Предзнаци на Судниот ден (Ислам)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.479
Поени од реакции
5.177
Abe de;ko,a koj gi gradel tie kuli, ajde proveri malku kaj se naoga Menheten vo pustina vo koe mesto..i ti mislish deka Islamot ima potreba na nekoj da mu dokazuva kolku e ili ne e vo pravo..dovolno e samo da se informiraat lugeto,a so toa samite vie si pravite debunk, bidejki, da ima dokaz deka nekoj go videl toa so Mesecinata, procitaj go ubavo tekstot..a ako trgnes vaka ima uste 150 teksta na razni predviduvanja, koi neveruvam deka ke imas zivci da gi izdrzis..da im pravis debunk
Така е. Доволно е само да се информираат луѓето. И набрзо сите религии ќе останат без следбеници.
Еве, пример си ти со темава. Пишуваш едно, а даваш линк каде тоа што си го пишувал е негирано.
Не знаете ни салам информации да соберете и да ги изманипулирате.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
хахахаха додал (Ислам) на насловот :LOL: крајот за сите ќе биде ист, без разлика на религијата, сите исто ќе доживеат. Предзнаците се исто за било кој, муслиман или христијанин пак ќе застанат пред ист судија ;)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Појава на разновидни и многубројни безредија

Овој предзнак на Судниот Ден е еден од знаците кои почнаа јасно да се распознаваат во нашево време. Факт е дека денешниот човек е втурнат во виор на безредија и искушенија. Меѓу првите искушенија е гледањето на харамот(забрането-голотија,неморал) кој секојдневно се прикажува преку сателитските програми, печатените медиуми, преку интернет, и преку разните слики и видео-клипови кои се испраќаат од мобилните телефони.
Кој ги пренебрегне и се сочува од овие и слични харами поради стравопочит кон Возвишениот Аллах, неговиот Господар ќе му го надокнади тоа со иман(верување) чијашто сласт ќе ја почувствува во своето срце. Второто искушение е олицетворено во леснотијата на земање харам имот, по пат на камата или мито, но и преку продажба на забранети работи-алкохол, дрога, тутун и сл. Оние кои стекнуваат имот на харам начин спаѓаат во групата на оние чии дови(молитви) не се услишуваат и на кои Аллах им ветува болна казна.
Искушение на денешното време е и облекувањето забранета облека, и од страна на жените и од страна на мажите. Сите овие и слични влетувања на луѓето во најразлични искушенија и фитнет предизвикале богобојазливиот и чесен човек да биде окарактеризиран како чудак во својата околина. Инаку, фитнет е еднина од зборот фитен, а означува збрка, искушение, испит, и се користи за сè она што е укорено, осудено.
Пратеникот с.а.в.с. ни навестил доаѓање на огромни искушенија. Верникот едвај ќе може да ја распознае вистината од лагата. Секогаш кога ќе го снајде некое од тие искушенија, тој ќе повика „ова ќе ме уништи“. А кога тоа искушение ќе престане, веднаш по него ќе дојде друго. Ебу Хурејре р.а. пренесува дека Пратеникот с.а.в.с. рекол: „Дочекајте ги со добри дела искушенијата кои се налик на најтемниот дел од ноќта; тогаш човекот ќе осамне како верник, а ќе заноќи како неверник, и ќе заноќи како верник, а ќе осамне како неверник. Ќе ја продава својата вера за незначителна дунјалучка(овосветска) полза.“
--- dali si zabelezal deka sekoja religija se obiduva da gi zaplasi lugeto , ako ne veruvas vo ,, nesto sto ne postoi,, te ceka pekolot , aj te molam ne siri propaganda ovde , ostavi si ja za tie zabeganite kako tebe , da imate tema da si pravite muabet

