Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нема да добиеш. :icon_lol:

Инаку, стопанството очекува цена од 100 денари за литар до мај, особено ако биде нападнат Иран. Ова „стопанството очекува“ слободно може да биде прочитано како стопанството подготвува нови цени или правење „финти“ со грамажата на производите. Доколку се укине акцизата, ќе се зголемат даноците. Затоа работава е како слоганот на Јово, змија или магаре. :D
Ценовниот шок на нафтените деривати во услови на неликвидност го носат стопанството во банкрот. Трошоците растат со брзина на светлината, конкуренцијата во странство опаѓа, а ние доживуваме или или ситуација и некој си минјор или како и да е да ми објаснува дека требало да се подготвиме и да не кукаме. Дали некој во владава ставил прст на глава да размисли на последици или им треба помош со чекан по глава.
На овој ли инвестициски бум мислеа кога го најавуваа? Акцизата под итно да се намали, за да не се случи домино со другите цени на производи! А минусот од тоа нека си го наполнат со топење на спомениците!

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
јас мислам дека има нешто скриена позадина еве на пример: ОКТА рафинерија е на грчкиот газда и Иран ја прекина снабдување нафта за Гејција и педериве ни покачија цената за гориво демек за криза,а всушност е за нивна сметка е;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Еј ќути се одлогирал овој Мјолнир, може да се дискутира на раат сега.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Купувам коњ. За детали се договараме на ПП.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.331
Поени од реакции
4.128
Купувам коњ. За детали се договараме на ПП.
и тоа не помага брат, коњот јаде слама а за сламата треба орање а за орањето НАФТА.... ццц како да се свртиш газот секогаш е од позади...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
и тоа не помага брат, коњот јаде слама а за сламата треба орање а за орањето НАФТА....
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Баш ме интересира како индијанците и каубојците ја произведувале сламата, пред 300 години...

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ова со точаков е крајно дискриминирачки за нас велешани..вие да возите угоре по неасфалтиран пат. Иначе на Џиш превозното средство што е во план да го купуе се прифаќа..

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.331
Поени од реакции
4.128
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Баш ме интересира како индијанците и каубојците ја произведувале сламата, пред 300 години...
мислев ти сакаш само за возење да го користиш...онака го врзуваш пред кафиќ и влегуваш на пијалак... а не да ораш со него

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Иначе на Џиш превозното средство што е во план да го купуе се прифаќа..
Абе ете, јас мислев дека ќе иам и возило и искосен тревник... пардон, испасен тревник, ама lazar31 погоре ме кладе во дилема: за коњ требало слама. Па сеа незнам дали е баш правилен избор.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.331
Поени од реакции
4.128
Абе ете, јас мислев дека ќе иам и возило и искосен тревник... пардон, испасен тревник, ама lazar31 погоре ме кладе во дилема: за коњ требало слама. Па сеа незнам дали е баш правилен избор.
земи си магаре, поевтино е, помалку троши а и поиздржливо е

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
На снегот и голомразиците... дефинитивно не. На лето, можеби...
Тамам бе брат дур стоплит точкакот и малу во форма да се вратиме :) ... и онака за по битолана една 125 е тамамска ствар а и немате мака тамо со оние за 15 шо возат .... ја к'смет имам 3 пати со хард кор стоеден се возев xD

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Nekoj so nekogo si igra kurtasak ili taka mi se cini !!!
Realno benzinot ne treba da vredi povekje od 40 den. za litar, no cenata e dupla, pa i povekje od dupla, a znaeme i zosto, za polnenje na budzetot !!!
Isto ko sto napravija so cigarite pred nekolku godini, od 20/30 den. gi oteraa na 50 den.(zboram za najevtina kutija) !!!
Za hranata pa ic da ne pravime muabet !!!
Smetki komunalii danoci kazni legalizacii(na divogradbi) otkup(na zemjiste) i.t.n. i.t.n. ............. :vozbud:........... se za pusti pari, za polnenje na budzetot !!!
More sto QR me boli, kolata kje si ja bapnam vo garaza ........ si imam tocak, a bogami i nozeve arno me sluzat zasega !!! :confused:
Таков е животот тоа е. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom