Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
дечки ај помагајте. другарче добие таблет привилег мид 8 на наградна игра ама нешо софтверот го заебаваше па ај да го оправам. има андроид 2.2 со него и некои работи заебаваа на пример маркетот е сосема поразличен од другите, одредени апликации се гасат сами од себе ( форс клоус ) и слични заебанции... најдов фирмвер за него и според постапката напраив ко шо треба е арно ама пак неиде... фирмверот го инсталирав и ми пишува као демек првото подигнување на таблетот ке трае подолго после се ке биде океј. ова абер енма да се упали! доаѓа до логото ПРИВИЛЕГ МИД 8 и тука останува СО СААТИ. сеа неможам ни фабрички ресет да напраам ни па да продолжам со фирмварево. давајте чаре некое помош некако да го упалам БИЛО КАКО!

до сеа не сум работел со андроид и таблет али можам да се снајдам не ми е проблем. - ако не бива со фирмверов кажете како да инсталирам од почеток комплетно нов андроид 2.2 или понова верзија ( пожелно би било понова пошто со овој андроид има многу багови и проблеми самиот таблет )
Треба да направиш wipe ако имаш инсталирано на него recovery. Ќе влезеш во recovery mode и ќе направиш wipe data, wipe cache, и ќе се уклучи без проблем

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
:mad::mad::mad: проклет екран на х10 ката!!!!!!!!!! чим малку ми се влажни рацете или е испотен екранот не фаќа тачот,имам пробано кај други моб со тачскрин се си е во ред си работи перфектно ама на овај мојот заебан сони х10 не ја бива ? некое решение....некоја заштита на екранот дали би помогнала или не знам што друго..ако имате некоја идеја помагајте оти мамето му го ебав:mad::mad::mad:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
:mad::mad::mad: проклет екран на х10 ката!!!!!!!!!! чим малку ми се влажни рацете или е испотен екранот не фаќа тачот,имам пробано кај други моб со тачскрин се си е во ред си работи перфектно ама на овај мојот заебан сони х10 не ја бива ? некое решение....некоја заштита на екранот дали би помогнала или не знам што друго..ако имате некоја идеја помагајте оти мамето му го ебав:mad::mad::mad:
Сум чул за тоа и на некои Самсунг телефони се случува, најчесто од пот. Не знам, може да пробаш да ставиш screen protector па да видиш како ке се однесува. Протекторот може да го најдеш по приватните мобилари. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој е најдобар ROM за T-Mobile Pulse?
Или било што, битно да е подобро од моменталниов Android 2.1

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
утрово зедов superpad i7(disgo 7000 slim) и го вклучив работеше нормално и после 20 мин се рестартира и на дисплеј стои само андроид логото ништо другоо...како да го средам проблемот ?

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Samsung Galaxy Ace //Си ставав ја музики од пц на моб. и си префрлав слики од моб. на пц со усб-кабелот, притоа го конектирав како обично усб (connect to PC) и се' си тераше супер ...еве вчера пробав истото ии, не се појавува ни media фолдерот ни фолдерот со слики од камера..и останати фолдери кои се појавуваа претходно. Туку се појавија само неколку фолдери полни со глупости од некои апликации.. а да, претходно инсталирав SnappzMarket маркет за бесплатни апликации..и симнав една апликација од таму. Да не влетал некој рандом вирус, па тоа да е причината? Или па треба да симнам Kies драјвер, па да оди полесно?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
На HTC Evo 3D може да му се стави нешто поново од Android 2.3.4?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
На HTC Evo 3D може да му се стави нешто поново од Android 2.3.4?
Ако не грешам телефонов кај и да е треба да добие официјално подршка за андроид 4.0.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Ако не грешам телефонов кај и да е треба да добие официјално подршка за андроид 4.0.
Пошто од вчера сум Андроид корисник, кај има листа на поддржани уреди за 4.0? :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Пошто од вчера сум Андроид корисник, кај има листа на поддржани уреди за 4.0? :)
Имаше тема овдека во мобилниве некаде кој кога ќе добие
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 22:41 ---
http://forum.kajgana.com/threads/Телефони-кои-ке-добијат-официјален-android-4-0-ics-update.55623/

Со здравје да си го користиш, малце смена не е лошо. :)

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Имам проблем. Ке спуштам неколку апликации/игри од маркет и ми се појавува горе на главната трака „low on space" и не може повеќе да се спушта ништо, бара да се избрише нешто што е претходно спуштено. Користам T-mobile MOVE, со 2 гб мемориска картичка.

Kajgana Shop

На врв Bottom