Калиопи на Евровизија 2012

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Добра е, очекував полоша песна. Типично евровизиска, со традиционалното дерење на Калопа кое и е заштитен знак, во секој случај сум задоволна.
Влегуваме во финале.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Рика како магаре+песната се вика Црно-Бело
=
Искрејно очекував нешто полошо, ама ќе мине и ова..

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ма каква Европа за Калиопи ние сме Европа. Што ќе и пресудиме тоа ќе биде :)
И не верувам во пред евровизиски коментари уште од времето кога пута пута л беа први на сите тие листи.

И да додадам за крај, гласот на женава е вон сериски, секоја чест :cuc:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
па за тие што не разбираат од музика, Калиопи е поквалитетен пеач од Илиевски и XXL и Ристеска(фалшерката), Врчак, Гаџа, Тамара и компанија сите заедно! Што се буните дека не сте можеле да бирате пеач како јавност кога и кога можеше да се гласа од дома пак победуваа тие што јованов или вучиќ ги купуваа од жирито, песната не сум ја слушнал ако воопшто излегла ама повеќе верувам во калиопи отколку во другиве што ги наведов нагоре

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Имало и полоши песни..оваа за тие е добра.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
До сега со најдфобар звук од тие што ја ставиел на јутубе

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Никогаш не сум го разбирал гладијаторско - натпреварувачкиот дух на фестивалите, на евровизија па најмалку. Нели самиот збор фестивал е за славење на музиката, а не за нејзино карикирање. Дали големината на некое уметничко дело ( у случајов песна) е според моменталната прифатеност од широките маси и случајниот сплет на околности или па времето е вистинскиот фактор? Не ми е јасно како нашиве најголеми имиња ( нагласувам на ПОП музиката) си дозволија ваква деградација со учество на оваа квази манифестација? Песнава типкл за Калиопи али после секој наш настап на оваа парада на кичерај и лицемерие ( шо на Тоше шо на Владо па најверојатно и по Каљопа) останувам да живеам со прашањето - " Шо им требаше? ". И не дека се нешо потресувам за евровизијава, чисто си правиме муабет.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Никогаш не сум го разбирал гладијаторско - натпреварувачкиот дух на фестивалите, на евровизија па најмалку. Нели самиот збор фестивал е за славење на музиката, а не за нејзино карикирање. Дали големината на некое уметничко дело ( у случајов песна) е според моменталната прифатеност од широките маси и случајниот сплет на околности или па времето е вистинскиот фактор. Не ми е јасно како нашиве најголеми имиња ( нагласувам на ПОП музиката) си дозволија ваква деградација со учество на оваа квази манифестација. Песнава типкл за Калиопи али после секој наш настап на оваа парада на кичерај и лицемерие ( шо на Тоше шо на Владо па најверојатно и по Каљопа) останувам да живеам со прашањето - " Шо им требаше? ". И не дека се нешо потресувам за евровизијава, чисто си правиме муабет.

Правене овој муабет 100 пати. Промоција на македонија. Го следиме аманетот од Гоце Делечев - Светот го разбирам како поле за културен натпревар помеѓу народите

Kajgana Shop

На врв Bottom