Што мислиш под тоа постарите Рено 5 со две врати? Првиот модел од 1972 до 1984?Што мислите,дали можам да најдам некое добро сочувано Рено4,или Рено5 ама од оние постарите Рено5 со 2 врати?
60-70 евра во рамстор и во ченто кај пазарчетоГолф 4
И ако знаете некое добро место за солидна сума, препорачајте.
Исто и тато го има истиот проблем,треба фирма да пријавиш,да плаќаш данок,да си пријавен и да плакаш таму секој месец,незнам колку пари.Застава има тато,5150 кг,само он не е пријавен,ако го сопре полиција со роба ќе го казнат,ако е празен,неможе да се докаже дека пренесува роба.Секоја тура сега е на среќа.Не се исплаќа да си пријавен,да плаќаш данок,не останува ништо,и плус на оваа нафта,ами гуми,поправки,сепак стари возила се тие..Имавме тамче и ние,само кипер..Како ќе се докаже дали робата што ја носам во тамчето е за мене лично или за превоз(тура за пари).Имено ме фаќа инспектор и ми бара лиценца,му велам дека нема потреба за тамче од 3.5.тона лиценца,а тој ми вели ти пренесуваш роба за пари и ми ја зема испартницата од фирмата од каде ја купив робата за мене лично и ми пиша пријава.Како ќе докажам дека нема за што да вадам лиценца.Кажете некој совет од некој поупатен во овие работи (паталец).Поздрав
Сензор за воздух сум менувал,ама ова сензоров за радилица ме буни.Многу автомобили сум имал,ама прв пат слушам дека постои и се менува сензор за радилица.Што функција има сензорот за радилица?Да се цитирам, си ја земав од мајстор, проблемот што гасела е до сензорот за радилица + сензорот за проток на воздух ... ги сменив и двата оргинални нови сега е одлична, разлика има голема
Ima kompjuter (ECU),electronsko palenje,bombina kabli,svekici,potoa motorot si ima red na palenje 1242 pred palenje - palenje,gorna i dolna mrtva tocka i stepeni kaj benzincite So site ovie podatoci motorot si ima podatoci za palenje.Senzor na radilica ima zadaca da odredi vo koja polozba e motorot i da dade signal za palenje
preku ECU i elektronskoto palenje redot na palenje 1242 stpenite,radilicata i klipovite 2+2a kako gi gleda stepenite i i tockite? na gravcinja?
Додека ги најдам книгите за да прочитам и потсетам се повлекувам од понатамошна дискусијаTocno e deka taka ECU to znae koga da zapali ama pozicijata na motorot ja gleda od TOJ SENZOR
Ајде честито, со среќа нека еЗемена е колата !!
после скоро месец дена заебанции со банката,денес ја дадоа.....ај отидов јас на возење