Член од
28 ноември 2011
Мислења
246
Поени од реакции
106
хахахаха додал (Ислам) на насловот :LOL: крајот за сите ќе биде ист, без разлика на религијата, сите исто ќе доживеат. Предзнаците се исто за било кој, муслиман или христијанин пак ќе застанат пред ист судија ;)
Не додадов јас ислам, тоа го ставил некој модератор за да кај луѓето нема забуни...а за пропаганди и други работи, секој прави некаква си пропаганда и повикува кон нешто..најбитно е дали има докази за тоа што го збори или не, дали е согласно со тоа што го перципира и го разбира или не е..а Аллах е тој што упатува..
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 02:46 ---
Така е. Доволно е само да се информираат луѓето. И набрзо сите религии ќе останат без следбеници.
Еве, пример си ти со темава. Пишуваш едно, а даваш линк каде тоа што си го пишувал е негирано.
Не знаете ни салам информации да соберете и да ги изманипулирате.
Информацијата е повеќе од јасна, ама не ја читаш од почеток до крај..и не ми е цел да манипулирам никого, реално ги гледам работата..инаку секоја ВЕРА се гради на принцип на ВЕРУВАЊЕ, а не на неверство и негирање..ете тоа е разликата меѓу верник и неверник
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 02:56 ---
Секоја чест што се обидуваш да пронајдеш грешки и слично.Сигурно дека твоето витештво на тој свет ќе биде „наградено“(на приклден начин) и ќе добиеш голем број аплаузи од разни видови на подржувачи на идејата дека нема никогаш да умрат, ќе добиеш подршка и од оние кои мислат дека ќе живеат вечно, кои мислат дека можат безгрижно да живеат и да не се секираат доколку излажале,украле, превариле, со тоа им даваш неповратен тикет-билет...им даваш гаранција за нивниот воз, за нивниот правец, те разбирам супер јас..ама и тие мислат дека те разбираат,иако многу не ти веруваат, но сепак им е полесно кога веруваат во тебе, инаку ќе треба да веруваат во овие „страшни“ предзнаци дека смртта доаѓа, дека има задгробен живот и дека сите ќе умрат..ама такви сме ние, плашиме само, ах бедни ли сме..како лош метод сме избрале, дај да збориме дека не е се така црно..ама ете нејќам да зборам, еве една еврејка нека збори,таа можеби подобро го разбрала она што ви е тешко и нејасно на душите, ова најава за задгробниот живот и описот даден во Куранот..а да, тука се и тие девици кои вие толку ги мразите, па барем видите една еврејка како тоа го доживеала:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.479
Поени од реакции
5.177
Информацијата е повеќе од јасна, ама не ја читаш од почеток до крај..и не ми е цел да манипулирам никого, реално ги гледам работата..инаку секоја ВЕРА се гради на принцип на ВЕРУВАЊЕ, а не на неверство и негирање..ете тоа е разликата меѓу верник и неверник
Точно, информацијата е повеќе од јасна, особено од агенцијата од која потекнува.
Дека има манипулација со информациите, тоа е повеќе од јасно, не треба да се правдаме.
Сепак читателите најдобро ќе одлучат на што да веруваат и која страна ќе ја изберат. Нормално, ако не избрале веќе...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.479
Поени од реакции
5.177
Секоја чест што се обидуваш да пронајдеш грешки и слично.Сигурно дека твоето витештво на тој свет ќе биде „наградено“(на приклден начин) и ќе добиеш...
Потрагата по знаење, истражувањето е нешто многу битно кај човекот.
Немам многу прочитано, но горе долу ја знам историјата на религиите. И знам за што се одговорни. Од спречување на општествено-културниот-технолошки развој на човештвото до многу други работи.
Ако имаш потреба да веруваш во богови, верувај слободно, тоа можеби и те прави среќен, те исполнува итн итн.
Единствено што пречи е обидот да се шири нечија религија, да се престави како најдобра итн.
Е тоа овде не поминува друже. Можеш да пробаш, како многумина пред тебе, ама џабе ќе ти биди.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
246
Поени од реакции
106
Ништо не е џабе, ЈАС верувам во Единиот Бог, Оној кој ќе ги повика сите на одговорност. Мое е да доставам онолку колку знам, твое е да прифатиш или одбиеш.Вашите срца не се во моите раце, Упаството е од Оној кој не Создал, а ние сме само Негови слуги. Сепак, мило ми е што истражуваш и секој човек кој истражува е поблиску да ја најде среќата.
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 03:18 ---
Можен удар од Метеор како најава за крај на овој свет споната како начин

- Или, сигурни ли сте дека Оној Кој владее со небесата нема на вас ветер со камења да прати? Тогаш би дознале каква е заканата Моја! (67:17)

Кога би се случил настан од ваков размер, живиот свет на нашата планета би бил уништен во целост!
Земјата во текот на својата долга историја била бомбардирана од вселена со многу големи или мали небески тела. Поголем дел од овие судири се случиле во раната геолошка историја на
Земјата. Ерозивните процеси кои се случуваат на нашата планета ги избришале речиси сите траги од вселенски лузни од минатото, па така на Земјата сега може да видиме многу малку кратери од удари на некој метеор или астероид. Сепак, постои опасност да дојде до еден таков судир. Пред 100 години во Сибир се случи огромна експлозија, денес попозната како Тунгуска експлозија. Доколку денес, еден таков судир со небеско тело се случи над Европа или Америка, над населени места, човечката цивилизација би можела да доживее економски и општествен колапс. Треба да се напомени дека Земјата секој ден се судира со илјадници помали честички од меѓупланетарна материја, па од тие судири ги гледаме т.н. ѕвезди што паѓаат или метеори. Но, доколку Земјата се најде на патеката на некој астероид со големина од само неколку километри, тоа би бил крај за многу растенија и животни. Дури и човековата цивилизација е под опасност, доколку тоа тело е со големина од неколку десетици километри.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.479
Поени од реакции
5.177
Ништо не е џабе, ЈАС верувам во Единиот Бог, Оној кој ќе ги повика сите на одговорност. Мое е да доставам онолку колку знам, твое е да прифатиш или одбиеш.Вашите срца не се во моите раце, Упаството е од Оној кој не Создал, а ние сме само Негови слуги. Сепак, мило ми е што истражуваш и секој човек кој истражува е поблиску да ја најде среќата.
Се согласувам со последната реченица, без разлика на тоа над неа. :)
Впрочем тоа е единствениот начин да се дојде до вистината.

Кога би се случил настан од ваков размер, живиот свет на нашата планета би бил уништен во целост!
Земјата во текот на својата долга историја била бомбардирана од вселена со многу големи или мали небески тела.
Можно е да се случи судир со астероид, но бидејќи науката има доволно напреднато последниве 50тина години, човештвото успешно може да се одбрани со било каков астероид, притоа сменувајќи му ја патеката на движење или уништувајќи го астероидот.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Citav skoro edna kniga kade Muhammed s.a.w.s. veli (hadis),, Ke dojde vreme koga najlosite megu vas ke bidat na vlast, i koga najskrzavi ke bidat najbogatite i koga najvaznite razboti ke im gi prepustite na zenite, e togas vie bolje da ste mrtvi nego zivi!,,
Mislam deka toa e ova vreme. Posle drug hadis veli (parafraziram no poentata e taa),,Lugeto tolku ke go sakaat ovoj svet i zivotot na ovoj svet, sto po cena na straslivost i kukavicluk po sekoja cena i pod sekoe covecko dostoinstvo ke go sakaat zivotot na ovoj svet.,,
Ne slucajno zapadniot svet ima tabu kon smrtta a nema kon seksot iako i ednata i drugata stvar se prirodni, imeno covek cim se rodil veke dovolno e star da umre, smrtta e vo nego, koga ke mu odkaze nekoj vitalen organ umira.
Glorifikacijata na zivotot ko sto napisa Stavrogin (na ovoj forum na slicna tema) sluzi po sekoja cena da se ostane ziv oti im trebaat robovi i evtina rabotna sila,na vladetelite, pa lugeto koi pominuvaat preku se ne stignuvaat nikade!!! Gubat sekakvo dostoinstvo a zaboravaat na toa bolje grob nego rob i na ona ke bide taka AMA samo preku mene mrtov!
Taka da, zivotot e kratok, treba da se znae da se umre na vreme.
Smrtta ni e 100% ZAGARANTIRANA, PA ZAR KE NE LAZE NADEZTA KOJA NE E NISTO OSVEN IRONIJA NA SUDBINATA?????
Ako se ubies po cena da ne padnes vo racete na dusmanite ke recat kukavica si bil a ako ne umres na vreme velat ti be uste si ziv????
Navistina treba da se umre na vreme za da ne bideme na teret i na sebe a za drugite nemame garancija deka ke se grziat za nas a i dlabokata starost veke ja iscrpila seta smisla na zivotot.
Robskata psihologija i podanickiot mentalitet ne oddalecuva od krajnata vistina deka nisto ne mora osven da se umre osobeno ako dostoinstvoto ja pretpocita smrtta otkolku ponizuvackiot zivot.
E vo poslednoto vreme ke se namnozat takvi konformisti, sebicni ludje sto seto toa ke dovede do toa da zivite ke im zaviduvaat na mrtvite sto barem tie ne stradaat od makite na surovata stvarnost na zivotot!
Ova vo osnova e edno od prorostvata na Muhammed A.S. koj gi kazal za edni od mnogute drugi predznaci za doadjanjeto na Sudniot den. (A TAJ CE DAN SIGURNO DOCI)-KUR'AN.

Член од
23 февруари 2012
Мислења
304
Поени од реакции
215
Гоапод е еден, независно дали ти него ќе го славиш или пак него ќе му се молиш во црква или во џамија. Љубовта и толеранцијата се основните темели на еден човек. Јас можам од сега па наредните 6 месеци да се молам во џамија, а потоа повторно да одам во црква, тоа апсолутно нема да ме смени како човек, а нема да ми ја намали и нема да ми ја зголеми љубовта и вербата во господ кој е еден единствен за сите. КРАЈОТ НА СВЕТОТ НЕМА ДА СЕ СЛУЧИ НИКОГАШ, а и никој од нас неможи да свати за каков крај станива збор !!!

Член од
28 ноември 2011
Мислења
246
Поени од реакции
106
Коментариве немаат никаква врска со темата. би ги замолил модераторите да реагираат..

Нихилист извина вака, но те приметувам дека пишуваш за Пратеникот Мухаммед а.с. со почит.. твојот аватар укажува дека си нихилист- неверник или неверуваш во ништо. Би те замолил овде јавно, да го смениш, доколку си верник, а верувам дека си, сепак со лага и дволичност луѓето добиваат одбивност кон тоа што ги повикуваш.. Селам и секое добро
--- надополнето: Feb 29, 2012 3:44 AM ---

Високо над нашите глави денеска се наоѓаат повеќе од 130 000 различни сателити , со различни програми кои се полни со неубави и неморални содржини. Одредени наговестувања на општи искушенија спомнати се во наведеното предание: „ Со (добрите) дела дочекајте ги искушенијата кои се како најтемниот дел на ноќта...“ За искушенијата на сателитските програми навестено е во преданието кое го бележи Ибн Еби Шејбе во својот Mussennaf, со веродостоен ланец на преносители, дека Хузејфе Ибн Јеман р.а. , рекол:„Само што на вас не паднало злото од небесата кое ќе допре дури до ел-фелафија!“ Некој запраша што е ел-фелафи? А Хузејфе одговорил:„ Сува безживотна Земја.“
Арапите зборот „ес сема“ го употребуваат со значење на сè што е над човекот,
како што се небесата, Вселената итн. Во „Лисан-л-арабу“ стои дека „ес –семау“ е сето она што е над човекот и што го надвишува.
Телевизијата денеска пренесува се што емитуваат сателитите, од секаква врста на неморал до таа мерка да и тие што живеат во шатори во пустините на сува и мртва Земја не се засолнети од вакви искушенија и неред.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Коментариве немаат никаква врска со темата. би ги замолил модераторите да реагираат..

Нихилист извина вака, но те приметувам дека пишуваш за Пратеникот Мухаммед а.с. со почит.. твојот аватар укажува дека си нихилист- неверник или неверуваш во ништо. Би те замолил овде јавно, да го смениш, доколку си верник, а верувам дека си, сепак со лага и дволичност луѓето добиваат одбивност кон тоа што ги повикуваш.. Селам и секое добро
Alija Izetbegovic vo negovata kniga ,,islamot medju istokot i Zapadot ,,veli Nihilizmot i filozofijata na apsurdot se plodovi na najbogatiot i najciviliziraniot del od svetot...Taa e izraz na coveckiot otpor, na coveckoto nesoglasuvanje so eden svet koj se razviva sprotivno na negovata slika i prilika... str.134 Ponatamu vo istata kniga Izetbegovic vo poglavjeto pod naslov Nihilizam pisuva ...,,da se vratime uste ednas na temata za dopirnite tocki medju nihilizmot i religijata....
Nihilizmot ne e negacija na Bog, tuku protest zasto nema Bog ili kako kaj Beket-protest zasto nema covek, zosto covekot ne e vozmozen, zosto vo uslovite na egzistencijata ne e ostvarliv....NIHILIZMOT E RAZOCARUVANJE NO NE OD SVETOT I OD POREDOKOT, TUKU RAZOCARUVANJE ZASTO VO VSELENATA NEMA BOG.SE E ZALUDNO I BESMISLENO AKO COVEKOT UMIRA ZASEKOGAS... STR.135.I za nihilizmot i za religijata covekot e stranec vo ovoj svet...Ovaa kritika na civilizacijata e baranje za nejzino otfrlanje.,, str.137.
A bidejki odzema mnogu vreme koe go nemam, vo istata kniga osobeno eksplicitno e poglavjeto PODANICI I ERETICI (str.254-255) mozes da ja najdes ovaa kniga objavena vo Saraevo 1990 godina a prevedena od original na bosanski na makedonski od Fatmir KOVACI, vo izdanie na LOGOSA-2005.
Vo nea se veli deka Nihilizmot e vsusnost protest zatoa sto svetot ne e sreden spored moralni vrednosti kakvi sto vo idealna smisla gi dava islamot i ottamu borbata za vospostavuvanje islamski zakon e nihilisticko negiranje na apsurdot na svetot bez smisla koj toj ja nema ako se otfrli verata vo Bog, licnata besmrtnost, smislata ...deka nihilizmot e ocaj deka svetot e apsurden zatoa sto se izgubeni site standardi vrednosti seta smisla, i zatoa vsusnost Nihilizmot e protest protiv toj apsurd, toa e nihilizam zatoa sto e nistenje negiranje na takviot apsurden svet vo koj nema etika, moral, pravda, solidarnost, smisla. I zatoa nihilizmot ne e vo negacija so Islamot.
Samo da te potsetam deka Nietzsche koj vazi za nihilist (toj e onoj koj napisal Bog e mrtov i deloto Antihrist) bil voshiten od islamot kako maska vera so borben moral, koga Nihilizmot go negira bog toj go negira zapadnoto licemerno hristijanstvo kade kolku e pogolemo deklariranjeto za duhovnost nasproti toa tolku e uste pogolem nemoralot, besmislata, site onie elementi koi gi pravat ludjeto da bidat neprijateli medju sebe a ne zaednica koja gi povrzuva solidarnost, pravda, moral i metafizicka smisla.
Nihilizmot e protest, revolt- odgovor na eden licemeren svet kakov sto e zapadniot. Koga se negira bog se negira materijalizmot potrosuvackiot mentalitet konformizmot konzumizmot od edna strana i edna licemerna duhovnost koja ne mozejki da vovede pravda kako vrven ideal go stava prostevanjeto sto kako preduslov go ima gresenjeto i pravenjeto nepravdi.
Taka da Nihilizmot ne e vo negacija so Islamot zatoa sto Islamot isto kako i nihilizmot saka da vospostavi smisla preku negacija, protest, borba i revolt protiv site onie apsurdi, nepravdi, antagonizmi i otudjuvanja koi se karakteristicni za licemerniot zapad.
Duri I Hitler koj najveke gi mrazel evreite a sorabotuval so arapite i muslimanite smetal deka islamot e sistem, veruvanje, ideologija tokmu pogodno za toa kakov e svetot, adekvatna a ne apstraktna duhovnost koja nejke da gi promeni nepravdite i apsurdite.
Koga se veli nema Bog toa ne e so radost tuku so ocaj zatoa sto kade e Bog bez serijatskoto pravo na zemjata, kade e bog ako vladee eksploatacija, koncentracioni logori, trgovija so ludje, covecki organi, ostavanje vo glupost za da polesno se manipulira so lugeto. Toa e razocaruvanje sto ne se prevzema nisto za da se spreci apsurdot, nepravdata i nemoralot. Koga nihilizmot veli nema moral toa e razocaruvanje deka nema moral a ne deka ne treba da ima moral pravda smisla. Negacijata na bog e negacija na toj bog i na tie vernici koi nisto ne pravat lugeto da bidat solidarna zaednica tuku da se upotrebuvaat edni kon drugi kako kon sredstva za egoisticki celi.
Zatoa nema potreba od menuvanje na imeto nihilista bidejki toa e nihilizmot. Jas napomenav kolku isti vrednosti delat islamot i drugi ucenja, na primer koga si na tudja teritorija pocituvaj go domakinot ili ne odi tamu, potoa na tvoja teritorija gostinot e pod tvoja zastita ako te pocituva i doadja so dobra volja i vo mir, posle na otvorena teritorija da ne smetame nikomu no ako se bide napadnat odbranata da bide adekvatna i efikasna analogna na napadot. Toa se univerzalni vrednosti koi zdraviot razum i nitu edna kultura ne gi negira.
Znaci Nihilizam e negiranje na apsurdot zatoa sto zivot bez smisla ne e vreden za ziveenje, negiranje na Bog ako toj bog ne pretstavuva nisto seriozno za vernicite (se misli na zapadnite hristijani) zatoa sto ne gi motivira nisto da ne napravat za da svetot bide ustroen spored pravila na pocituvanje, pomaganje, sorabotka, solidarnost. Nihilizmot e negiranje na neznaenjeto i na gluposta a islamot insistira na znaenje na spoznavanje, na pravda, ne na vrtenje na drugiot obraz koj ja ovekovecuva klasnata neednakvost i socijalnite nepravdi tuku negacija na takov svet i borba za svet so smisla.Najposle i samata smrt bez vera vo licna besmrtnost e nepravda, Nihilizmot e negiranje i na toj apsurd. Nihilizmot e nistenje negiranje na se ona sto go pravi zivotot besmislen, a toa ne e radost nitu zluradost tuku ocaj zasto e toa taka i protest ottamu negiranjeto na apsurdite.
Zar celata svetska istorija ne e borba dobroto da go zauzda zloto, da go spreci, duri i vo svesta da mu dade dostoinstvo na covekot so verata deka toj e licnost i ima licna besmrtnost.
Normalno nihilizmot se javil na zapad zatoa sto zapadot e negativisticko otudjeno opstestvo koe pravi od ludjeto neprijateli a ne clenovi na solidarna zaednica koja ima svoja orientacija koja ja nadminuva konecnata egzistenciaj na ovoj svet. Nie ne ostanuvame na ovoj svet no nitu vcerasniot den ne ostanal vo svetot tuku vo nasata svest vo naseto sekavanje celiot zivot e vo identitetot na licnosta nikoj ne znae za nicij zivot koj nikade go nema osven kako sekavanje i identitet kaj sekoja licnost za sebe i za svojata avtenticnost.
Zatoa ako se baraat slicnosti mudrosta e ista iako pod razlicni iminja a ako se baraat razliki toa se zamo nadvoresni, estetski, terminoloski i so sammoto toa nesustestveni i ne mozat da se zemat kako povod za sudir.
Zasto nihilizmot ne se pojavil vo islamskiot svet, tuku na Zapad pa bas zatoa sto zapadot e nezdravo opstestvo kako kaj From i Horkhajmer....Taka da od tie pricini smetam deka imeto ne treba da se smeni isto kako sto sto na primer Agim ili Driton.... ne treba da gi smenat iminjata samo zatoa sto ne se islamski tuku albanski.
Selam i sekoe dobro!

@

!@#$%

Гостин
1. Да, затоа што најчесто атеистите се освестени екс-верници.
2. Не, не сметам дека треба да разубедувам некој да се откаже од своето замислено пријателче. Ако така му е полесно, нека си ужива.
3. Библијата два пати (мислев, сум пропуштил нешто). Куранот еднаш. И Mein Kampf го читав до крај, па не сум нацист :icon_lol:
Covece dali si svesen so zboruvas.......mozebi si ja procital Biblijata 2 pati.......ali dali si se pokajal od grevovite i dali si go povikal vo srceto Isus Hristos i dali go imas pocuvstvuvano Svetiot Duh?? Da vidis samo koja sila e toa so nemozi da se opisi so zborovi i koja mi go promeni zivotot.......a za hristijani site se narekvat.... a dali go poznavaat vistinski Hristos i dali bile dopreni od Svetiot Duh to e druga rabota....
--- надополнето: 29 февруари 2012 во 19:15 ---
Исламот е крајно сериозна работа. А оној што мисли да се разнесува со бомби има јасни ајети да не се убиваат. Па ако навистина се плашат од Аллах нема да го прават тоа, ама ете и таквите не се имуни на пеколот, посебно ако имале погрешни мотиви. Делото кое не е искрено нема да биде прифатено од Бог, никогаш.
Znaci ke ti recam nemam niso protiv Islamot , ali Isus Hristos e ednistvenoto ime preku koe mozeme da se spasime za da ne odime vo pekolot.....i: koj go ispoveduva Sinot , go ima i Tatkoto.....Isus Hristos e edinstveniot pat do Bog!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom