Ќе те "решам" за 100 евра, а може и за "две тегли ајвар"

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
Ваков е твојот муабет

Циго 1: Знаеш како е да се јаде бурек?
Циго 2: Не бе од кај бурек немам пари,а ти знаеш?
Циго 1: Не бе ама брат ми гледал еден како јаде.
да потенцирам кога еден збори за нешто ај некако да не му веруваш ама кога повеќе зборат за едно исто има нешто :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
да потенцирам кога еден збори за нешто ај некако да не му веруваш ама кога повеќе зборат за едно исто има нешто :)
Да?

Ај да видиме дали е така
Еден мој пост на друга тема.
И болдираната реченица, многу и второто го зборат

Муабетите дека студентските домови се како јавни куќи се исти како оние дека Скопје е град на педери.
Интересно е кога луѓе од страна или тие што биле 3-4 пати прават муабет како се да знаат и некој што живее таму смешни му се тие муабети затоа што студентскиот му е дом повеќе од оној од каде потекнува затоа што тука е 9 месеци и буквално знае како дише студентскиот.

Државата е крива што секоја инсталација (парно, вода, струја) што буквално цел инвентар го поминале својот век. Што нема храна, што нема топла вода, нема изолација... Не се криви што многу идиоти кршат прозори, кршат се по собите, намерно ги валкаат ѕидовите за да тој другиот што ќе се всели во таа соба да мора да ја пребојадиса, да ги пополни дупките во ѕидот, да мора да го поправа креветот, да се снаоѓа за столче, да ја поправа вратата... Има идиоти кои се дерат во 4 или 5 наутро, други фрлаат ѓубре од прозор иако одма до собата има 4 корпи за ѓубре, други ги вадеа сијалиците од лифтот, го скршија огледалото во лифтот, ја оставаат вратата од лифтот отворена па некој мора пешки да оди до 13-ти и најлошто од се крадењето кое го има редовно. Тоа е домашна култура која ја немат многумина, а веќе е касно затоа што го напуштиле домот и се промешале во народ.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
можеби со оглед на тоа дека е најголем град и може да се најде се и сешто а и уште нешто незаборавај дека во скопје не живеаат само скопјани ;)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Гледам како живеат нејзините се без работа веќе 5-6 години се дома а она во Скопје, сигурно господ не им праќа од небо пари. Девојката цел град ја прави курва не само јас.
Да работиш во цвеќара и да зимаш над 150 евра нема никаде.
Е сега дали нејзините ја праќаат да работи таму дали сама сака они си знаат. ;)
А зошто ти толку се интересираш од кај им се парите на луѓето?? И од такви малограѓански муабети „курва е“ ми е преку глава... Значи според твоето тврдење кога мајка ми остана без работа а татко ми под стечај, со две деца на факултет во Скопје, јас и сестра ми почнавме да се ебеме за пари??? Така ли... а си слушнал ли мали за продажба на недвижен имот (нива, плац, стара куќа) или за кредити... Или тоа е небитно... Важно ќе зборите дома во недела ден, на ручек, “абе од кај на Трајан таа пара да ја пушти малата за Скопје, па и сама во стан, сигурно се работи малата а и жена му не е поарна, цела улица ја збори ....“ ццццц....

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
можеби со оглед на тоа дека е најголем град и може да се најде се и сешто а и уште нешто незаборавај дека во скопје не живеаат само скопјани ;)

Не знам тоа, од другите градови скопјаните ги викаат педери .
Многу тоа го викаат
Споредбата со студентските е иста.
Ако се водиме по твоја логика, мојата реченица е точна

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
Не знам тоа, од другите градови скопјаните ги викаат педери .
Многу тоа го викаат
Споредбата со студентските е иста.
Ако се водиме по твоја логика, мојата реченица е точна
нез што сакаш да докажеш? јас ти ја оспорив реченицата?НЕ
или имаш сестричка у скопје па нешто си наплашен?
ама ако е така без гајле скопјани се педери со прст нема да ја пипнат :ROFLMAO:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
нез што сакаш да докажеш? јас ти ја оспорив реченицата?НЕ
или имаш сестричка у скопје па нешто си наплашен?
ама ако е така без гајле скопјани се педери со прст нема да ја пипнат :ROFLMAO:
Нити сестра во Скопје нити роднини имам што живеат по студентски. Јас живеам и знам како дишат студентските.
Си тапкаш в место со такви детски постови, кога немаш повеќе што да кажиш, кога остана да тапкаш в место, кога се најде во ситуација иста како Циго во вицот со бурекот.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
Нити сестра во Скопје нити роднини имам што живеат по студентски. Јас живеам и знам како дишат студентските.
Си тапкаш в место со такви детски постови, кога немаш повеќе што да кажиш, кога остана да тапкаш в место, кога се најде во ситуација иста како Циго во вицот со бурекот.
да да како дардан-иа си ти. те има у секоја соба у секој студентски :ROFLMAO:
признај само собираш поени кај девојкиве од форумов

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
да да како дардан-иа си ти. те има у секоја соба у секој студентски :ROFLMAO:
признај само собираш поени кај девојкиве од форумов

Твоето патешествие на темава тука заврши

ова не е мое лично мислење што ке го пишам туку го имам слушнато од многумина ....
демек од толку многу лепак (сперма) што протекувало у една ноќ имало доволно да се измачка цела фасада на Гоце :ROFLMAO:
јас искрено сум имал 2 студентки бивши за кои неможам да кажам дека биле лесни а нит па знам некоја таква ама тоа не значи дека ги нема таквите
И повторно еве како твојот пост навистина изгледа

Циго 1: Знаеш како е да се јаде бурек?
Циго 2: Не бе од кај бурек немам пари,а ти знаеш?
Циго 1: Не бе ама брат ми гледал еден како јаде.

Се друго ти се патетични , ниски и детски обиди да го навредиш соговрникот.

T

Torchyrus

Гостин
Садам 10 декари пипер за ајвар ебам цело зимо

V

Vollstandig

Гостин
Која будала видов пишала “ Стварно за 2 тегли ајвар се работат“? Па од луд има полуд, али некј држи рекорди за најлуд! Добро, овие од вечер , коа ќе објават статија и како и да е било кој македонски медиум, порано строго статите беа засновани на потврдени информации,а сеа еден тон текстови изнапишале, кој ништо чудно да се плод на фантазијата на авторот, како резултат на неостварена желба - секс со школарки студентки професорици итн...

Па добро бе луѓе до кај ова ќе иде, и ја сум седел во интернати, па ова го немало како што е во статиите. Курви или да ги речеме ете лесни девојки за материјална користи ги има секаде, али за 2 тегли ајвар, ни ратка од прилеп нема да ви дај.
Такви лесни женски секогаш си се дел од друга елита и не одат со секој, што е најбитно.И кога сум седел во интернат истото се случуваше, секој го знаат, али “колку тежи“ а не кој е и што е, таквите се осеќаат како дел од елитата и постојано се мафтаат со богати грци што идат низ битола, со постари, со попознати фаци , онаму кај што можат да искористат, и не се баш и лесни таквите. Ова што е опишано во статииве, за 300 денари пушење,2000ки швркање, е жива глупост, па толку ефтино незнам ни дали оние кај мтв камењарките ќе ви даат. Факт број 1 е дека е жива глупост статијата. Факт број 2 е дека не само во скопје студентските, туку и во секој , секаде има “испуштени телиња“ па се што лета се јаде, се сексаат лесно, се муваат лесно, фаќаат по 3ца дечковци во една вечер, некој со осет за бизнис и трговија го преточуваат истото и во ценовник, али сигурно не важи за секој, туку самите си бираат од која елита ќе бидат луѓето.

Од овој муабет, можи да се заклучи дека македонското новинарство гадно зацапало во гомненици, сите шпекулации, теории на заговори, озборувања овие ги преточуваат во реалност и статии на весникот. Па добро бе, со оваа статија, колку само ќе им сјебат работа на домовите, далје, кога васко од кавадарци ќе ја прати сега ќерка му да студира скопје во студентски, од самото читање на вакви статии по весниците, ќе речи, добро бе мама му, дури оди да се пусти таму, има да работи на лозјето кај мене и поеќе пари ќе има. Далје, што кога некој има ќерка пратено таму, а си ја знае ко не многу мирна, па дење ноќе нема умот да му дојди при себе, мислам ова не само што ги мава в корен сите нормални работи туку и ги заменува со крајно неморални а према мене и измислени сцени. Оваа слика ја направивте, ко да сме во некој амерички студентски испустен дом, али таму за гратис се рокаат, ова мора да е некоја најбатал земја...е па македонија, со македонски печат. Што викат, сам себе го убијал, е кај нас ти е ова, секој сам против себе си...

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
на неколку наврати пишував и јас дека девојките од селата се баш вакви кога ќе дојдат во Скопје, ама вие одма ме напаѓавте, сум видела се на факултет бре... јасна ми е ситуацијата, по однесувањето, по изгледот, по се...
Мислам употребето логика, Петкана дошла од Свирипичино, живее у студентски, а се носи како да му е ќерка на некој министер, шета по елитни кафичи (најчесто со стари 60 годишни дртала до неа- под изговор пријател ми е), до продавница иде со кило шминка и се фрцка со јасна порака....алоооо.... ако стварно има толку пари и пријатели, нема Петкана да живее во студенски дом и да учи на државен факултет... нема дури ни во Скопје да доаѓа, ќе оди во Бугарија или слично....
затоа не ми ги прајте многу поштени провинцијалкиве, ова е стара приказна не е од сега....
Ајде фала курцу иде лето (МАРШ сите по дома), ќе се диши у Скопје..... :sneaky:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ако веста одеше во прилог на власта замислете Латас како ќе ја пренесеше: Македонките се продаваат за две тегли ајвар, не заради фактот што цената им девалвирала, туку за да се зголеми македонското производство на еден од најголемите македонски брендови. Токму заради овој факт, отворени се повеќе од 1000 работни места и потребата расне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom