Постои можност во рок од 36 часа да биде прогласен банкрот во Грција

Стопанска Банка со Грчки удел ете ги кредите нивни за фирмите овде. Овде тоа што го работат во текстилните фирми го пласираат во Европа( Германија, Франција, Полска)

bankrop( skrsena klupa od tuka e nazivot ) kaj ce bara kredit koga cela zemja e vo dolg koj treba da go plajka !!!!
kaj e logikata tuka

kako prvo mnogu se raduvate na eventualen bankrot na grcija kako malo dete koe ceka sladoled.
nekoj vozrasen covek da mu kupi.
zaboravate deka grcite se vtor po golemina trgovski partner na makedonija, pa eventualna kriza ne pogagja i nas i toa 2 pati posilno otkolku niv.
drugo bankrotot za gricte ne e nisto novo, samata grcija e sozdadena vo uslovi na bankrot ( so pomos na britancite koi postojano i pozajmuvale na istata) so kontrolirani bankrot.
Grcija ne moze da propadne ma kolku i da go posakuvame nie toa.
ima jaki sojuznici i pomos od najgolemata sila Amerika
(y)

воопшто не треба да загрижува тоа ако се исполнат најавените турски инвестиции и нови соработки со турски бизнисмени !

време е и грците да научат да покажат гостопримливост и однесување кон соседите и другите народи,ова им е одлична шанса да научат лекции за сожителство,да сфатат дека сите луѓе се од крв и месо
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 19:59 ---
Ако Грција банкротира тоа безбедносно ќе се одрази на целиот регион. На грчките политичари нема да им остане ништо друго сем да креираат кризи.

велиш ги полнат веќе џебовите со камења ??

bankrop( skrsena klupa od tuka e nazivot ) kaj ce bara kredit koga cela zemja e vo dolg koj treba da go plajka !!!!
kaj e logikata tuka
Кредиот на работодавецот нема никаква потреба да му го плаќа земјата или граѓаните. Кога ја споменав стопанска мислев на нашата овде во државава не на таа во Грција. Тие што овде го префрлаат бизнисот кредит земаат од нашите банки.

Кредиот на работодавецот нема никаква потреба да му го плаќа земјата или граѓаните. Кога ја споменав стопанска мислев на нашата овде во државава не на таа во Грција. Тие што овде го префрлаат бизнисот кредит земаат од нашите банки.

direktori se grci kapital e niven zosto mislis deka nema da go povlecat parite.
toa e za rabotodavcite vo zemjava za stopanska banka isto e pak kapitalot odi vo grcija. nema nekoi pozitivni stvari od bankrotot na grcija edino sto bi proizleglo negativni

direktori se grci kapital e niven zosto mislis deka nema da go povlecat parite.
Затоа што овде нивниот бизнис е сигурен. Овде банката не е под ризик каков што е во Грција. Овде текстилните фирми работат, работниците не штрајкуваат, тоа што го работат го пласираат онаму каде што договориле пласман. Во Грција банките се разнишани, заштедите се повлекуваат, работниците штрајкуваат, нема процес на работа како во фирмите и банките кај нас.
Дали ти би се повлекол од држава и од бизнис каде се е во ред, и си сигурен дека се тече онака како што си замислил ?

велиш ги полнат веќе џебовите со камења ??
Грција има една од најсилните тајни служби во регионов и оружје од неколку 10-тици милијарди евра на располагање. Во овој случај, доколку бидат дотерани до банкрот, единствен начин да го преминат тој период брзо е да создадат регионална криза. Имаат можности да ја создадат и имајќи го во предвид делувањето на грчките политичари сигурно ќе ја создадат.

Затоа што овде нивниот бизнис е сигурен. Овде банката не е под ризик каков што е во Грција. Овде текстилните фирми работат, работниците не штрајкуваат, тоа што го работат го пласираат онаму каде што договориле пласман. Во Грција банките се разнишани, заштедите се повлекуваат, работниците штрајкуваат, нема процес на работа како во фирмите и банките кај нас.
Дали ти би се повлекол од држава и од бизнис каде се е во ред, и си сигурен дека се тече онака како што си замислил ?

pravam muabet za stopanska banka za parite mislis ne bi gi povlekle parite .
A cudo edno kolku pak nie sme bezbedni kako zemja. edna provokacja megju etnicka i ete ti vojna
--- надополнето: 28 февруари 2012 во 20:07 ---

A cudo edno kolku pak nie sme bezbedni kako zemja. edna provokacja megju etnicka i ete ti vojna

Грција има една од најсилните тајни служби во регионов и оружје од неколку 10-тици милијарди евра на располагање. Во овој случај, доколку бидат дотерани до банкрот, единствен начин да го преминат тој период брзо е да создадат регионална криза. Имаат можности да ја создадат и имајќи го во предвид делувањето на грчките политичари сигурно ќе ја создадат.
уште еден автогол ќе си дадат,иначе гладен пес - куќа не чува,за раздвижување на таа машинерија и оператива треба гориво како прво и основно,а не можат да набават пошто немаат никаков кредитен рејтинг,освен ако некој не ги спонзорира :facepalm:

уште еден автогол ќе си дадат,иначе гладен пес - куќа не чува,за раздвижување на таа машинерија и оператива треба гориво како прво и основно,а не можат да набават пошто немаат никаков кредитен рејтинг,освен ако некој не ги спонзорира :facepalm:
Ќе најдат пари за тоа. Секогаш наоѓале. :)

Ги мешаш работите. Прво ние како држава немаме таков долг во однос на БДП кој го има Грција, не сме условени со реформи за да добиеме кредит и помош. Етнички провокации во мултиетничко општество како нашето секогаш ќе има, војна не ја прават внатрешните фактори таа доаѓа од интересите на големите сили, ама тоа е друга тема.
Нема потреба од повлекување на пари во банки.

Ги мешаш работите. Прво ние како држава немаме таков долг во однос на БДП кој го има Грција, не сме условени со реформи за да добиеме кредит и помош. Етнички провокации во мултиетничко општество како нашето секогаш ќе има, војна не ја прават внатрешните фактори таа доаѓа од интересите на големите сили, ама тоа е друга тема.
Нема потреба од повлекување на пари во банки.

ne go znam koj im e tocniot udel vo bankata ama siguren sum deka so finansiite so koi raspolagaat sigurno deka bi gi povlekle ekonomist ne sum po struka taka da ova materija mi e strana.
a za etnikumot civi se ovcitenegova e planinata se uste vazi ovaa stara izreka.

го видовте ли вицов?!:pos:
Според Организацијата за економска соработка и развој
најтрудољубивата нација во ЕУ биле гејците :pos:а германците и холанѓните биле нај мрзеливите

Global Economic Group OECD: Greeks, Italians Work Harder Than Americans

In fact, they work longer than all nationalities in the 34-member OECD.

http://www.moneynews.com/StreetTalk/Greeks-Italians-Work-Americans/2012/01/12/id/424003

Изминатите месеци големи пакети од грчките обврзници беа купени од шпекулативните фондови, кои имаат интерес да бидат исплатени осигурувањата за хартиите од вредност.
Токму тие инвеститори сега сакаат Меѓународната асоцијација за размена на активи и деривати да објави банкрот во Грција, што ќе им овозможи да остварат големи заработувачки од хартиите од вредност.

Ако е ова вистина, може да дојде до банкрот.

Инаку, Исланд скоро банкротираше па Русија ги купи :D Ај да се надеваме дека ако банкротираат јужниве, може ќе си ја купиме за џабе егејска :D

која тема по ре е оваа за банкрот на грција?
треба цел подфорум за грција да се отвори

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom