Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ah well...
Дел од парите кои одат на намети а ја формираат малопродажната цена на дериватите во најголем процент од моменталната цена, служат и за хонорари за партиски тролови.
Меѓу другото.
Значи поскапувањата имаат и хуманитарна особина, мислам како инаку би преживеале троловите во реалноста...затоа треба да сме благодарни на човекољубието кое е изразено во случајот со 1,40 евра по литар бензин.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Е тоа не знам, не познавам никого лично инволвиран во проектот. До сега не сум приметил некакви поплаки.
Јас знам и познавам такви ликови и јас сум градежник. Каде би се жалеле, на шител? Има многу работи и луѓе што би се пожалиле на медиуми, но наредниот ден доколку излезе веста очекуваат инспекција(n)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
УУу за ова треба посебна тема :) Српската економија беше неколку пати подобра во 1990 од нашата. Базата на српската економија е неспоредлива со нашата. Да не зборуваме за број на население, географска поставеност...тоа е тоа. Сите држави во регионов треба да се тепаме за да привлечеме инвеститори и да работиме, ама треба да бидеме и реални со што располагаме и целосно да го искористиме тоа. Албанија да биде минимално развиена држава ќе прави повеќе пари од туризам од нас. Зошто? Затоа што има море. Србија има пазар од минимум 8 милиони луѓе а да не зборуваме дека може да биде регионален лидер со оглед на блискоста (јазична и друга(поранешни економски партнери) од поранешна југославија) со хрватска,босна па и Македонија.
Абе и маџарска нема море ама во ватерполо се во врвот. Тоа е проблем на секоја власт од кога мкд стана држава и се осамостали. Нас стандардот ни е многу слаб и тоа е причината за големо незадоволство и кај народот. А никој до сега не го реши економското прашање во нашава држава.

L

Löwe

Гостин
Ако е залуден мафни се да се исплачеме на раат. Не не нервирај дополнително со твоите „економски истражувања“ на тема нафта. А од економија ни е.
Мразам вакви ликови, оно цената не пржи како граѓани, дали е нафта, дали парно или струја и некој паметњаковиќ ни објаснува дека треба да видиме во Америка и Русија како е. Абе 50 евра давам да те најде некој кој си. Лично сакам да ти објаснам за графиконите на нафта во светот.
Хмм Овде нешто не ми штима, 50 евра даваш само за да го најдат кој е, а се буниш овде за 3 денари шо ја поскапиле нафтата.. :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Сега Латас на Шител ќе испадне и ќе каже како ние имаме најефтин бензин во регионот џабе крекате.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Има бесплатни во Скопје, само лична карта ти треба :)
Јас незнам да возам велосипед, а работата ми е одалечена 1ч. 30 мин. пешачење. Туку небитно тоа, за разлика од тебе јас како обичен смртник морам да се возам во автобус, еве те поканувам утре во 7.40 да ме дружиш во 24-ка :D (сега со поскапувањето на бензинот или картите ќе поскапат или ќе редуцираат линии )
Туку со поскапувањето, нема да страдаат само вашите блескави количиња кои си ги поите секоја недела да може да ИскаЧете на кафе У град. Се ќе поскапи, од леб до улошки...

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Јас незнам да возам велосипед, а работата ми е одалечена 1ч. 30 мин. пешачење. Туку небитно тоа, за разлика од тебе јас како обичен смртник морам да се возам во автобус, еве те поканувам утре во 7.40 да ме дружиш во 24-ка :D (сега со поскапувањето на бензинот или картите ќе поскапат или ќе редуцираат линии )
Туку со поскапувањето, нема да страдаат само вашите блескави количиња кои си ги поите секоја недела да може да ИскаЧете на кафе У град. Се ќе поскапи, од леб до улошки...
Де де. Колава не ми е блескава не е перена два месеци и не е баш нова. А место да се возиме со бус може групно 4ца у кола и ќе дојде горе доле исто цената, под услов да одиме во ист правец. Ова не е ништо ново во Америка ова е секојдневие.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сега Латас на Шител ќе испадне и ќе каже како ние имаме најефтин бензин во регионот џабе крекате.
Луѓе дали сфаќате дека до стандардот е проблемот? Дека платите се замрзнати и се покачуваат со цените како што растат. тој проблем треба да се реши.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Хмм Овде нешто не ми штима, 50 евра даваш само за да го најдат кој е, а се буниш овде за 3 денари шо ја поскапиле нафтата.. :)
За 50 евра инвестиција веќе нема да го читаме на темава, се исплати трајна инвестиција.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.000
Поени од реакции
18.766
Десет души да. И пола изгинале. 16 годишен.
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 14:51 ---

Откако поскапе бензинот повеќе пешачам а може и ќе се наканам да влезам во автобус. Можам и да плачам зошто ја зголемиле цената на нафтата ама тоа нема да допре до ушите на Американците и Русите. Има толку поситни локални работи за кои можеме да се избориме а никој ништо не направи а сега ќе се фаќаме за нафтата ќе ја рушиме цената. Не заебавајте. Дај нешо оваа болница не чини, вложете во ова школо тоа да. А нафтава...залуден муабет.
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 14:53 ---

Нема шанси. Да се скинам од работа и некој како doom3 да рече ти си апаш. Ќе збеснам, ќе станам диктатор.
Особено што 50% од вредноста на оваа цена оди на административни давачки кон државата.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Де де. Колава не ми е блескава не е перена два месеци и не е баш нова. А место да се возиме со бус може групно 4ца у кола и ќе дојде горе доле исто цената, под услов да одиме во ист правец. Ова не е ништо ново во Америка ова е секојдневие.
Ама мене во кола беспари ме возат, нема сега да делиме оно ово... Или ќе ме возиш до работа или не ... :P

Kajgana Shop

На врв Bottom