Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Мота убаво направи што си отиде . Виде како стојат работите и адиос .
Ќе бидам краток за Морати .
1. Главен виновник за калчополи и за нашиот подем . Главен виновник што го донесе Мурињо и освојувањето на триплете . Треба да имаш муда да го избркаш Манчини после освоена титула у Серија А и да му исплатиш обештетување и да донесеш друг тренер . Одлука топ.
2. Е сега ...
Главен виновник за моменталнава криза . После одењето на Мур покажаа неспособност за носење на адекватен тренер . Ај за првата година немало слободен тренер . Оваа година па ваква лоша политика неам видено . Го носат Раниери за кој Мурињо се изеде од јадење гоман , значи партал го напраи . Како што можеше да ги избрка сите тренери до сега МОРАШЕ и овој пред дуелот со Марсеј . Незнам која му е целта , што сака да постигне . Стварно неможам да го разберам . Ако остане овој ќе отпаднеме и од Марсеј . А убеден сум дека ако го смени тренерот ќе ги помине зашо не се ништо посебно . Еве сега имаме дерби со Катанија ( според табелата ) . Цел месец немаме гол дадено . Затоа Раниери неможе да спие по шансата на Пацини .
Нека се свести малку , мора да направи промени , мора

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Нов тренер значи и нова филозофија нови тренинг методи нови правила, премногу деликатен дел од сезоната е сеа за да се тоа се имплементира во краток временски период, затоа ваљда му се '' дава шанса '' на Раниери до возвратниот дуел со Марсеј, ако помине ќе остане и за наредниот дуел од ЛШ.
Иам разбирање зашто сеа не го мењаат иначе сите услови си ги има за отказ, евентуално сам да поднесе оставка инаку сеа баш поради ова мислам дека е врзан за клубот. Али ако веќе не се менува треба некои работи да му се сугерираат.

Незнам дали приметивте ама откако Снајдер се врати во тимот Интер нит може да победи нит може голови да дава. Пред неговата повреда слични беа, исто се мачеа, он се повреди и влегоа во серија на победи зашто Раниери без Снајдер си тераше класика 442 формација со двајца играчи бочно и двајца играчи централно кои беа со дефанзивни карактеристики.
Е сеа пак Снајди дојде и овој толку е кадарен да сеуште, од негов старт на кариера у Интер, да не му најде идеално место во тимот, смени 3 или 4 формации, не е ни битно, али играта е иста, анемична.

Најдобро ќе беше против помаливе тимови пак да ја форсираше истата тактика со тоа што Снајди ќе играше на местото на Мота, а против поголемите да играше на местото на Пацини напред, ама не, мораше драстични промени да трпи тактиката и воала, бидна тоа што бидна.
Мора да му се сугерира од страна на Раниери, гол не можат да дадат, шанса не можат да створат а се ова доаѓа по 7 последователни победи, или 8 беа, не ми ни текнуе веќе, не помина ни цел месец од таа серија, туку така работите наеднаш да паднат не може. ја убеден сум дека тимов трпи од неможноста на Раниери да му најде идеално место на Снајдер у екипава, што доволно говори што тренер е, и он и Гасперини.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Епа ако нека го остават и да си губиме , топ ќе си биде .
Кога зборам за смена зборам за Барези или некој друг до крај на сезона . А после нова приказна

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Серија А е веќе загубена битка на сите фронтови, пред Марсеј ни ја не веруем дека ќе го мењаат иако сите го сакаме тоа баш ради тоа што го кажав и плус оштетата која ќе треба да му ја платат.
И да дојде нов тренер за Серија А Интер со добри игри може максимум да биде 4ти, или 5ти, односно да изборат место во Лига Европа а незнам колку клубот би го сакал тоа, нешто слично ко Јуве лани кои не запнаа за тоа натпреварување што е и паметно, и едни Тотенхем сезонава го жртвуваа на сметка на ПЛ.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Што подалеку да стигнеме во ЛШ . Со Раниери тешко . Која би била целта да го бркаат по Марсеј ко шти викаш ти . Не гледам логика . Сега требда го избркаат за да имаме какви такви шанси да ги поминем . А ако нејќат ЛЕ можат лесно да изгубат некој меч и готово .
Ама нема логика да го оставиш до Марсеј и после да го бркаш

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Не, не веруем дека ќе го избркаат по Марсеј ако победи, реков ако тепа таму ќе си остане дур не испаднат од ЛШ, значи по четврт финалните дуели претпоставувам освен ако таму не им се паднат ... Базел, па и Баерн. :eek: :pos:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Дека пиша му се дава шанса до возвратниот дуел со Марсеј . Ако изгуби ваљда мислиш дека ќе го бркаат ?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
У таа ситуација милион% го бркаат, нема зашто да го чуваат, да, све је отидено у курац али нема резон да седи кога поебал Се, сеа дека сеуште се у игра во ЛШ дреме тука, ваљда имаат урачунато дека повеќе шанси имаат со него отколку со Барези у една ваква ситуација, или Фиго, кои ќе имаат многу малку време да сменат нешто за ЛШ, друг тренер не доаѓа во предвид сега да дојде.
Марсеј може да падне, ама проблемот е што со ваквата филозофија на Раниери никој друг нема да можат да елиминираат, освен Базел во случај ете да поминат али и тоа е под знак ?, реков уште у Декември, Марсеј се екипа која најмногу им одговараше на Интер, најидеален противник и најслаб од сите што отидоа у наредна фаза, видовте и сами каков скапан фудбал играат, једино од прекин можат гол да дадат, нешто слично ко и Интер сеа, и они се мачат во француско првенство такоџе.

Реков, сугерирање и правење притисок одредени работи да се променат во пристапот, срамота е еден тренер да не може на еден Снајдер место у екипа да му најде и тимот да трпи од тоа, наместо да има огромна корист. :eek:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Он ќе му најде на Снајдер место, али што правиме со другите играчи.
Да не заборавиме дека кога игравме 4-2-3-1 и 4-3-1-2 формација ги имавме: Ето, Балотели, Мота, Пандев, Милито(во ненормална форма).
Сега сите што се нивни замени се очајни, затоа не функционира и Снајдер, реков јас претходно дека он е најмалку виновен, он е лош зашто очајно се труди а кога некој гори од желба да направи нешто, тогаш и греши. Ето и Снајдер имаа неверојатна соработка, сега со Зарате и Форлан се катастрофа, првиов не знае кај тера, Форлан прави доста грешки и не е уигран...

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Не им ја разбирам логиката да го избркаат по Марсеј а не сега . И со Фиго и со Барези имаме исти ако не и поголеми шанси да ги поминем Марсеј барем у ова сум убеден . Сигурен сум дека Барези ќе го уклопи Весли . Нема они што да менуваат само треба да ја вратат формацијата на Мур што не е непозната за играчите .
Пример . Го бркаат сеа . Доаѓа Барези . Ја уколпува формацијата на Мур со Катанија и Киево и после доаѓа Марсеј . И да изгуби никому ништо како што е случај со Раниери сеа . Месец дена немаме гол дадено од 1 февруари со Палермо
Ама ја сум само една безгласна нота у главата на Морати така да џабе куцам

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.749
Абе и тоа е точно, ама периодот по Милан, кога играа со најслабите екипи од Серија А и плус имаа и 2 натпревари од Куп, беше идеален за таков експеримент, и да се воигра ако ништо друго Зарате, Коутињо да не се прати на позајмица ( Раниери не го сакаше оваа сезона ) и да се развие еден асален формат со Снајди у тим.
Можеа да паднат евентуално од Рома гости, дерби меч, све е можно, ама Новара, Лече, Болоња, плус и средбите од купот, идеални за таков осмислен експеримент.

А Раниери што направи, на таа дефанзивна формација го стави Снајди кој ко и секој плеј е зависен од фудбалери околу него во нападот а он такво нешто нема. Затоа ни Пацини не го кривам што е лош, нит Милито на времето, еве периодов Милито пак, ко да не игра, вчера во ниту една шанса не влезе чоече, немаше ниту шут кон гол. :facepalm:
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 16:37 ---
Не им ја разбирам логиката да го избркаат по Марсеј а не сега . И со Фиго и со Барези имаме исти ако не и поголеми шанси да ги поминем Марсеј барем у ова сум убеден .
Епа очигледно они не се убедени :), тоа ми е мене муабетот. Они се печени за Интер само по евентуален неуспех во ЛШ.
Барези искрено не ми личи на човек со авториет, он е еден од оние вечни асистенти, ко у Милан што е Тасоти, Фиго од друга страна нема големо искуство во овој бизнис, ни сеа не е асистент ни во ерата на Мурињо, некоја друга функција има.
И ја не веруем дека ќе се полоши од ова, увек сум викал дека бар со некој друг ако ништо друго ќе се надеваш за нешто подобро, такво нешто Раниери не нуди, али едно сме ние друго е тимот, подобро од нас ги знаат и Барези и Фиго.
Ко кертејкери се идеални, али очигледно у ситуација кога све е отидено у курац, инаку ја сакав они да дојдат по Гасперини, сега свеедно ми е.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.483
Поени од реакции
114.442
И јас се слагам со Мартин. Зошто да не го избркаат уште од сеа, кога 100% ќе испаднеме од Марсеј ако остане умрениов, вака да пробаме со Барези или Фиго нема да е лошо и така е отидена сезоната у курац. Јас да сум Морати на боксови би го пратил дома, по изјавите испаѓа дека Раниери си го дупи Морати пред јавноста со тоа што изјавува дека доколку он бил претседател во оваа ситуација не би му дал отказ на тренерот. Алооооооо Раниери да ме дупи има да се самозапалам. Марш на клоци, нека води некој тим од осма лига, ваљда со нив ќе биде втор...

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.764
Поени од реакции
6.553
Раниери не верувам дека ке биде избркан оваа недела,можеби ако направи кикс со Катанија нареден викенд на домашен терен па да му пукне филмот на Морати !

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Moratti: "Ranieri resta. Decisivo il match contro il Catania" :facepalm:

Последна шанса за Раниери е дуелот со Катанија... е па момци, уште од сега сите в кладилница и лупајте ја 2 во 2 или X во 2 ... :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Moratti: "Ranieri resta. Decisivo il match contro il Catania" :facepalm:

Последна шанса за Раниери е дуелот со Катанија... е па момци, уште од сега сите в кладилница и лупајте ја 2 во 2 или X во 2 ... :D
A што ако ја спукаме ние и така ќе испадни.
Па за инат ќе и се истурат на Катанија, и ќе остани Раниери до крај на сезона.
Реков во еден мој пост, поарно нека го остаат до крај на сезона, секако исти ми ти курац, ни за титула се бориме некаде, ни амбиции за излез во Европа ко што гледам немаат, барем емоционално нема да се тревожиме веќе, се навикнавме на оваа ситуација, па за на лето и есен наредната сезона ќе му ја мислиме. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom