Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Dali nekoj tocno znae da mi kaze do koja tonaza na tovarno patnicko vozilo(se misli na TAAM) potrebno e da se vadi LICENCA.Imam tamce do 3.5tona i go vozam so b kategorija pa neznam dali treba licenca za nego ili ne.Kade mozam tocno za ova da se informiram.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Шојма врска лиценцата со возилото? Едно е да имаш камионче, и да го возиш најнормално за сопствени потреби (пример го користиш како службено возило во фирма за сопствени потреби), а друго е да си превозник и да прајш тури за пари. За она второто ти треба лиценца.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Imam problem so opel korsa 1.0 12v, zagreva i koga }e ja ostavi{ pod mala gas, gasi motorot, ne raboti ramnomerno, ne prima ko {to treba itn .. se somnevam vo senzorot za protok na vozduh, toj e pri kraj izgleda

Aj dajte sovet, isto taka me interesira dali i kako se ose}a lanecot dali e za menuvawe
Tenks odnapred :)
Vakumot si go proveril opel kosa vakum.jpg

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ne sum ... utre ke ja nosam na majstor ke vidime sto kako ke pisam
Малку од малку да се разбираш од коли,можеш да провериш дали некое цревце од вакумот не е стопено од топлината на моторот,може би се откачено од некое лежиште па од триење се скинало или ако претходно си ја носел на мајстор да ти направил далавера.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Малку од малку да се разбираш од коли,можеш да провериш дали некое цревце од вакумот не е стопено од топлината на моторот,може би се откачено од некое лежиште па од триење се скинало или ако претходно си ја носел на мајстор да ти направил далавера.
Vaka nema nisto stopeno ili osteteno/otkaceno, bas posle majstor nekolku dena pocna vaka da pravi ama ne veruvam da mi praat dalavera :( ne mi e prvpat i dvete koli kaj nego gi nosime, veke 12-ta god ja odrzava drugata i super si e, ovaa mi rekoa uste koga ja kupuvav deka pozelno e da si smenam lance i senzor, pomina god dena od togas pa sig se dokrajcile

vo burenceto za voda primetiv mi bese do pola negde, doturile tecnost 2/3 ima sega ama ne veruvam toa da ima nekakva vrska

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Vaka nema nisto stopeno ili osteteno/otkaceno, bas posle majstor nekolku dena pocna vaka da pravi ama ne veruvam da mi praat dalavera :( ne mi e prvpat i dvete koli kaj nego gi nosime, veke 12-ta god ja odrzava drugata i super si e, ovaa mi rekoa uste koga ja kupuvav deka pozelno e da si smenam lance i senzor, pomina god dena od togas pa sig se dokrajcile

vo burenceto za voda primetiv mi bese do pola negde, doturile tecnost 2/3 ima sega ama ne veruvam toa da ima nekakva vrska
Да не ти тече од некаде или да не смешала уље и вода,проветија капачката од од кај што се става уље во моторот ако има бела пења ти има измешано.Провери го и нивото на уљето,ако е над максимум има измешано вода и уље.Ова се прави ако си ја прегреал па изгорел диктонот на глава.Кој знае што и е маката.Вака можеме до бесконечно да нагаѓаме.Најдобро да е нешто ситно

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Да не ти тече од некаде или да не смешала уље и вода,проветија капачката од од кај што се става уље во моторот ако има бела пења ти има измешано.Провери го и нивото на уљето,ако е над максимум има измешано вода и уље.Ова се прави ако си ја прегреал па изгорел диктонот на глава.Кој знае што и е маката.Вака можеме до бесконечно да нагаѓаме.Најдобро да е нешто ситно
Go proveriv uljeto 2/3-tini e nekade ne e nakaceno, kapaceto za ulje ke vidam utre ama mislam ne e toa toa ... secka gushi, ne prima ubavo, im gasi i na drugi vo ista situacija ... itn kako sto citav po stranski forumi toa e najgolem del od senzorot

Utre ke ja nosam posto ne go najdov denovive gazdata a ne mi se ostava na bilo koj pa ke pisam obavezno sto ispadnalo + taman ke imam za testiranje nareden vikend na otvoreno :)

fala na sovetite, mada sto i da e sam jas sig nemozam da ja popravam

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Како ќе се докаже дали робата што ја носам во тамчето е за мене лично или за превоз(тура за пари).Имено ме фаќа инспектор и ми бара лиценца,му велам дека нема потреба за тамче од 3.5.тона лиценца,а тој ми вели ти пренесуваш роба за пари и ми ја зема испартницата од фирмата од каде ја купив робата за мене лично и ми пиша пријава.Како ќе докажам дека нема за што да вадам лиценца.Кажете некој совет од некој поупатен во овие работи (паталец).Поздрав

Член од
6 јули 2006
Мислења
23
Поени од реакции
0
Sakam da prasam, dali nekoj znae kade vo Skopje moze da najdam rezervni delovi za Hyundai Accent od 97 nagore ? baram i po oglasive ama slabo , ako ima nekoj zapoznaen neka pise

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Imam problem so opel korsa 1.0 12v, zagreva i koga }e ja ostavi{ pod mala gas, gasi motorot, ne raboti ramnomerno, ne prima ko {to treba itn .. se somnevam vo senzorot za protok na vozduh, toj e pri kraj izgleda

Aj dajte sovet, isto taka me interesira dali i kako se ose}a lanecot dali e za menuvawe
Tenks odnapred :)
Да се цитирам, си ја земав од мајстор, проблемот што гасела е до сензорот за радилица + сензорот за проток на воздух ... ги сменив и двата оргинални нови сега е одлична, разлика има голема

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Да не знае некој што пари е да се направи дупликат клуч?

Kajgana Shop

На врв Bottom