Suzuki SX4 vs Mitsubishi Lancer Sportback

Член од
5 декември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Vase mislenje za slednive dve vozila:

- Suzuki SX4 GLX | 1.6 2WD 120KS
- Mitsubishi Lancer Sportback INVITE | 1.5 109KS

I dvete vozila imaat priblizno ista oprema, (skoro maksimum sto za tie modeli se nudi), cenata isto taka e skoro identicna.
Me interesiraat vasite soznanija i sporedbi okolu voznite karakteristiki, odrzuvanjeto, kvalitetot na izrabotka i slicno.

Blagodaram i pozdrav.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Лично не би одбрал ниедно од овие две, ама чим си одлучил твоја работа, СХ 4 ми е малку како играчка ама сузуки има супер мотори, Спортбеков изгледа чудно одназад, ама внатре премногу ефтино изгледа. Сепак ти ќе си го возиш на тебе останува одлуката.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Razgledaj i nekoj drug model, suzukito ne e nesto posebno i ic ne e popularno niti soznam, osven masinkata ne prai kejf, taka da jas bi odel na lancerot, lepota faca sportski izgled, zemi si crn ili bel so bandaz besen i xenon mh mh
suzukito ne e ni kola ni suv izmegu nesto i za mene grdo itn

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Дефинитивно Mitsubishito:) не можат ни да се споредуваат.Ова како мини SUV нешо му доаѓа..моноволуменска или сл незнам али mitsibishito си е по типско во секој случај :)

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Дефинитивно Mitsubishito:) не можат ни да се споредуваат.Ова како мини SUV нешо му доаѓа..моноволуменска или сл незнам али mitsibishito си е по типско во секој случај :)
Исто мислење :D

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
dve sosema razlichni kategorii na vozila ednoto hechbek drugoto sedan limuzina,,,,a SX ne e 4X4 i mu doagja poveke kako geadsko vozilo dodeka lancerot pretendira da bide so agresiven //super//izgled da bide i neshto dolgoprugash,,,,,,,,,,sovet,,,,,tvoj lichen afinitet za tipot na voziloto,,potrebite ,tvoi i semejni,,,,,i na krajot druzhe odi i vo suzuki i vo mitcubishi zemi gi po eden den na probno vozenje ,,,za suzujito sigurno znam deka ka ti dozvolat,,,,,,,,, ke izvozich neshto gradska neshto otvoren pat,,,, i sam ke se uverish koj od ovie dva modeli poveke ke ti legne na raka volanot,,, zvukot na makinata,,,,,,,,komoditetot i sijaset drugi raboti, zatoa prvo test dnevna vozhnja i na edniot i na drugiot i na kraj sam ke odluchish,,,, nie shto saka mozhe tuka da te sovetuvame no koga ti samiot lichno ke se zapoznaesh so kolite samoto ke ti se kazhe koja kola ke ja odberesh,,,pozdrav oktandzhii

istovo bi mu go preporachal i na la bo na drugo mesto:pos:

L

Lu

Гостин
Се знае, Мицубиши Лансер Спортбек :)

Јас точно 1 година го имам Лансерот Спортбек 1.5 109 КС и колата е фантастична.
Точно е тоа дека во Лансерот (и седанот и спортбекот) се користи малку потврда пластика, али во никој случај не би рекла дека внатрешноста на Лансерот изгледа евтина како што кажа погоре Dr.Chase.
Внатрешноста е елегантна.
Седиштата се многу комотни, удобни и одлично изработени.
Мојот Лансер е со највисоката Инвајт (Invite) опрема, исто како што сакаш да земеш и ти, и колата е буквално ФУЛ опремена.

Такада моја препорака е Лансер Спортбек Инвајт.
Ако било што те интересира за колава, слободно прашај ме, со задоволство ќе ти помогнам :)

А и ќе заборавев да кажам ... моторот што се користи во Лансерот е MiVec и фантастичен е.
Можеш да го користиш во 2 режима.
Во првиот режим кога се користи до 3.000 обртаи моторот е многу штедлив, троши околу 7 - 7,5 литри.
А кога ќе се префрлиш во вториот режим над 3.000 обртаи, е тогаш се појавува вистинското љуто ѕверче :sneaky: кое што одлично повлекува и е навистина брз и забавен за возење.
Околу 3.500 обртаи вади фантастичен звук.
А башка и да не ја спомнувам агресивната и љута предница на Спортбекот :)

Било што да те интересира за Лансеров, прашај ме и со задоволство ќе ти одговорам, поздрав :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Лада ќе купам, Сузуки не купвам... незнам оти, ама имам толкава одбивност спрема тие коли, то чудо. Незнам, лансерот како модел е стар, има и други возила за тие пари на ново. Пример Киа Рио, ми застана во око...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
oups ,,previd,,,,,,,,,,,se izvinuvm (y) no sepak sovetot da sedne i da gi isproba dvete vozila pred da kupi ostanuva

Член од
5 декември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Pred se blagodaram za iskazanoto.

Imam sednato vo dvete vozila no gi nemam vozeno. Zatoa da gi stavime postrana izgledot i kategorijata na koja pripada sekoe od ovie dve vozila.
Ako moze da dobijam povece informacii, me interesiraat voznite osobini, ili na primer bukata pri dolgi patuvanja so brzini pomedju 120 i 140 km/h, realnata potrosuvacka vo razni uslovi, kakvi se ovlastenite servisi i cenite vo niv, kvalitetot na izrabotka i trajnosta…

Argasi: “…Aко било што те интересира за колава, слободно прашај ме, со задоволство ќе ти помогнаm…”

Argasi, koga ce imas vreme, ti bi mozel da mi pratis povece informacii vo vrska so voznite osobini na Mitsubishi Lancer Sportback INVITE | 1.5 109KS. Sekoj sovet ce bide dobredojden.

Pozdrav.

L

Lu

Гостин
Pred se blagodaram za iskazanoto.

Imam sednato vo dvete vozila no gi nemam vozeno. Zatoa da gi stavime postrana izgledot i kategorijata na koja pripada sekoe od ovie dve vozila.
Ako moze da dobijam povece informacii, me interesiraat voznite osobini, ili na primer bukata pri dolgi patuvanja so brzini pomedju 120 i 140 km/h, realnata potrosuvacka vo razni uslovi, kakvi se ovlastenite servisi i cenite vo niv, kvalitetot na izrabotka i trajnosta…

Argasi: “…Aко било што те интересира за колава, слободно прашај ме, со задоволство ќе ти помогнаm…”

Argasi, koga ce imas vreme, ti bi mozel da mi pratis povece informacii vo vrska so voznite osobini na Mitsubishi Lancer Sportback INVITE | 1.5 109KS. Sekoj sovet ce bide dobredojden.

Pozdrav.
И Мицубишито и Сузукито се Јапонски возила, такада мислам дека нема потреба да праиме муабет за издржливоста и квалитетот на Јапонските автомобили.
Јапонските автомобили се најиздржливи и најмалку се расипуваат тоа е факт.
Штом купуваш Јапонска кола знај дека имаш бесмртна машина.

Околу буката, па првата серија на Лансери (зборам за седанот) од 2008 до 2009 имаа малку послаба звучна изолација и затоа буката во внатрешоста во возилото над 120 км/ч се чувствуваше, но после 2009 година во втората серија буката е значително намалена и изолацијата е многу подобрена.
А Лансерот Спортбек бидејќи се произведува од 2009 нема никакви проблеми со звучната изолација и звукот до 110 - 120 км/ч речиси и да не се чувствува, е сега над 120 км/ч звукот почнува да се чувствува, но сепак е многу помал заразлика од првата серија на Лансери.

Одличен е за возење, не е ниту многу тврд како што се Германските коли, а не е ни премногу мек како што се Француските коли, Лансеров е златна средина, ниту многу тврд ниту многу мек.
Во кривини лежи одлично, ESP си ја врши одлично функцијата, во Инвајт нивото на опрема си ги имаш сите заштитни системи што обезбедуваат сигурна и удобна вожња:
- ABS кочници со EBD систем
- BAS систем за помош при нагло кочење
- ASC систем за активна стабилност
- TCS систем за контрола на пролизгување на тркалата
- ESP

За потрошувачката како што кажав, 1.5 MiVec е многу интересно моторче, ако го возиш до 3.000 обртаи, ќе ти троши околу 7 - 7,5 литри, а над 3.000 обртаи околу 9 литри бидејќи тогаш му доаѓа до израз неговата моќ и брзина, али просечно на мене (во Скопје живеам) ми троши околу 8,5 литри на 100 км.

Тоа е воглавном, ако уште нешто те интересира слободно прашај ме, поздрав.

Член од
5 декември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Blagodaram za iznesenite mislenja.
Argasi, blagodarnost i pozdrav do tebe.
A za Suzuki SX4 nikoj nisto ne kaza !? Dobro, toa e toa.
Ako uste nekoj ima i saka uste nesot da dodade, bi bilo ubavo.
Pozdrav.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Blagodaram za iznesenite mislenja.
Argasi, blagodarnost i pozdrav do tebe.
A za Suzuki SX4 nikoj nisto ne kaza !? Dobro, toa e toa.
Ako uste nekoj ima i saka uste nesot da dodade, bi bilo ubavo.
Pozdrav.
Братче Сузукито си го нема тој изглед на луда кола така кажано..
Мицубиши си е Мицубиши како што кажа Argasi многу е добро за возење и мн. други работи па сеа ние ти кажавме ти одлучи си самиот :)

Поздрав.. Па чекаме да ни кажеш што си земал :D

Kajgana Shop

На врв Bottom