- Член од
- 12 април 2010
- Мислења
- 10.059
- Поени од реакции
- 15.028
гарант сме 68ми од 40 земји на Евросонгне ја знаеш бе.. не се дружи она со Адријана Ацевска и компанија
гарант сме 68ми од 40 земји на Евросонгне ја знаеш бе.. не се дружи она со Адријана Ацевска и компанија
AMAН, досадни сте и не сте интересни веќе!која беше Калиопи?
во Прилеп имаме поговорка за падобранец кој одненадеж те цитираAMAН, досадни сте и не сте интересни веќе!
тоа е најтежок чекор за нашите самопрогласени ѕвезди.....со евросонг трасираат пат кон европска и вселенска славаА да се откажиме од Евровизија?
Ма каква Европа за Калиопи ние сме Европа. Што ќе и пресудиме тоа ќе бидеЌе видием како ќе ја прифатата од европа
http://www.eurovision.tv/page/news?id=47933&_t=fyr_macedoniakaliopi_presents_crno_e_belo
Никогаш не сум го разбирал гладијаторско - натпреварувачкиот дух на фестивалите, на евровизија па најмалку. Нели самиот збор фестивал е за славење на музиката, а не за нејзино карикирање. Дали големината на некое уметничко дело ( у случајов песна) е според моменталната прифатеност од широките маси и случајниот сплет на околности или па времето е вистинскиот фактор. Не ми е јасно како нашиве најголеми имиња ( нагласувам на ПОП музиката) си дозволија ваква деградација со учество на оваа квази манифестација. Песнава типкл за Калиопи али после секој наш настап на оваа парада на кичерај и лицемерие ( шо на Тоше шо на Владо па најверојатно и по Каљопа) останувам да живеам со прашањето - " Шо им требаше? ". И не дека се нешо потресувам за евровизијава, чисто си правиме муабет.