главниот град и сите (особено инфраструктурни) работи ги оставале недовршени.Ете ни ја Словенија со сличен број на жители, па види кој ми е муабетот.
Епа кога нема друг излез поарно на таков квази рурален факултет да студира него овде циркуси да прави...Или паралелно со студирањето во Скопје нека работи (келнерка, продавачка и сл...)...Имаше едно девојче јас кога студирав работеше во пицерија една тука во Скопје и плус учеше и имаше јак просек...Значи ако се сака се може...Има студенти што одат на сезонска работа во странство преку лето, ќе си собере некој денар и ќе си плаќа факултет после и ќе си се дотерува и све...Вакви работи не се опција за решавање на проблемите...И мислиш таа да ја знаат овде во Скопје, да има роднини и сл дека ќе прави така? Хмм, не ми се верува...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
на неколку наврати пишував и јас дека девојките од селата се баш вакви кога ќе дојдат во Скопје, ама вие одма ме напаѓавте, сум видела се на факултет бре... јасна ми е ситуацијата, по однесувањето, по изгледот, по се...
Мислам употребето логика, Петкана дошла од Свирипичино, живее у студентски, а се носи како да му е ќерка на некој министер, шета по елитни кафичи (најчесто со стари 60 годишни дртала до неа- под изговор пријател ми е), до продавница иде со кило шминка и се фрцка со јасна порака....алоооо.... ако стварно има толку пари и пријатели, нема Петкана да живее во студенски дом и да учи на државен факултет... нема дури ни во Скопје да доаѓа, ќе оди во Бугарија или слично....
А вие(читај; ти) Скопјанките сте цвеќиња за мирисање. Никогаш за секс немате помислено, а камоли да го нрапвите тоа. Шеташ по плоштад, и само гледаш две другарки си тепаат скопски дијалект и среде град ми се шминкаат, ми се дотеруваат. Огледало немаат дома, па неможат дома да се средат, мора тоа во Центар да се направи инаку не е истиот филинг.
И шо е финтава, ти до дечко ли неможеш да стасаш поради тие од село што се?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom