Nokia 808 PureView (41 мегапикселна камера)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Да точно прочитавте овој телефон има НЕВЕРОЈАТНИ 41 мегапиксели на својата камера. Прво дел од сликите (Бидејќи се ПРЕМНОГУ големи подоцна ќе има .zip фајл кој ќе можете да ги погледнете целосно.)

6zuckz.jpg

zluh4.jpg

35849hu.jpg

349e78l.jpg

Е сега некој збор за телефончето

18258.jpg

1.3GHz single-core chip
512MB of RAM
16GB внатрешна меморија - Која можете да си ставите сд картица заради сликите нормално :)
Micro HDMI
.......

Цената ќе биде околу 450 евра на пазарот, се очекува месец Мај.

41 мегапикселна камера.
ME GUSTA ! :cool:

Нема да користи Windows mobile?:)

Е тука им е грешката, што ставиле таков оперативен. Но најавија дека и други телефони ќе бидат на оваа технологија, т.е ќе имаат вака многу пиксели. Се надевам дека за брзо време ќе видиме некој Windows Phone со 50-тина мегапиксели :)

41 мегапикселна камера.
ME GUSTA ! :cool:
41 мегапикселна камера, а и општо телефони со „миљон“ мегапиксели се само маркетинг трик.
Квалитетот на фотографијата не зависи од бројот на мегапиксели. Не верувам дека овој ќе извади подобра фотографија од iPhone 4S на пример.

41 мегапикселна камера, а и општо телефони со „миљон“ мегапиксели се само маркетинг трик.
Квалитетот на фотографијата не зависи од бројот на мегапиксели. Не верувам дека овој ќе извади подобра фотографија од iPhone 4S на пример.

Да, ама затоа мегапикселите сами по себе ќе привлечат повеќе корисници од истата (ако не и боље камера) на 4S. Еее, ја на 3650 имав програмче што од 1 мегапиксел ти ја конвертираше сликата во 6 мегапиксели, требаше да го шитнам ко со 6 мегапиксели - исти курац.

Само има многу технички необразовани луѓе за кои мегапикселите се најважни, па затоа компанииве се прават наудрени. :)

Па не би рекол баш дека е така, во случајов секој пиксел на една слика сликана од Nokia 808 има output од 8 пиксели што е многу понапредна технологија него ли кај 4S. Тоа најдобро се забележува кога се зумира предходно сликаната фотографија. :)
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 17:15 ---
Е тука им е грешката, што ставиле таков оперативен. Но најавија дека и други телефони ќе бидат на оваа технологија, т.е ќе имаат вака многу пиксели. Се надевам дека за брзо време ќе видиме некој Windows Phone со 50-тина мегапиксели :)
Моментално WP7 а и самите процесори не подржуваат толку силни камера сензори, ама пак кој знае што не очекува во иднина. :)

Гледајќи ги сликите кои сега за сега нокиа ги дава како пример, ајфонот може вода да носи. Сепак ќе си чекаме да појде во вистинските раце да направат ревју прво
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 17:17 ---
@zocc мене на телефон доволни ми се 5 мегапиксели. Што е задоволително за просечен корисник.

@zocc мене на телефон доволни ми се 5 мегапиксели. Што е задоволително за просечен корисник.
Многу јасно, сосема доволно. Мене ако ме прашаш, ич не ми ни треба камерата на телефон, скоро и да не ја користам. Друго е дигитално апаратче, барем тоа му е примарната функција. :)

Имам чувство дека ќе биде тапа. Додека го буткаат Symbian ќе бидат тапа. Во време во кое Android и Windows се повеќе растат, они сакаат да промовираат телефон од 40мп камера, која за обичниот граѓанин симбианот го става во сенка и на тој начин добива повеќе корисници.
Ма немој да ме јебеш бре.

Само има многу технички необразовани луѓе за кои мегапикселите се најважни, па затоа компанииве се прават наудрени. :)
исто ко со бројките на оптичкиот и дигиталниот зум коа купуваш камера

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom